Trabim, Dáciám nekem is vót (még Tavria is ) de ezt most hagyjuk, hál' istennek elmúlt és akkor az sem volt rossz.
Viszont egy kérdés náthás barátunkhoz: nem pettyes a Te májad egy cseppecskét?
Timba; ne is törõdj ezzel a morcos öregúrral, csak az irigység beszél belõle, hogy mi már utazunk
(más kérdés, hogy 6 hét múlva mi leszünk qva irigyek)
...egy kérdés náthás barátunkhoz: nem pettyes a Te májad egy cseppecskét?...
Allergiás!!! Nem merem megnézetni, mert még a végén kiderül valami!
Juhi | #65408 | 2008-06-07 13:56:24 | Válasz a #65396. hsz-ra
Szia Timba!
Nagyon jó utat, és szép jó idõben gazdag nyaralást kívánok.
Makrigialos gyönyörû, én még hidegben is elmennék oda, meg persze bár hova Görögországban. Ha már ott vannak, üdvözlöm a gólya családot, amit sikerült 2 éve látnom, és lefotóznom.
Ne aggódj Kakadu ,nem tudja elvenni a kedvem,már csak azért sem mert azzal a kalapos tengerbe-sétáló fazonnal nagyon belopta a házba a jókedvet ,de tudod megy még H.apci tirolba , szted mekkora hó lesz ? Mekkorát sirjunk be
Ne aggódj Kakadu ,nem tudja elvenni a kedvem,már csak azért sem mert azzal a kalapos tengerbe-sétáló fazonnal nagyon belopta a házba a jókedvet ,de tudod megy még H.apci tirolba , szted mekkora hó lesz ? Mekkorát sirjunk be
Kedves timba!
Van egy apró szépséghibája a dolognak. Én ugyan jól elviccelõdtem az idõjárással, de sajnos az adatok véresen komolyak! Esõben pedig szuper fürödni; tényleg melegebbnek érzed a vizet; próbáld ki! Ezzel együtt nagyon bízom benne, hogy összsségében szuper idõtök lesz! (Tavaly egy nappal elõbb hazamenekültünk a kánikula elõl; az sem jó! )A havat egyébként imádom (fûtött szobából csukott ablakon át kifelé nézve, s egy csomó sör behûtve)!
üdvözöld helyettünk is Lefkadát,nagyon szerettünk ott lenni.
Átadom
De ahogy elnézem az idõjárást lehet, hogy viszem a síléceket is
Végül is ott nagyon szép hegyek vannak.
Makriban viszont isteni és friss kagylók vannak, ajánlom a szaganaki módra elkészítettet (Midhia Szaganaki)
Háát... állok a böröndök fölött ,most aztán mit rakjak el Siruha..az durva .Tavaly novemberben voltam Tunéziában,és fürödtem a tengerben,volt vagy 25-fokos.Na ennek evés ivás lesz a vége De ott az Olimpos majd sielünk,kis dolgokra nem adunk igaz
Én a gólyafészekre Mióta megtaláltam a Hellasz fórumot,azóta más szögbõl fotózom a világot ,természetes hogy megosztom veletek azt amit látok Publikus lesz
Folytatva a beszámolót a legutóbbi „nosztalgia-utazás” néhány érdekesebb pillanatával, talán a legizgalmasabb volt számomra Berlint viszontlátni. Már említettem korábban, hogy némi trükközéssel volt alkalmam egyszer az akkori West-Berlinbe menni, majd onnan a kis Ladámmal a méltán híres és hírhedt Checkpoint Charlie határátkelõn (némi gyomorgörccsel, izzadó tenyérrel, amit csak az ért meg, aki ismerte az ottani viszonyokat) átkelni Kelet-Berlinbe. Akkor a Berlin két oldalán két nap alatt látottak valamiért nagyon mély nyomot hagytak bennem; hát ezért is szerettem volna viszontlátni ezt a helyet. A sors fintora, hogy a hírhedt helybõl mára már-már bazárinak mondható emlékhelyet csináltak, ahol még az útlevélbe külön bélyegzést is lehet kapni, s lehet fényképezkedni a díszõrséget álló katonákkal; mindezt persze pénzért, s lehet kapni számtalan emléktárgyat is. (Van múzeum is a közelben!) Nagy volt a vidámság a látogatók körében, de azért álltunk ott néhányan elszorult torokkal is.
A másik a Brandenbugi kapu, amelyrõl a nyugati oldalról nézve tettem fel nemrég régi képeket. Nagyon szépen rendezték, helyreállították a környezetét. Nagyon kell figyelni, hogy valaki észrevegye, hogy a korábbi fal helyét ma az aszfaltban egy kockakövekkel kirakott sáv jelképezi. Szimpatikus megoldás.
Végezetül látni szerettem volna az egyéb lényeges változásokat, helyreállított épületeket és a nagyszabású új építkezéseket. Ezekbõl egyet emelek ki, a Potsdamer Platz beépítését, amit a 90-es években a fal lebontása után vittek véghez, s ami akkor Európa legnagyobb építkezése volt. Lenyûgözõ!
Csoda szép képek, nekem ilyen nincs, ,de a kagyló mind elfogyott,timba mind megette ,hideg sem volt, de tudod az esõ és én kézenfogva megyünk nyaralni, ,hát megvolt, ,de aztán ránk ragyogott a nap egész héten!!!
Hogy találtál meg; a kutya sem jár erre!? Örülök, hogy jól érezted magad, s szerencsésen hazaértél! A kagyló miatt ne izgasd magad, majd lesz valahogy.