Lesvos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 23 24 25 ... 44 45 46   >
Üzenet
  Kvalcsi | #83506 Üzenet | 2008-10-21 16:27:09 |

Skala Eresos
  Kvalcsi | #83517 Üzenet | 2008-10-21 18:34:26 |

Skala Eresos kikötője
  Kvalcsi | #83518 Üzenet | 2008-10-21 18:44:07 |

Kedves Zsebkuty!

Ez is Skala Eresos, de nem tűnik homokosnak a partja teljesen, pedíg azt olvastam valamelyik könyvemben, hogy itt a legszebb a homokos part. Pálmafa sajnos nincs, legalább is a képen.
  Kvalcsi | #83520 Üzenet | 2008-10-21 18:49:04 |
  Kvalcsi | #83521 Üzenet | 2008-10-21 19:01:13 |

Petra
  Atosz | #83532 Üzenet | 2008-10-21 20:06:58 |
Köszi Kvalcsi ez a sok szép kép,te csak úgy "pitty"rakosgatod fel őket, én meg izzadok mint egy konflis-ló ha ilyet csinálok.Hiába, a rutin.
...és közben jönnek elő a komplexusaim,mert Lesvos v.Kythira?? icon_rolleyes.gif Bár amilyen a gazdasági helyzete az országnak meg nekem lehet,hogy csak Tunyogmatolcsig jutunk el... icon_biggrin.gif icon_cry.gif
  Vojandi | #83533 Üzenet | 2008-10-21 20:09:01 |
Szépek a képek!! A pálmafás strand nem nagyon tipikus egész Görögországra, vagy inkább csak a felkapottabb, turistásabb helyekre...egszer azt olvastam valahol, hogy a pálmafa nem mediterrán "növény", hanem trópusi és sok évvel ezelőtt kedték csak divatba hozni Görögországban... ki tudja. Nekem a szűk kis utcák a thasszoszi jellegű házakkal is nagyon tetszenek. Lesvos vár azon a bizonyos listán, csak hátrébb csúszott, de nincs leírva!!!icon_smile.gif
  Atosz | #83557 Üzenet | 2008-10-22 09:18:16 |
Szia Kvalcsi!

Ha nem veszed "tolakodásnak"milyen elképzelésetek van,ha már van az utazással kapcsolatban jövőre.Igaz mi ritkán társalgunk,de megreszkírozom a kérdést.Lesvos nem tetszik? Na és Kythira?Na, ez csak az én képzeletemben a centrum,de látom Milos,Thassos és egyébb kis sziget van köztetek a centrumban, vagy azt hiszem.

Üdv:Atosz icon_wink.gif

Ui:Szépek a feltett képeid.
  Zsebkuty | #83560 Üzenet | 2008-10-22 10:08:07 | Válasz a #83521. hsz-ra Előzmény #83521
icon_lol.gif Szia kedves Valcsi!!!Nagyon szépek a képeid,nem ,,rosszak" a partok sem.Ráadásul tegnap nézegettem egy külföldi weben egy családi Lesvosi nyaralásról képeket,ők Anaxosban voltak,a tavernák pedig egyszerűen csúcsszuperül néztek ki,mindegyik az a tipikus kockás abroszos gyönyörűség volt,kicsi székekkel tarkitva,amelyeken azonban nem olyan kellemetes ücsörögni,de azért a parton,naplementére várva pl.Molyvoson most szivesen elücsörögnék!!! icon_lol.gif
  Kvalcsi | #83563 Üzenet | 2008-10-22 10:16:58 |
atosz írta:
Szia Kvalcsi!

Ha nem veszed "tolakodásnak"milyen elképzelésetek van,ha már van az utazással kapcsolatban jövőre.Igaz mi ritkán társalgunk,de megreszkírozom a kérdést.Lesvos nem tetszik? Na és Kythira?

Kedves Atosz!

Ne butáskodj, miért venném tolakodásnak a kérdésedet! Lesvosszal már idén is kacérkodtunk, de mivel a páromnak ígértem a szülinapjára egy all inclusíve utat, így maradt Törökország, mert az jóval olcsóbb.
Még nem tudom, hogy hová megyünk jövőre, majd az anyagi lehetőségünktől függ. Lehet, hogy Lesvos amennyiben lesz még az Aeolusnak oda útja. Idén volt egész jó áron 17 napos turnus busszal és komppal. A repülős út sokkal drágább és kevesebb idő. Tervben van még Nyugat-Kréta, amennyiben találok valami jó kis apartmant a tengerparton, valamint Santoríni-Parosszal vagy Iossal esetleg Naxosszal kombinálva. Pénzfüggő a dolog, majd meglátjuk.
Mi a homokos partokat szeretjük, ezért kicsit kevesebb esélye van Lesvosznak, mert nem igen találtam én sem olyan fotót. ahol tuti lenne a part.
Kythira is szimpi, de mi nem tudunk egyénileg menni kocsi hiányában, így az irodákra vagyunk utalva. Ők nem hiszem, hogy felvennék egyhamar a desztinációik közé.
  Kvalcsi | #83564 Üzenet | 2008-10-22 10:19:52 |
Ja! A képeket a neten kerestem, hogy jobban megismerjük ezt a szigetet!
  Kvalcsi | #83565 Üzenet | 2008-10-22 10:22:31 | Válasz a #83560. hsz-ra Előzmény #83560
Kedves Zsebkuty!

Bizony én is elűcsörögnék most Lesvoson egy olyan kényelmetlen (valóban az) széken valamelyik taverna teraszán egy fincsi Mythos vagy frappe mellett. icon_smile.gif
  Vojandi | #83575 Üzenet | 2008-10-22 13:56:29 |
Szia Valcsi!

Bár 3-4 éve erősen a fejemben volt, hogy Lesvos a következő 5 év céljai között szerepel (más okok mellett), nálam is elég erős érv volt a lemondásban a partok minősége. Végigtekertem google earth-ön az egész sziget partszakaszát és alig akad olyan meghitt, kedves kis öböl, amiket mi kedvelünk. Eleve strandokból sincs olyan sok, nagyon sok a sziklás part. Mi imádjuk a strandolást és számomra nagyon fontos, hogy legyen nagyon sok szép strand, ez a kedvenc fotótémám is. Szóval ebben hasonlóképp gondolkozunk. Mondjuk az nekem mindegy, hogy homokos-e vagy nem a strand.

Samos volot ebben a tekintetben hasonló. Csodálatos zöld sziget, édes, eredeti falvakkal, sok hagyománnyal, de alig van strandja, mert a partok nagy része meredeken zuhan a tengerbe....

Szia Zsebkuty!
Bizony azok a hangulatos spárgából font ülőfelületek nagyon kényelmetlenek, főleg sortnaciban, utána mintás még órákig az ember combja...icon_smile.gif De hát a hangulatért is meg kell szenvedni icon_smile.gif
  Atosz | #83694 Üzenet | 2008-10-24 12:39:56 |
Sziasztok!

Elnézem a kinyomtatott Lesvos térképét,mutatom a nejemnek,hát ez nagyfalat akár melyik feliről kezdem... icon_rolleyes.gif Ha csak egy két helyet szeretne az ember ezekközül megismerni akkor nem "ellenség"Akkor elég a repcsis 10-12 nap,de ha én egy "atossszal"én ezt végig akarom pedálozni és sok helyre eljutni, hát akkó már vakarom a búrámat... icon_lol.gif
Hiába ez a 3-ik legnagyobb sziget és félbe hagytam Krétát,Eviát és evvel is az történne az az érzésem.Ide is elkellene a 3-4 hét.Bolond a helyzet...
Na az anyagiakról meg méllyen hallgatok.KO.Padlófogás.Van valakinek tippje a kecskéről meg a káposztáról..? icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
  Zsebkuty | #83699 Üzenet | 2008-10-24 13:01:00 | Válasz a #83694. hsz-ra Előzmény #83694
icon_lol.gif Szia Atosz!!!Ha az a fránya forint kevés lesz jövőre,talán egy buszos út még beleférne Lesvosra,mit gondolsz??? icon_wink.gif Az Aeolusnak szokott lenni ilyen 14/11 vagy 15/12 buszos napja úgy tudom...
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 23 24 25 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu