Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 53 54 55 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Csutek | #15295 Üzenet | 2006-09-13 17:53:49 |
Most láttam, hogy a stifado-ba nem csak fahéjat, de szegfûszeget is tesznek. Klassz lehet, annak ellenére, hogy nem rajongok sem a marháért, sem a nyúlért. Lehet, hogy megcsinálom csirkébõl?! A mûsorvezetõ szerint abból is lehet.
  Andra | #15316 Üzenet | 2006-09-14 13:25:06 |
Malacsültre fahéjat?????? icon_eek.gif
Na ezt se igen hallottam még, de még csak elképzelni se tudom. icon_biggrin.gif
az biztos, ha neki fogok a Muszakának, tenni fogok bele fahéjat, elrontani csak nem fogja.
  Csutek | #15318 Üzenet | 2006-09-14 14:29:31 |
Szia Andra!
Megkerestem a receptet, ami alapján a malacot csináltam. Indiai recept és nem csak fahéj, de szegfûszeg is volt benne.
Nem szeretem a zsíros dolgokat, de ennek olyan finom volt a bõre. Hmm!
  Andra | #15378 Üzenet | 2006-09-18 12:39:24 |
Én eddig még a sört hallottam, hogy attól lesz szép színe a bõrének és jó ropogós, de ezek szerint a fahéj is tud valamit. icon_smile.gif
Mindenesetre érdekes lehet. icon_smile.gif
  Csutek | #15379 Üzenet | 2006-09-18 13:01:47 |
Már írtam, hogy a családomban több szakács is van, köztük Anyu. Kóstolta a malacot, amire azt mondta, hogy ilyen finomat még nem evett.
A fahéj és szegfûszeg nem érzõdik, de valami pluszt ad az ételnek.
  Andra | #15382 Üzenet | 2006-09-18 14:27:07 |
Szívesen megkóstolnám, hogy milyen lehet az íze. Bár a szegfûszeget kifejezetten utálom, de a baklavában sem érzõdött, ha volt egyáltalán benne.
Amíg nem érzõdik külön az íze, addig nem zavar, ha az ételben van.
  Csutek | #15384 Üzenet | 2006-09-18 15:10:16 |
Tuti, hogy olyan lenne, mint a baklavás élményed. icon_lol.gif
  Kvalcsi | #15406 Üzenet | 2006-09-19 09:46:18 |
Sziasztok!

Itt Budapesten (lehet, hogy az ország más boltjaiban is) a Plussz élelmiszerboltokban akciósan lehet kapni eredeti görög Fetát, Tzadzikit, joghurtot, frappét és gírost is. Tényleg olyan az ízük mint kint Görögországban.
  Andra | #15418 Üzenet | 2006-09-19 13:30:17 |
Csutek írta:
Tuti, hogy olyan lenne, mint a baklavás élményed. icon_lol.gif


Akkor nem lenne vele gond, mert abban sem éreztem. icon_lol.gif
Nem tudom miért utálom annyira ezt a szerencsétlen fûszert. icon_confused.gif
  Andra | #15419 Üzenet | 2006-09-19 13:32:20 |
Szia kvalcsi!

Akkor én ebbõl az élménybõl lemaradok, mivel nem vagyok pesti. icon_sad.gif
Bár lehet, hogy nálunk is van Plus áruház, mintha egyszer találkoztam volna a szórólapjukkal.
Jó kis frappé, milyen jó is lenne...!!!!
  Csutek | #15421 Üzenet | 2006-09-19 13:45:55 |
A frappét már próbáltam. Nem görög készítmény, nem is hasonlít az igazira. Ha gondoljátok leírom, hogy én hogy csinálom.
Az a bizonyos üzlet minden nagyobb városban van és egységes az akciójuk. Holnap megyek és veszek pitát.
  Vojandi | #15423 Üzenet | 2006-09-19 14:07:24 |
Sziasztok!

Nekem az idén hozott a barátnõm a 6 hetes görög tartózkodásából egy frappé készítõ gépet. Csak nála láttam ezt életemben elõször, elõtte azt sem tudtam, hogy lesz a frappé. Aztán meg mondta a Valcsi, hogy neki már régen van olyan gépe, õk is kint vették. Na erre az idén Samoson mindenütt ezt a gépet kerestem, de csak olyat találtunk, ami rozsdamentes acélból volt és 60 Euro lett volna. Amit a barátnõm hozott nekem az mûanyag és 7 Euroba került.

Azóta minden nap van nálunk frappé, mert a párom nagy kávés, én kevésbé.
Ez tulajdonképpen egy turmixgép szerûség, a tetejébõl egyetlen rúd nyúlik lefelé, aminek a végén kis ventillátorszerûség forog.

Úgy kell csinálni a frappét (ezt görögtõl tanultam, azaz a barátnõm görög férjétõl), hogy beleteszel egy hosszúkás pohárba annyi Nescafét, amilyen erõsnek szereted, (mi egy púpozott kanállal teszünk) meg annyi cukrot, ahogy szereted. Hozzáteszel két ujjnyi vizet és jó habosra kevered. A gép szerepe csak ennyi volt. Aztán a pohár oldalán csurgatva (hogy ne roncsolja szét a habot) beleeresztesz a pohárba egy kis tejet (attól függ, mennyire tejesen szereted, vagy mennyire vizesen), és a maradék helyre, pedig belecsurgatsz csapvizet. Én még beleteszek a végén egy hatalmas kanál vanilia fagyit, mert utálom a kávét, és csak így tudom meginni. Görögországban is mindig két gombóc vanília fagyit kérek bele.

Andi
  Csutek | #15426 Üzenet | 2006-09-19 14:35:40 |
Ezek szerint én nagyon nagy barbár vagyok a frappéval kapcsolatban. icon_redface.gif
Csinálok egy gyenge instant kávét kb 1 dl vízzel, sok cukorral(csak így bírom meginni a kávét), hozzá öntök egy dl tejet és a botmixerrel felhabosítom. A lényeg, hogy a mixert ne engedd le az edény aljára, csak a tetejétõl kb 2 centire.Hihetetlen kemény habja lesz. A férjem Fourkán látta így, az egyik bárban.
A 2 dl folyadékal tele lesz a 6 dl-es edény, ami a mixerhez van.
  Kvalcsi | #15427 Üzenet | 2006-09-19 14:43:43 |
Szia Csutek!

Nem baj az hogy Te másként készíted a Frappét. A lényeg, hogy Nektek úgy ízlik!!! Egyébként én is úgy csinálom mint Andi. Még 1996-ban Stavrosban mutatta meg Jorgo az elkészítését, és Thasszoszon sikerült vennem frappekészítõ gépet, amit azóta is használok.
  Ferrari | #15430 Üzenet | 2006-09-19 14:57:24 |
Sziasztok!

Én is vanília fagyival szoktam elkészíteni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 53 54 55 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu