Csak jót tudok mondani a szigetről! Tavaly voltunk először és idén ismét visszatérünk júliusban ezt már tavaly eldöntöttük nem is volt kérdés, maga a paradicsom
Van bazár is meg sok felfedezésre váró hely. Mi a nyugalom miatt "menekülünk" ide. Milyen infók érdekelnek?
Melyik helységben ajánlod a szállást? - busszal mennénk 2 felnőtt és egy 15 éves ifjonc. Néztem tuti képeket a szigetről - nyilván összeszedve innen-onnan... Nem szeretjük a "nagyon turistás" helyeket,de azért legyen ez-az.....
Skala Potamias strandról néztem képeket,de nem ragadott meg, bár tudom,élőben mégis más!
Angol nyelvü étlap mindenütt van és a kardhal angolul swordfisch
Próbáld megkeresni valamelyik antiqvariumban Qentin Crewe: Nemzetközi étlapkalauz-át, ott ismertetik a legfontosabb ételeket szinte a világ mionden országából, az eredeti nevét is megadják.
Hasznos cucc külföldön
Aki nézelődni akar, annak pár kép http://thassos2005.galgoczyarpad.fotoalbum.hu/
Thassos jó választás mindenkinek, mert sokrétű - egész más, mint a többi görög sziget, pl. hatalmas édesvízkészlete van a sok forrás miatt, ami pl. Lefkadán hiánycikk. Aki nyugit akar, annak ezer öböl áll rendelkezésére, aki meg a homokos-strandos nyüzsit, annak ott a Golden Beach, bár júniusban az sem túl zsufi.
Ha a régészetet preferálod, akad egy pár műemlék (konkrétan pl. Limenasban a gyerekek az ókori romokon játszadoznak), ha kirándulni, ott vannak a hegyek a vízesésekkel, patakokkal, fenyőligetekkel (bár az egyik ősfenyves Kastro közelében állítólag az elmúlt hetek viharaiban kigyulladt, és leégett ), és a csodás hegyi falvakkal, ha a gastronomia a gyengéd, annak is áldozhatsz, rohadt jó kis tavernákban kajáltunk, nekünk Limenasban a Moussas "jött be", de isteni mussakát ettünk a színházhoz induló út elején - talán a legfinomabbat az elmúlt 20 év görög nyaralásai alatt. A mézük isteni, az olivájuk meg az olivaolajuk színtén. Ja - a fetájuk is, és egy kis friss görög paradicsommal már össze is állt az alapanyag egy görög salihoz, ami a napi progiról megtérve az első standard falnivaló az esti tavernázás előtt Mi kilós kiszerelésben szoktunk venni tzatzikit is, ami a reggelinél vaj helyett kiváló, a tavernában meg marad elég előétel még ezeken kívül, az őriásbabtól a dolmadakián (dolmades) át az ecetes polipig, nem beszélve a főételekről, amik közül a nagy kedvencem a stifado, abból is a bárány, de persze a halak is kötelező fogás, és errefelé mindig friss. A grillekről nem kell beszélnem, és a kagyló, tintahal sem rossz választás.
Nagyon szépek a képeid Kónyu. Milyen géppel van fotózva? Polárszűrőt használtál? A szinek csodálatosak.
Jó Neked, mindjárt indultok!!!!
Mi még nem jártunk Thassoson, de pont azért megyünk oda, mert mindenből van: ógörög kultúra, kirándulási lehetőség a hegyekben, hangulatos görög falvak, csodaszép tengerpart!
A jó öreg Fujifilm S7000-es gépemet használom már 5-6 éve, természetesen cirkular-polárszűrővel. Köszi, igyekeztem
Olyan csodákat kapni féláron, de nincs szívem lecserélni, annyira szeretem a képeit!
Mi nemrég vettünk egy Panasonicot. Győzködöm a hitestársam egy polárszűrő végett, mert nagyon szép képeket láttam, amik azzal készültek. Sokkal szebbek a színek. Na jó, erről a témáról ennyi, mert off-olnak.
Remélem, hogy most is csinálsz szép fotókat, amiket közkincsé is teszel!
Jó készülődést!
Nekünk még várni kell néhány napot-hetet-hónapot az indulással.... de egyszer csak eljön!!!