#1024532009-05-30 19:29:47 Válasz a #102451. hsz-ra
Szegény Vlichos sztem nem túl szép, de ez a kép, amit beraktál, ez valóban úszásra csábító. És ide tényleg nem lehet kirakni napernyőket, lévén, hogy nincs hova.
Szia Breki! Nekem mindig Haspók véleményét kell osztanom. Valahogy egyformán jár az agyunk. Engem az zavar hogy Tolobol lassan kötelező elmenni Hydrára. Mind a két hely túl jó ahoz ,hogy belefulladjon ebbe. Hol nyaraltatok? Toloban . /jön a válasz/ És Hydrán voltatok? Nem ! Durrr robban a bomba ! Mint Kateriniből a kötelező ,szaloniki az aqua parkkal! Anitáék ,és mi is autóval megyünk ,Válogathatunk a 34 euro és Ermioni között,vagy akár lehet ez ,más sziget is! Strandoknál nekem azt kell néznem, hogy a 6 éves lányomat nem tudom Hydrán végig gyalogoltatni egy homokos öböl kedvéért.Hogy hol vannak jobb strandok ? Abba tényleg mindenki maga dönt, ez igaz. Neked Hydra a szived csücske, nekem a Peloponnésszosz .Ezért féltem én Hydrát és Tolót is egy picit azoktól az emberektől akiknek ,elég lenne északGörögország, hisz nem tudják értékelni azt amit itt kapnak. Csak Sarti ,Katerini után jön Tolo a sorban , csak úgy. Aki meg értékelné az meg csak vágyakozik , na nem a csúzdaparkra.
Nem kötelező elmenni, de pl ha itt nem olvasom évekkel ezelőtt hogy nagyon jó hely akkor lehet először kihagyom.
Még mostis emléxem, hogy két éve aznap mentünk Nafplioi piacra mikor a Hydra-s út volt és filóztunk rajta hogy csütörtökön külön elmenjünk-e.
Tulajdonképp a fórumon olvasottak vettek rá erre és tavaly is volt olyan utitársunk aki nem tudta miis az a Hydra és esetleg kihagyták, akiknek meg mi szóltunk jöttek utánna, hogy tényleg nagyon jó volt.
Szóval egyáltalán nem kötelező csak akik már jártunk ott szeretnénk ha tudnák milyen jó hely.
Mint már többször írtam én legjobban egy olyan hajóútra vágynék ami végigmegy a szigetek között úgy, hogy mindegyik helyen több napot lehetne eltölteni.
Strandokról: Nekem elég fura, hogy aki nem járt a Hydra-i strandokon egyértelműen kijelenti hogy Poros-on jobbak a strandok.......
Kétségtelen egy hat éves lánynak nem az ilyen strand a jó viszont én imádom, ha folyamatos de nem felcsapodó hullámzás van kicsit átlós irányban ahogy bemész a vízbe nagyon lehet élvezni ezt a liftezést, kicsit hasonlít a dagályra csak ugye más körítés mikor a tájat és a párszáz méterre elhúzó gyönyörű jachtokat hajókat esetleg a villámgyors szinte víz felett repülő vizitaxikat nézheted közbe.
És mikor fent állsz a sziklán több méter magasban alul látod a kristálytiszta vízben hová fogsz leugrani.
Őszintén szólva ez nekem sokkal többet ér mint egy egyenletes homokos parton a 90 nyugágy közül ráfeküdni egyre és egykét óránként bemenni a vízbe
Hydra csak az egyik csücske minden évben máshová megyek általában másik országba is a tavalyi Toló volt a kivétel Hydra miatt, de itt mégse beszélhetek pl Budváról vagy Neszebárról
De egy Hydra-s topikban had ajánljuk már Hydra-t
Sarti nem tudom hogy jön ide voltam ott aludtam is a narancsparton, de az nem vonzott vissza.
Verka és Kokszi is írták nekem, hogy Toloból eljuthatok úgyis Hydrára, hogy Ermioniban hagynánk az autót és átmennénk komppal. Esetleg van valakinek erről valami infója. Milyen gyakran mennek kompok, reggel melyik a legelső? Mennyibe kerül az átkelés?
Előre is köszi.
Szia Anita!
Én ezt már meg is terveztem.
Autóval lemenni Ermioniba (Tolo – Ermioni: kb. 75 km, ez kb. 2 óra út). Ott letesszük az autót a kikötőben, vagy a városban akárhol. (Egyébként maga a város is nagyon szép, megér egy sétát!)
A komp 10-kor indul. A jegy ára 9,5 EUR/fő egy útra. A menetidő kb. 20-25 perc. Hydrán meg annyi időt leszünk, amennyit csak szeretnénk. Vissza pedig este indulnánk (4-kor, 7-kor van komp), ami szintén 9,5 EUR. Én úgy számoltam, hogy max 20-21 EUR-ból ki lehet jönni, bár mi 7 személyes autóval megyünk hatan.
Remélem tudtam segíteni!
Egyébként itt találod a menetrendet: http://www.paleologos.gr/domstep2.asp?route=ERMIONI-HYDRA&B1=Search
Lehet online is foglalni, de csak egy útra engedi, szóval foglalásonként lehúznak vagy 5 EUR-val. Mi emiatt úgy döntöttünk, hogy amikor már Toloban leszünk, felhívjuk a társaságot, hogy melyik napra van hely a kompra, és aznap megyünk.
Sziasztok! Én Ermióni párti vagyok! De ezt már írtam ! Toló egy picit lehúzós helynek tűnik nekem, figyelembe véve az árakat, nem csak az Idrai út kapcsán! Ha tévedek megfogom követni magam! Ermióninak van még egy előnye ,így látatlanban! A helyi emberek biztos, hogy innen mennek vissza a szigetükre! Az egyszerű fekete ruhás Görög nénikék, ráncos bőrű simlis sapkás bácsikákkal való utazás,pedig biztos ,hogy ér annyit mint a tolói hajón a 2 eurós frappé!Nea Epidauruszból éppen indult 1 helyi komp amikor ott jártunk. Elnéztük a Görögöket ahogy várták a hajójukat, készülődtek! Senki sem szólt közülünk ,élveztük a helyzetet,volt hangulata! Pedig mi csak a narancs szedés fáradalmait akartuk kipihenni, mégis kaptunk 1 váratlan élményt! Mindenkinek jó tervezgetést :kokszi