Szia Arkana!
Szerintem is túlzás a 600-800 euro. Bár van olyan ismerősöm, akinek még ez is kevés!:)De szerintem 400 euro bőven elég és ebből, ha nem kell orvosra költeni, akkor még haza is lehet hozni. Mi reggel pékségből vett finomságokat eszünk, aztán napközben barack, szőlő, gyros. Este pedig,- no nem a legdrágább -,étteremben eszünk. 1-1 fakultatív kirándulás is belefér.
Üdv:Adri
Szerintem gondold át, hogy melyik fakultatív kirándulásra szeretnétek menni és annak mennyi a költsége. Amennyiben járművet béreltek, akkor annak a mennyi a bérleti díja + a benzin költség. Ehhez az összeghez adj hozzá napi 30 eurót amennyiben egyszer egy nap tavernában szeretnétek enni. Reggelire is számolhatsz 2 főre 7-8 eurót naponta. Napágyat is szeretnél bérelni az is napi 6-7 euró. Napközben egy kis gyömölcs, ásványvíz, stb. kb. 5 euró. Sörrel már drágább!
Add össze és így nagyjából megtudod, hogy mennyi pénzt vigyél.
Sziasztok, köszönöm a tanácsokat! Nos, autót biztos nem bérelünk, motort sem hiszem, egy fakultatív belefér, de az sem a legdrágább lesz szerintem. Tulajdonképpen megpróbálunk a legolcsóbban kijönni majd, úgyhogy még átgondolom mennyit váltsak. Itthon egy hétig elvagyok 10-12 ezerből akárhol. Szóval szerintem 40-45 körül elég lesz váltani. Vélemény?
Arkana!
Hát............nem tudom, de a 40-45 euró nekem egy kicsi kevésnek tünik! De te tudod! A legolcsóbb fakultativ a sunset (esti hajókázás a teknősbéka sziget körü) az is 12 euró. Ha csak napi 1 gyrost veszel, az 15 euró, napi fél kiló kenyeret számolva, az újabb 5 euró. Ha jól számolom, már oda van 32 euród. És akkor még szerényen számoltam. Ha csak az egész heti élelmet nem itthonról viszed!? Véleményem szerint egy 100 euró biztosan kell. Gondold át mégegyszer!
#1089022009-07-11 14:44:41 Válasz a #108893. hsz-ra
Szija!
Nem nem, félreértettél én ott HUF ban beszéltem, tehát 40-45 ezret akarok beváltani euro-ra. És abból kényelmesen kijövök szerintem. ez olyan 160 EUR -ra jön ki jelen állás szerint
KÉrdés az árfolyam meddig mozog még elmegyek váltani.
ÜDv!
Szia mindenki!
Aug. 24-i győri indulással utazik valaki Marmaras-ba? Mi nővéremmel akkor megyünk és jó lenne már előre ismerni az utitársakat!
Azoktól akik voltak már ott, szerentém megkérdezni, ha az Alexandra apartmanban volt a szállásuk milyen véleménnyel voltak a helyről! Mi a fsz. 2 szobát kaptuk meg! És a városról is szivesen olvasnék, milyen élményeket szereztetek ott!
Már nagyon várom az utat!
Szia Eryka24!
Mi június elején voltunk Marmarason szitén az Alexandrában. Elég sokat iram róla. Ha egy 4-5 oldalt visszaolvasol, sokmindent megtudhatsz irásaimból. A város elragadó. Nekem legalább is nagyon tetszett. Az ott élő emberek rendkivül barátságosak. A városban sötétedéskor kezdődik az élet. A piacot és Porto Carrast ki ne hagyjátok! A nagy strand nincs túl közel és eléggé meredek út vezet oda. A kis öböl felejthető!
Az aparman teljesen rendben van. Nem mondom, hogy életemben szebbet még nem láttam, de a célnak megfelelt. Tiszta volt, minden müködött benne. A fekvése nagyon jó. Van egy hatalmas tetőterasza, amit mindenki használthat. Innen gyönyörü a kilátás. A szobák teraszai is nagyon jó méretüek. Szép tágasak. Minden szobában van kávéfőző és elektromos szúnyogriasztó. Az ágynemün túl egy-egy fürdőtörölköző is jár személyenként. A társalgóban ingyenes internet-használat éjjel-nappal. A szomszéd házban egy kis Super Market. Ha van kérdések, szivesen válaszolok.
Szia mindenki!
Aug. 24-i győri indulással utazik valaki Marmaras-ba? Mi nővéremmel akkor megyünk és jó lenne már előre ismerni az utitársakat!
Azoktól akik voltak már ott, szerentém megkérdezni, ha az Alexandra apartmanban volt a szállásuk milyen véleménnyel voltak a helyről! Mi a fsz. 2 szobát kaptuk meg! És a városról is szivesen olvasnék, milyen élményeket szereztetek ott!
Már nagyon várom az utat!
SziaErika24!
A legtöbb információt természetesen a GrandTours tökéletesen szerkesztett honlapján kaphatsz meg. A szobák alaprajza, a fakultatív programok (árakkal), az egyéb kirándulási lehetőségek, minden rajta van. Működik egy fórum is. Ott közvetlenül a telepített idegenvezetőtől tudsz kérdezni. Mindenre válaszol. Nagyon rendes.
Mi már 2 x voltunk Marmarason, 2 hétig. Én is - ahogy Gudli is felajánlotta - válaszolok bármire , amit tudni szeretnél. Az árakat is tudom, ugyanis mindent feljegyeztem, napi szinten.
Szia Eryka24!
Mi június elején voltunk Marmarason szitén az Alexandrában. Elég sokat iram róla. Ha egy 4-5 oldalt visszaolvasol, sokmindent megtudhatsz irásaimból. A város elragadó. Nekem legalább is nagyon tetszett. Az ott élő emberek rendkivül barátságosak. A városban sötétedéskor kezdődik az élet. A piacot és Porto Carrast ki ne hagyjátok! A nagy strand nincs túl közel és eléggé meredek út vezet oda. A kis öböl felejthető!
Az aparman teljesen rendben van. Nem mondom, hogy életemben szebbet még nem láttam, de a célnak megfelelt. Tiszta volt, minden müködött benne. A fekvése nagyon jó. Van egy hatalmas tetőterasza, amit mindenki használthat. Innen gyönyörü a kilátás. A szobák teraszai is nagyon jó méretüek. Szép tágasak. Minden szobában van kávéfőző és elektromos szúnyogriasztó. Az ágynemün túl egy-egy fürdőtörölköző is jár személyenként. A társalgóban ingyenes internet-használat éjjel-nappal. A szomszéd házban egy kis Super Market. Ha van kérdések, szivesen válaszolok.
Szia Jutka!
Tényleg adnak elektromos szúnyogriasztót minden apartmanhoz?Pont tegnap vettem,mert a férjem mondta, hogy még mindig megjártuk a szúnyogokkal. Na, sebaj, majd itthon elhasználjuk!
Üdv:Adri
#1098052009-07-18 11:38:13 Válasz a #109802. hsz-ra
Szia Adrika!
Tényleg van elekromos szúnyogriasztó minden szobában, csak lapocskát kell bele venni. Nekünk nem volt rá szükség. Az ajtón és a fürdő ablakán is van szúnyogháló, nagyon jó állapotban. Este, ha kiültünk a teraszra gyújtottunk szúnyogriasztós gyertyát. Ezt itthonról vittünk. Egyébként sem volt sok szúnyog.
Sziasztok!
Gudlinak és Zsófinak köszönöm az infókat és hogy felajánlottátok a segítségeteket! Az árak érdekelnének! Mi egy hétre megyünk ketten és kb 500 eurót tudunk vinni. Ebből fakultatív programokra és esetlegesen kocsi bérlésre is szeretnénk szánni. Remélem ennyiből kényelmesen ki lehet jönni.
A piacot biztosan meg fogjuk nézni, ha esetleg az megírnátok, hogy pontosabban merre keressük majd az megköszönném!
Szia Eryka!
A piac egészen közel van az Alexanrához. Pontosan a kikötőnél van. El sem lehet téveszteni. A tetőteraszról oda lehet látni. A fakultativ programok közül a görögest igérkezett nagyon jónak, 35 eruó. Sajos nekünk nem sikerült résztvenni rajta, mivel nem jött össze a létszám és igy elmaradt. Ettől csak Meteorák drágább, 39 euró. Az viszont innen nagyon messze van, fárasztó, hajnaltól napestig tartó kirándulás. Egyébként is én már jártam ott. Ha valakinek ilyen terve van (hogy a Meteorákat lássa), akkor inkább javaslom Paraliát v. Nei Porit. Időben is és pénzben is fele!
Ha viszont kocsit béreltek, nagyszerüen be tudjátok járni a környéket. Gyönyörü partokat találtok arra felé.
Most már biztos, hogy nem hagyjuk ki a piacot! Még egy kérdés ezzel kapcsolatban! A piac csak bizonyos napokon van?
Amire még nagyon kiváncsi lennék, az az, hogy mennyiért lehet ott autót bérelni! Találtam egy olyan oldalt ahol arra az időszakra már napi 16 euróért is ajánlanak autót. Az ottani árak is hasonlóak?