Persze, hogy elhiszem, hogy emlékszel, ne viccelj már
Én nagyon nagyon vágyakozom egy kerti pálmára és egy fikuszra is kint, de nincs lehetõség rá. A lakásunkban is csak a legkisebb cserepes kaktuszok férnek el ... Még most is megszakad a szívem, hogy anyu odaajánékozta egy mûvelõdési háznak a 3,5 m magas fikuszom, ami már valóságos fa volt, amikor kijöttem Németbe, mert neki már nem volt idege ahhoz, hogy minden évben megoldja az utánfutós ismerõst, meg a teleltetés helyszínét. Gyönyörû egy "dög" volt....
Rebeka | #37150 | 2007-07-19 07:51:03 | Pálma Nei Poriban
Olyan információt kaptam egy kedves kollégámtól, hogy sok-sok évvel ezelõtt hoztak haza pálmabogyót?, magot? (szóval abból a sárga "bogyócsomagból" egy ágat, amit szinte mindenhol lehet a pálmákon látni) és szépen elültették õket itthon cserépbe földbe. Szépen kihajtottak mindahányan, és nagyra nõttek: abban az idõben az összes ismerõsüknek kis pálmákat adtak ajándékba. Az egyik pálma akkorára nõtt, hogy nem fért el a lakásban és már alig lehetett tavasszal kivinni, õsszel meg behozni a házba, úgyhogy végül egy olyan gyógyszertárnak adták, ahol egy szép magas üvegtetõ alatt kényelmesen elfért.
Úgyhogy én idén megpróbálok magot hozni és pálmát nevelni! Hátha sikerül nekem is!
Hát ezt is meg lehet próbálni, de a barátaink vettek a piacon olyan 30-40 cm magas pálmát 4 euroért, itthon már el is ültették a kertben.
Magról nevelt pálmáim egyébként nekem is vannak, azok datolya pálmák. A lakást még nem nõtték ki, de én a munkahelyemen teleltetem ki õket, ilyenkor meg az udvaron vannak.
Virágok és fûszernövények Nei Pori piacán pénteken:
Érdekesség: vettek barátaink fûszernövényt is, de itthon az udvarukon hõgutát kaptak. Van ebben a globális felmelegedésben valami!
Sziasztok,
úgy döntöttem beírom ide az idei tapasztalatokat.
Sarti 2007 Júni-Júli
Nem tetszett:
Rengeteg a túrista,sok a magyar,az éttermekben és közértekben is magyarok a felszolgálók. A part tele van, non-stop,és ami undorító is hogy a 70 éves öreg nyanya,és a 3 gyerekes szét szopott mellû anyák,meg a 30-40körüli nõk akiknek a melle már a hasa aljáíg lóg,(szinte a térdét veri) nulla önkritikával LEVESZIK a melltarójukat.
Hát iszonyat mi van ott.A nyaralásunkat nem Sartiban töltöttük pont ez miatt,hanem elmentünk 8 kilóméterre kb.Normális partokra ahol nem ez van!!!
Igazából Júli 7-tõl indult a szezon és ellepte a millió ember a partot,elõtte egy héttel még alig voltak ott emberek.
Az elsõ héten lementünk kocsival és egy apartmant béreltünk közvetlenül a parton.3 ágyas full extrás,tv,klíma...ingyen.Csodálatos volt az a ház.
A követzk héten még Magyarországon befizettük magunkat egy utazási irodában: Champus club itt hányás volt a szoba,tengerre nem éppen nézett,és TV nem volt,klíma meg 6 Euro/napra lett volna.
A szomszédok csak magyarok voltak akik,ordítottak,hánytak..stb.
Éjjel nem lehetett aludni.
RÖVIDEN ennyi.
A legdurvább az volt hogy montuk az utazási irodásnak hogy egy hete itt vagyunk és az õk 52 Euró/napi klíma, Tv nélküli apartmanjuk egy nulla.
A MI Tengerparti,klímás,csendes,idilli házunkhoz képest ahol napi 45Euróért Klímás,Tv-s,szép,tiszta,a hûtõben ajándék üdítõkkel berakott,szép bútoros...stb.lakásban voltunk,mire a fazon eljátszotta hogy tuti véletlen hagyták ott a távirányítókat!
Mondom: Nem,a nõ adta a kezünkbe amikor beköltöztünk.
Tehát a tanulsáõg:
SOSEM MEGYÜNK UTAZÁSI IRODÁVAL.
Üdv.
Ne haragudj de ez a téma szerintem nem ide tartozik. A leírásod pedig nem tûri a nyomdafestéket. Nem kritizálni akarlak. Nem sértésnek szánom. Elhiszem, hogy dühös vagy az irodára az elrontott nyaralás miatt de azt finomabb megfogalmazásban is megértjük. Sajnos sokan jártunk már hasonlóképp.
Tényleg OFF ez itt, de bevállalom:
Szomorú, hogy nem nektek tetszõ szállást kaptatok, tényleg járt sajnos más is így. Igazából valóban nem kötelezõ irodával utazni, végül is ha elsõ hétre magatoknak kerestetek szállást miért is kellett a másodikra itthonról foglalni? Végül is mindegy.
De: miért is zavar téged, hogy mások, szerinted nem megfelelõ alkattal monokiniztek? Jó, magamban néha én is mosolygok amikor erõsen nagy súlyfelesleggel valakirõl szinte lekunkorodik az aprócska , több számmal kisebb bikini, de ha valaki jól érzi magát engem ugyan miért is zavarna.
Másrészt: ha zavar a tömeg és saját honfitársaid miért is mész egy felkapott üdülõhelyre. Mégis mire számítottál? De bunkó lakótársra sajnos bárhol számíthatsz, még az sem tuti, hogy a magyarok közzül kerül ki! Néhány ember azt gondolja a nyaralása során bátran kifordulhat önmagából, másokra való tekintet nélkül, hisz õ nyaral.
Szomorú vagyok, hogy nem úgy sikerült a nyaralásod ahogy tervezted, de Kyrához csatlakozva nekem sem tetszik a stílus ahogy ezt itt kifejtetted. A tiedhez hasonló hozzászólásokkal az a gondom, hogy azt érzem: találtál egy görög oldal, ott a legelsõ topicot megnyitva öntöd magadból a keserûséget ami felgyülemlett benned szinte gondolkodás nélkül. Van itt külön Sarti oldal és nem is kötelezõ dícsérni a települést.