Sziasztok!
Utolsó jelentkezésem innen Marmarasról. Gyönyörü idő van. Nagyon jó a viz hőmérséklete. Csokibarnára sültünk. Sajna vége! Még 3 óra és indulunk vissza. Jól kihasználtuk még a délelőttöt. Nagyon jó volt. Otthonról majd bővebben irok. Üdv mindenkinek.
#1041452009-06-11 14:28:01 Válasz a #102849. hsz-ra
Szia Norbert!
Mi tegnap jöttünk meg Marmarasról. Tényleg igaz, hogy a piacot nem érdemes kihagyni. Nagyon jó volt! Ha már úgy is ott jártok, feltétlenül menjetek el Porto Carrasra. Gyönyörü! Puha homokos tengerpart. Lassan mélyülő viz. Pálmákkal szegélyezett part. Itt egy strandolást feltétlenül iktassál be. A szálloda-komplexum is csodálatosan szép. Nekünk nagyon nagy élmény volt. Szép napot!
#1041592009-06-11 15:05:37 Válasz a #101203. hsz-ra
Szia Álmoska!
Nagyon jó választás Neos Marmaras! Tényleg fantasztikusan szép hely. A kajálás miatt nem kell aggódnod. A tavernák, éttermek egymást érik. Mi általában a FAST FOOD PORT nevü tavernában ettünk. Katától, az idegenvezetőtől kaptunk egy kártyát és ha ezt itt felmutatod, 10 % kevezményt kapsz a számládól. (Csak arra figyelj, hogy a kártyát már a rendeléskor lobogtassad!) Képes étlap van. Egy adag 7-8 euró. De olyan nagy, hogy 2 embernek is elegendő. Sült krumpli 1,60 Gyros 2,30 sör (Mytos) 2 euro jéghidegen és lehütött pohárban hozzák ki. De ettünk másutt is Gyrost pitában 2,40-ért. Olyan hatalmas volt, hogy nem birtam megenni. De van olyan hely is, ahol 2 euróért adják. Ha már unod a Gyirost, van pizzéria is. A ROMA PIZZA-ban fantasztikus olasz pizza kapható. A tavernákról csináltunk képeket, ha priviben küldesz e-mail cimet, szivesen átküldöm.
Az Alexandra apartman mellett van egy kis Super Market. Itt minden reggel friss pékáru van. Mi mindig a Margaritát vettük. Ez olyan, mintha 7 db zsömle össze lenne nőve és szezámmaggal van megszorva. Hófehér a béle, foszlós, mint a kalács. Nagyon, de nagyon finom.
Ha bármi kérdésed van irjál és válaszolok, ha tudok. Üdv
Sziasztok! Ma volt piac itt Marmarason. Vároakozásomat felülmulta. Igazán nagy volt. Nagyon élveztem. Az esti eső után mára igencsak lehült a levegő. Bár délre kitisztult. Napozni lehetett, fürödni nem. Holnapra már jobb időt igérnek. Az Alaxandrában vagyok. A társalgóban van ingyenes internet hozzáférés, ezért tudok naponta jelentkezni. Viszlát holnap!
Szia Gudli
Én Stavrosba megyek egy hétre nyaralni de még akarok egypár napot maradni.
Lehet hogy Neo Marmarosba megyünk.
Láttál kiadó apartmanokat??
Milyen napokon van piac?
Esetleg képeket tudnál küldeni.
#1041932009-06-11 19:39:12 Válasz a #104180. hsz-ra
Szia Zoli!
Neos Marmarason nagyon sok kiadó apartmant láttam. Sőt a város központjában láttam egy hatalmas hirdetőtáblát. Rajta a város térképe. Fel vannak sorova (sorszámmal ellátva) a kiadó apartmanok. Mellette az adott apartman telefonszáma. A térképen pedig a sorszám alapján van jelölve, hogy a város mely részén található. Le is fényképeztem Bár nem olvasható, de ha gondolod átküldöm neked. Priviben küldjél egy e-mail cimet. Piac csütörtökön van, úgy dél - egy óráig tart. 450 db képet készitettünk. Sok mindenról tudok küldeni, csak ird megy mire vagy kiváncsi. Szép estét!
Szia Zoli!
Neos Marmarason nagyon sok kiadó apartmant láttam. Sőt a város központjában láttam egy hatalmas hirdetőtáblát. Rajta a város térképe. Fel vannak sorova (sorszámmal ellátva) a kiadó apartmanok. Mellette az adott apartman telefonszáma. A térképen pedig a sorszám alapján van jelölve, hogy a város mely részén található. Le is fényképeztem Bár nem olvasható, de ha gondolod átküldöm neked. Priviben küldjél egy e-mail cimet. Piac csütörtökön van, úgy dél - egy óráig tart. 450 db képet készitettünk. Sok mindenról tudok küldeni, csak ird megy mire vagy kiváncsi. Szép estét!
Szia
Jó lenne a kiadó apartmantábla képét küldenéd meg a pálmafás homokos tengerröl, meg egy kettöt a falucskáról.
Privit tudsz küldeni a Hellason ott a cimem.
Várom a képeket
Szia zoli
Szia Adriak!
Teljesen igazad van, jogos az egy pont! Valóban ezzel adós vagyok. Mióta haza jöttem, nagyon sok kedves fórumos társunk keresett meg priviben, akik a közeljövőben fognak utazni Neos Marmarasra. Nekik segitettem eddig. Ez mentségemül szolgáljon. Egyébként néked is és Edusonak is szeretném megköszönni a kedvességeteket, hogy lélekben végig velem voltatok Marmarason. Igazán jól esett. Sajna most sincs időm, de igérem, hogy ma este megszületik a beszámoló. Addig is szép napot mindenkinek!
Sziasztok! Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Hát mit is mondhatnék? Neos Marmaras gyögyörű. Engem teljesen elbűvölt. Fekvéséből adódóan nagyon különleges. A szobánk tengerre nézett. Nagyon pazar volt a kilátás. A delfinek kétszer is beusztak az önölbe. A teraszról láttuk, ahogy bucskáztak a vizben. Az Alexandra szép, tiszta, minden müködött benne. Teljesen rendben volt. A társalgóban van egy számitógép, éjjel-nappali internet-hozzáférési lehetőséggel. Az aparman mellett van egy kis Super Market. Itt minden reggel friss pékáru kapható. A nagy strand tényleg 500 m-re van. Hát eléggé meredek emelkedők vezettnek oda-vissza. A part abrókavicsos, helyenként homokos. A közvetlen partvonal olyan 1 - 1,5 m szélességben köves (amit kihord a viz), de utána a tenger alja puha homokos, lassan mélyül. A kisöböl az felejthető! De inkább a pozitivumokról mesélnék. Hihetetlen, hogy az itt élő emberek milyen barátságosak. Ennyi kedvességgel régen nem találkoztam. A tavernák ajtajában álló pincérek, úgy üdvözltek bennünket, mint valami régi ismerőst, pedig csak arra sétáltunk. Az üzletekben mosolyogtak az emberre és nem zavarja őket, ha egy órán át nézelősz és a végén nem veszel semmit. Még én az üzletben nézelődtem, vásárólgattam, addig az üzlet ajtajában unatkozó páromat hellyel kinálta a tulajdonos. A végén az egész családját bemutatta és fényképet is készitettünk róluk. A külvárosban, egy kis eldugott üzletben kétszer jártunk. Második alkalommal már a tulaj megismert és ajándékokkal halmozott el bennünket. De még sorolhatnál az ilyen és ehhez hasonló eseteket. Hát a piac tényleg szenzációs! Úgy dél, egy óráig tart. Sokkal nagyobb, mint gondoltam. Vagy 3 órán át bolyongtam benne. Az itt kapható cipuró fantasztikus, meg sem közeliti az üzletekben kapható ousot. Amellett lényegesen olcsóbb. Szerettünk volna a görög estre befizetni, de létszámhiány miatt az sajnos elmaradt. Az esti hajókázás a Teknősbéka sziget körül úgyszintén. Nagyon sajnáltuk, de hát ez van! Legnagyobb élmény számunkra Porto Carras volt. Az idegenvezető elmondta, hogy eddig 1 euróért átvitt a hajó, de ettől az évtől felemelték a viteldijat 2,5 euróra. Igy aztán úgy döntöttünk, hogy gyalog nekivágunk. Hát mit mondja? Egyáltalán nem volt megeröltető. Nagyon élveztük minden pillanatát. Gyönyörű volt a látvány. Tiszta, puha homokos tengerpart. Pálmákkal szegélyezett sétány. Csodás olajligetek mellett haladtunk el. A szálloda-komplexum pedig fantasztikus. Ha valaki ott jár, ezt ki ne hagyja! Búnt követne el saját maga ellen. Igazán jól éreztük magunkat. Még nagyon sokmindent tudnék irni. De pillanatnyilag ennyi. Üdv. mindenkinek! Gudli
Szia Gudli!
Nagyon jó volt olvasni a soraidat! Köszönjük az élménybeszámolót! A tavernák ill. a pékség árairól tudnál még írni, azt nagyon megköszönném!
Üdv:Adri
#1050342009-06-17 21:43:17 Válasz a #105013. hsz-ra
Szia Adrika!
Mi általában reggel vettünk Margaitát. Az Alexandra melletti Super Marketben lehetett kapni. Ez olyan volt, mintha 7 db jókora zsömle (margaréta formában) össze lett volna nőve. Szezemmaggal volt meghintve a teteje. Hófehér volt a béle és foszlós, mint a kalács. Nagyon-nagyon finom. 1,20 euró volt az ára. Fél kiló kenyér 80 cent. Gyros 2-2,40 között. Katától, az idegenvezetőtől kaptunk egy kártyát a Fast Foor Port Delivery tavernába, ez 10 % kevezményre jogositott. Csak arra kell figyelni, hogy már rendeléskor lobogtassad a kártyát. A rendeléssel együtt hozzák a számlát, fizetni ráérsz később is. Utólag már nem tudod érvényéseiteni a kedvezményt. Mi gyakran ettünk itt. Egy adag 7-8 euróba került, de nagyon bőséges. Olyan nagy adagot kapsz, hogy akár két személynek is elég. Ha ketten vagytok és egy adagot rendelsz, kérés nélkül hoznak két teritéket. Képes étlap van. Igaz nem túl nagy a választék. De mi szerettünk itt enni. Kedvesek, figyelmesek. A sör (Mytos) 2 euró és jéghidegen, lehütött pohárral hozzák ki. Frappé szintén 2 euró. Nagyon sok taverna, étterem van a városban. Szerintem minden igényt kielégit. Vannak éttermek, ahol kimondottan halra és egyéb tengeri herkentyüre specializálódtak. Ha erre van igényed, ezt is megtalálod. Speciel én ezekre nem vágytam. Remélem segitettem valamit!?
#1051402009-06-18 14:19:17 Válasz a #105034. hsz-ra
Szia Gudli!
Nagyon köszönöm a válaszod!k.b. ilyen árakra számítottunk a férjemmel.Mi oda vagyunk a halakért és a tengeri herkentyűkért, remélem nem túl borsos az áruk!
Olvastuk, amit a strandról írtál. De mégis mennyire homokos???Melyik strand homokosabb?Illetve vannak olyan öbölféleségek,ahova el lehet kettesben bújni?
Előre is köszi a választ, további szép napot, üdv:Adri
#1051472009-06-18 14:44:50 Válasz a #105140. hsz-ra
Szia Adrika!
A templomnál lementek a partmenti útra, onnan már nem messze van a strand ami nagyon jó homokos. Nem kell elmenni a szállodákig, hogy homokos strandra találjatok. Sőt a második szállodánál már inkább kavicsos, mint homokos. Azt csak inkább látványnak ajánlottam. Küldjek a strandról képeket? Olyan kis eldugott öblöket nem igazán találtunk. Marmarasi oldalon túlságosan magasan van a part. Bár távolabb meglehet, hogy van ilyen. Ahhoz aztán biztosan jó sokat kell gyalogolni, ha egyáltalán van ilyen.