Az idegenvezetõ arról mesélt hogy ott azon a Telendos és Kalymnos-i szoros közötti szakaszon, völgyben, ami akkor még összefüggõ szárazföld volt régen egy nagyváros terült el, ami a fõváros lehetett, de egy nagy természeti katasztrófa után ez a rész szét távoldott egymástól, s a város a tengerbe "csúszott". Ennek a romjait mai is látogatják a búvárok. Te láttál ebbõll valamit??
Vojandi-mért kéne haragudnom, egyszerûen én csak nem hallottam ilyenrõl, pedig bejártuk a szigetet, és a térképeken sem láttam. Melyik faluról írják azokat a tavakat, vagy melyik weboldalon ?
Scoth-búvárfesztivál gondolom minden évben van Kalymnoson, legalábbis tavaly is ki volt plakátolva ugyanerre az idõpontra. Akkor jól láttam, hogy a víz alatti élet is elég látványos volt ) Legjobban az Arginondai öbölben a 3-4 cm-es lepényhalakat szerettem, amiket valamilyen rejtélyes okból 1-1 kifejlett példány noszogatott egyfolytában-talán felkészítés akart lenni a nagybetûs ÉLETRE
Kalymnos Diving Festival 2007
Calling all DIVERS to the island where DIVING comes first!
The International Diving Festival of Kalymnos 19th-30th August 2007.
Szia Kónyu!
Ne haragudj, de én még nem jártam Kalymnoszon, csak az útikönyvekbõl és netrõl kigyûjtött szövegbõl idéztem. Amennyiben ez nem fedi a valóságoz, elnézést kérek, de nem én találtam ki. Talán vannak a falu mögötti völgyben valami egész kis halastavak?
csak úgy: Váthi virágzó narancsfáktól illatozó völgyben , türkizkék színû, mély, hideg vízû fjord ölén megbújó, kis halázskikötõ, mely Kálimnosz attrakciója. A falu utcáin forrásvíz folyik kereszül-kasul egy kis csatornában és vízzel látja el a kis halastavat.
Vojandi, ilyesmivel nem találkoztunk, milyen forrásvíz, milyen halastó ??
csak úgy: Váthi virágzó narancsfáktól illatozó völgyben , türkizkék színû, mély, hideg vízû fjord ölén megbújó, kis halázskikötõ, mely Kálimnosz attrakciója. A falu utcáin forrásvíz folyik kereszül-kasul egy kis csatornában és vízzel látja el a kis halastavat.
Bár Telendoson mászni nem lehet, én azért feltétlanül ajánlom, hogy oda is áthajózzatok (2 euro), a Choclakas nevû kis öböl az egyik legszebb part, amit láttam. És most kapcsolok, hogy Platis Yialos, ahol a Mousselis apartman is van, szerintem eléggé kiesik hegymászóilag, már ahogy mi láttuk. Szerintem erre és más egyéb szempontból is Mirties vagy Massouri a legjobb hely. De ha van autó, nagyjából mindegy, mert a teljes autóút-hálózat a szigeten van vagy 25-30-km.
Eni!
Úgy képzeld el a szigetet, hogy ha sétálsz a partmenti úton, mondjuk Massouritól északra Argininda felé, akkor balra a tenger szebbnél-szebb öblökkel, jobbra meg a hegyoldal, kicsit feljebb pedig, de az útról jól láthatóan a meredek mászófalak. Szóval ha mászó lennék, csak ide járnék )