Csak csütörtöki napon van piac. Nem tudom az autó bérleti diját. Mintha napi 50 eurót hallottam volna. De ezt nem állitom biztosan. Talán valaki tud konkrétumot!? A 16 nekem nagyon kevésnek tünik. Az egyik ismerősöm Sartiban motorkerékpárt bérelt napi 10 euróért.
Sziasztok!
Gudlinak és Zsófinak köszönöm az infókat és hogy felajánlottátok a segítségeteket! Az árak érdekelnének! Mi egy hétre megyünk ketten és kb 500 eurót tudunk vinni. Ebből fakultatív programokra és esetlegesen kocsi bérlésre is szeretnénk szánni. Remélem ennyiből kényelmesen ki lehet jönni.
A piacot biztosan meg fogjuk nézni, ha esetleg az megírnátok, hogy pontosabban merre keressük majd az megköszönném!
SziaEryka24!
Mi két hétre mentünk. 2 felnőtt, 2 gyerek (13, . 900 eruót költöttünk. Ebből a fakultatív kirándulások 317 eurot költöttünk. A maradék 583 eurot ha visszaosztom főre: 10 eruo/nap/fő. De mivel kocsival mentünk egy csomó dolgot tudtunk vinni. (tej, kóla, gabonapehelyhek, tészták, szószok, kolbász, virsli, szalámi, margarin). Az árak: képeslap: 25 cent, bélyeg: 70 cent, sajtos kifli: euro, szezámos kfili: 50 cent, dinnye: 45 cent/kg, nektarin-barack: 1,50 euro/kg, fagyi: 0,90-1,30 gombóc, frappé: 2-2,50 euro, dobozos sör: legolcsóbb: 60 cent, kenyér: 0,5 kg: 80 cent, giros: 2-2,50 euro, dobozos üdítő: 0,33 l: 1,20-1,50 euro, margaréta (6 db zsemle összesütve) 1,20 euro, gyümölcsös-gabonapehyhes joghurt: 1,40 euro, fél literes mentes víz: 0,50 euro. hot-dog: 1,70 euro, zacskós leves (knor) 1,70 euro, 50 g-os fűszer a piacon: 1,50 euro. Magnum féle jégkrém: 2 euro.
Én úgy gondolom , hogy kb. dupla annyi pénzt vigyél, mint amennyit Mo.-n átlagosan 1 hét alatt elköltesz. Vettünk a piacon 1-2 ruhafélét is. 10 eurótól már lehet kapni ruhát, és szandit (papucsot). Piac csak csütörtökön van, az egyetlen Sithonia-n. Mindenki ide özönlik a félszigetről, ill. a környező településekről.
ha van még kérdésed írj! ill. lehet, hogy nekem is még eszembe jut valami; valami olyasmi amit lehet ,hogy tán tudnom kellett volna, Jaa, mosogatószert, mosogatószivacsot vigyél.
Szia!Mi idén megyünk először Marmarasba, de az infok alapján úgy tudom, hogy délután 3 óráig tart a piac. Akikkel eddig beszéltem, mindenki azt mondta, hogy kihagyhatatlan!!!!
Mi a házi cipurora fenjük a fogunkat!
Üdv:Adri
Szia adrikanemth!
igen kb. 3 óráig, de összességében addig, amíg látják, hogy van mozgás. Mi kb. 5 óra hosszát ( !!!) tölttünk el. Lent voltunk reggel 8-kor, megvettünk a gyümölcsöket, és csak úgy még szétnéztünk! Aztán felhoztuk a cuccot, és fordultunk vissza a ruhákért!! Nagyon jó mulatság volt 13 éves lányommal. Kiélhettük minden ilyen irányú vágyunkat! Jobb volt, mint a plázázás, ha érted mire gondolok 1 órakor értünk haza, de addigmár már ritkult a nép.
Szia!Mi idén megyünk először Marmarasba, de az infok alapján úgy tudom, hogy délután 3 óráig tart a piac. Akikkel eddig beszéltem, mindenki azt mondta, hogy kihagyhatatlan!!!!
Szia adrikanemth!
igen kb. 3 óráig, de összességében addig, amíg látják, hogy van mozgás. Mi kb. 5 óra hosszát ( !!!) tölttünk el. Lent voltunk reggel 8-kor, megvettünk a gyümölcsöket, és csak úgy még szétnéztünk! Aztán felhoztuk a cuccot, és fordultunk vissza a ruhákért!! Nagyon jó mulatság volt 13 éves lányommal. Kiélhettük minden ilyen irányú vágyunkat! Jobb volt, mint a plázázás, ha érted mire gondolok 1 órakor értünk haza, de addigmár már ritkult a nép.
Szia Zsófi!
Nagyon várjuk a nyaralást! Mi sajna "csak" 1 hétre megyünk, de így is annyira várjuk, hogy.... Mindenki, akivel eddig beszéltem csak jó dolgokat mesélt Marmarasról, semmi negatívum!! Biztos vagyok benne, hogy Marmaras csodálatos hely, bár ezt majd 9 nap múlva fogjuk csak élőben megtapasztalni.
A piacot én persze jobban várom , mint a férjem!! Jutkával/Gudli/ leveleztünk és Tőle kérdeztem, hogy lehetett- e a piacon olajfestményt kapni, de sajna nem tudta megmondani. Te esetleg emlékszel rá???
Várom a válaszod, üdv:Adri
Szia adrikanemth!
Szia Zsófi!
Nagyon várjuk a nyaralást! Mi sajna "csak" 1 hétre megyünk, de így is annyira várjuk, hogy.... Mindenki, akivel eddig beszéltem csak jó dolgokat mesélt Marmarasról, semmi negatívum!! Biztos vagyok benne, hogy Marmaras csodálatos hely, bár ezt majd 9 nap múlva fogjuk csak élőben megtapasztalni.
A piacot én persze jobban várom , mint a férjem!! Jutkával/Gudli/ leveleztünk és Tőle kérdeztem, hogy lehetett- e a piacon olajfestményt kapni, de sajna nem tudta megmondani. Te esetleg emlékszel rá???
Várom a válaszod, üdv:Adri
Olajfestmény-téma: A piacon nem lehetett kapni, hanem a "sétálóutcán". De nem tom, hogy igazából olajfestmény-e? Olyan vásznak vannak kiteríte, egy asztalra (vagy 100 db), azokból lehet válogatni. Kb. még a templom után. Minden nap kint van a hölgy. Nekem nagyon tetszettek, de a férjem azt mondta, hogy ez nem is "igazi". Ezen kicsit vitatkoztunk. Szóval igazából nem tudom, hogy olajfestmény-e? De gyönyörűek. Hogy mennyi az ára? Gondolom ez volna tán a következő kérdés. Nem is emlékszem rá pontosan... Nem akarok hülyeséget írni. Tán 50 euro? De, nem veszek rá mérget! Üdvözlet: Zsófi73
Húúúúúúúúúúúúú, ez a freemeteo.com nagyon jó!!!! Országot lehet választani, és 7 napos előrejelzés is van! Fantasztikus! Mi nagy időjárás elemzők vagyunk. A lányom 21-én megy Finnországba, és gőzöm se volt milyen ott az idő, ill. hány fokos eltérés lehet Mo.-hoz képest.
Nagyon jó ez a webcím! Köszönet érte!
Szia Zsófi!
Mi 2 évvel ezelőtt,amikor Nei Poriban nyaraltunk, akkor az egyik kirándulás alkalmával "Zeusz kádjánál" egy festőtől vettünk egy festményt. Nála is volt vagy 50 vászon, azok közül választottuk ki a nekünk leginkább tetszőt. Itthon bekereteztettük és azóta is a csodájára járnak!!! 20 euro-ért árulta, de lealkudtam 18-ra, szóval olcsó volt. No, persze nem olyan, mint egy galériában vásárolható festmény, de valahogy nem is érdekelt bennünket, hogy nem egy műremek, hanem maga az emlék!
Ugye milyen jó a freemeteo???Nekünk könyvjelzővel van ellátva, naponta többször is megnézem.
Egyébként, szerinted hitelesek az adatok Marmarassal kapcsolatban???
Szia Zsófi!
Mi 2 évvel ezelőtt,amikor Nei Poriban nyaraltunk, akkor az egyik kirándulás alkalmával "Zeusz kádjánál" egy festőtől vettünk egy festményt. Nála is volt vagy 50 vászon, azok közül választottuk ki a nekünk leginkább tetszőt. Itthon bekereteztettük és azóta is a csodájára járnak!!! 20 euro-ért árulta, de lealkudtam 18-ra, szóval olcsó volt. No, persze nem olyan, mint egy galériában vásárolható festmény, de valahogy nem is érdekelt bennünket, hogy nem egy műremek, hanem maga az emlék!
Ugye milyen jó a freemeteo???Nekünk könyvjelzővel van ellátva, naponta többször is megnézem.
Egyébként, szerinted hitelesek az adatok Marmarassal kapcsolatban???
SziaAdri!
Én úgy gondolom, hitelesek az adatok Marmarassal kapcsolatban.
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne!
A fakultatív programok között szerepel a csúszdapark! De kicsit elbizonytalanodtam, mert a neten található képek nem utalnak túl nagy választékra és egy ismerősöm mondta, hogy ő sem hallott sok jót róla amikor ott nyaraltak! Tehát a kérdésem az lenne, hogy aki volt a Thessaloniki melletti csúszdaparkban milyen véleménnyel van/volt róla?
Előre is köszi!
#1101762009-07-21 12:33:13 Válasz a #110038. hsz-ra
Szia Eryka24! Én sok-sok évvel ezelőtt voltam abban a csúszdaparkban, és akkor nagyon-nagyon élveztem. Igazából nem tudom, hogy azóta építettek-e hozzá, de jó kis kikapcsolódás volt. Én a gorogorszag.info-n találtam képeket, na, azok tényleg nem túl jók. Van még azon kívül egy pár csúszda. Nekem az ottani hangulat jött be, mert akkor volt egy "porondmester" aki csinálta a fesztivált:) és jók voltak. Csinált spagettievő versenyt, kéz nélkül. És volt kötélhúzó fesztivál is: magyarok-többi nemzetiség között:) persze, hogy mi nyertünk. Szóval emiatt nagyon tetszett. Viszont mivel már voltam több vizi vidámparkban is, pl. Mogyoród, az egy picit jobb, modernebb, talán mert újabb.
Vaesz! köszönöm, hogy válaszoltál! Lehet mégsem hagyjuk ki a programok közül! Én tavaly a korfui csúszdaparkban voltam és az nagyon nagy élmény volt!
Lehet, hogy már kérdeztem, de utazik valaki aug. 24-én busszal Marmarasba? Szivesen megismernék egy-két utitársat még a nagy út előtt!
Sziasztok!
Újabb kérdésem lenne!
A fakultatív programok között szerepel a csúszdapark! De kicsit elbizonytalanodtam, mert a neten található képek nem utalnak túl nagy választékra és egy ismerősöm mondta, hogy ő sem hallott sok jót róla amikor ott nyaraltak! Tehát a kérdésem az lenne, hogy aki volt a Thessaloniki melletti csúszdaparkban milyen véleménnyel van/volt róla?
Előre is köszi!
WaterLand az igazi neve Én 2x voltam. Nekem és a gyerekeimnek is nagyon tetszett. kb. 12 euro a belépő. Ép' most kérdem meg őket: azt mondják: tetszettek a csúszdák, a fánkos pálya, meg úgy minden. A gyerekek (kisebbek részére 0-6 évesig) részére is tökéletes medencék, mini csúszdával, és egyéb ötletes kiegészítőkkel. Én magam is kipróbáltam a csúszdákat, többféle van. Ne kérdezd meg mennyi. Az egész nagyon kultúrált hely. Napozóágyakat szabadon lehet használni, napernyőket is. A wc kultúrált. Óránként űrítik a napozók környékén elhelyezett asztalokról a hamutálakat, ill. folyamatosan űrítik a szemetest. De most ahogy így végiggondolom ezt az egészet ... azért vágytam vissza másodjára (sógornőmmel együtt) mert szupi görög zene szólt. Pontosabban diszkózene. De olyan jó volt, hogy én nem is hittem hogy lehet, olyan diszkózenét "készíteni", hogy görög dallamvillág, és a görög ritmusok (rigmusok) is fellelhetők benne. Mindegyik szám jó volt. És a zenei aláfestés tökéletessé tette a strandolást. Ez az én véleményem. Az idén is felmerült , hogy menjük el, de most valahogy nem került rá sor, már nem is tudom miért. Üdvözlet: VargaZsófi