Egyéb utazásaink
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 1276
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13580 Üzenet linkje2006-08-09 15:26:28 

Hello ferrari!

Rajta leszek a dolgon! Ezt a nyaralást direkt úgy idõzítettem, hogy a feleségem születésnapját kint tudjuk ünnepelni, valahol ez is az ajándékok közé tartozott. Õ nagyobbat csalódott mint én és ez indította bennem az egészet, hogy megírjam a véleményemet itt. Komoly kampányt kell indítanom, hogy jövõre benne legyen abban, hogy valamelyik szigetet látogassuk meg. Most tuti nem tudnám rávenni! icon_smile.gif

# 1277
Ferrari
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1729 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13578 Üzenet linkje2006-08-09 15:17:13 

Helló Zenu!

Sajnálom, hogy ilyen rosszak a tapasztalataid.
Azért ne add fel és menj el valamelyik görög szigetre. Más a hangulata, mint a szárazföldnek. Lehet, hogy az bejön Nektek.

# 1278
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13577 Üzenet linkje2006-08-09 15:09:48 

Hi Kriszta35!

Köszönöm a kedves szavakat! Amit mondasz abban valóban lehet valami! Azt be kell vallanom, hogy sajnos annyit nem tanultam meg görögül, hogy rendelni tudjak. Nekem az angol, a német és a szerb megy valahogy görög nem maradt meg bennem. Lehet, hogy itt hibáztunk. Talán majd legközelebb erre is jobban odafigyelek.

Montenegrót - különösen Budvát - pedig nagyon ajánlom, fõleg ha szereted a nyüzsit a zenét a táncot a bulit. Nem fogsz benne csalódni garantálom!

# 1279
Kriszta35
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1383 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13575 Üzenet linkje2006-08-09 14:59:22 

Szia Zenu!

Nos a leírásod alapján nagyon tetszik a város, ez pont nekünk való, akik a nyüzsit szeretik, nagy kedvet kaptam hozzá, lehet jövõre pár napra megnézzük. A húgom már volt Montengeróban, és csodálatos tájakon mentek át, ezt mondta, de hogy a tengerpartja is ennyire szép azt nem gondoltam. A képek nagyon tetszenek.

Sartival kapcsolatban a bartánõmék is hasonlót tapasztaltak, néhány mondatot leírtam itt a fórumon amiért kaptam is rendesen. De örülök, hogy végre saját tapsztalatként is olvadtam tõled. Sajnos Makrival kapcsolatosan mi is így jártunk, nagyon sok szép dolog volt róla írva, és nem azt kaptuk vissza.
A görög vendégszeretetrõl csak annyit, hogy én nem tapasztaltam a bunkóságot, de felfigyeltem rá, pont a Meteoráknál, a tavernában. Én görögül rendeltem, és beszéltem ott a tulajjal, és nagyon kedvesek voltak. Bejött egy másik magyar házaspár, gondolom a rendszámunkat látták, és ezért jöttek oda hozzánk. Szóval õk angolul rendeltek, és fele annyi figyelmességet nem kaptak mint mi.
Tényleg csak ajánlani tudom, mint ahogy Ildi74 is írta októberban elkezdõdik a görögnyelv tanulási lehetõség, mindenki néhány szót tanuljon meg, és talán akkor tényleg a görög vendészeretet mindenhol kiérzõdik majd.

Köszi mégegyszer a beszámolót, és a fotókat, nagyon színes lett így ez a topik!!!

# 1280
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13571 Üzenet linkje2006-08-09 14:30:31 

Szia Andi!

Egy próbát megér! Mint a Sarti topicban megírtam jövõre lehet, hogy valamelyik görög szigetet fogom kipróbálni ( ha család is benne van) , hátha ott nagyobb sikerrel járok!

# 1281
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13569 Üzenet linkje2006-08-09 14:12:44 

Szia Zenu!

Én is köszönöm a részletes leírást, meg a szép képeket. Engem eddig is érdekelt ez a hely, ezután is fog, de egyelõre még nem készülök oda. De nagyon jókat írtál róla.

Andi

# 1282
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13568 Üzenet linkje2006-08-09 14:01:31 

Szia HJudit!

Szép vitát lehetne nyitni ezekrõl a dolgokról, nem célom a vitatkozás, de véleményem szerint nem megengedhetõ a fásultság egy olyan helyen amelynek a fõ profilja, hogy "belõlem" él és pláne nem a fõszezonban amikor az árak is drágábbak!

# 1283
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13565 Üzenet linkje2006-08-09 13:39:17 

Kedves Zenu!
Nagyon szépen köszönjük! Azt hiszem, itt a fórumon mindannyian kicsit elfogultak vagyunk a kedvenc helyeinket illetõen. Nem baj. Amiket írsz, és a fotók is arról árulkodnak, hogy jogos az elfogultság!
Visszatérve egy picit Sartira, lehet, h. Joxnak igaza van abban, h. szezon közepére túl sok a túrista és elfásulnak a vendéglátók??? Mi június utsó két hetében voltunk, lehet, h. akkor még mindenki lelkesebb volt. Egyébként vacsorákért a különbözõ helyeken soha nem fizettünk fejenként tíz eurónál többel, itallal együtt. Lehet, h. az árak is felmentek mostanra?
Mindegy, bár ihatnám drágán a koktélokat így a szezon közepén!!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Még egyszer köszi a részletes beszámolót Montenegróról!!!

# 1284
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13563 Üzenet linkje2006-08-09 13:00:25  Budva!

Budva

Köszi Jox! Többet nem töltök fel igérem!

# 1285
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13562 Üzenet linkje2006-08-09 12:58:05  Sveti Stefan

# 1286
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13561 Üzenet linkje2006-08-09 12:57:06  Kotor

# 1287
Zenu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13560 Üzenet linkje2006-08-09 12:51:59  Montenegro

Szia Rebeka és HJudit!

Kéréseteknek megfelelõen írnék pár szót nektek Montenegróról! Mint említettem én 5 éve járok oda. Mindig Budván szállok meg, mert ez a Montenegrói tengerpart fõvárosa itt van a legnagyobb élet és én nagyon szeretem a nyüzsit! Innen barangoltuk be az egész tengerpartot, tekintve, hogy a montenegrói tengerpart nem egy hosszú szakasz! Elõször is le kell szegezni, hogy a görög és a montenegrói mentalitás merõben eltér egymástól. Itt nincs szieszta itt egész nap zajlik az élet. Itt nincsenek kiürült bárok, éttermek napközben. / Ez nagyon furcsa volt nekünk, hogy az összes taverna napközbe üresen tátongott. Jó! Tudom! A szieszta! / Folyamatosan szól a kellemes zene a part egészén! Mondjuk a part jóval zsúfoltabb mint mondjuk Sartin ez biztos, de mindenki megtalálhatja a maga igényeinek megfelelõ szakaszt. Tudom sokan azért nem mennek Montenegróba, mert a megközelítése valóban nehézkes és félnek a szerb rendõröktõl! Engem az öt év alatt egyszer sem büntettek meg. Be kell tartani a sebességkorlátozásokat és akkor nem lesz baj. Mondjuk nagyon nem is tudsz haladni mert az út 2/3-ad részén hegyeken kell átvergõdnöd, de a táj csodálatos, mindenért kárpótol! Tekintve, hogy én Ildi74 kollégája vagyok a déli határszakaszon és a körünkben az a mondás járja, aki utazik az ráér! Aki siet menjen repülõvel! Továbbá sokan félnek a szerbekrõl keringõ rémhírekrõl. Hát ezt is meg kell cáfolnom. Ami rémhírt hallasz róluk az mind vajdaságból jön ahol a magyarok is igen erõsen hozzájárulnak az atrocitások kirobbanásáért. Lejjebb semmit sem tapasztalsz ebbõl. Egy kicsit elkalandoztam. Ott tartottam, hogy Budva a „fõváros”! Ha Jox nem haragszik meg érte, két-három képet belinkelnék, kedvcsinálónak! A város mint Az Adria parti városok nagy része egy hegy lábánál épült. Van új- és óváros része, ami egy várfallal körülvett kimondottan sikátoros ( ha sétálsz az utcán és felnézel a fejed felé, szinte összeérnek feletted a házak), romantikus utcákat, butikokat és bárokat foglal magába. Hosszú kb 2 km hosszú aprókavicsos szabad stranddal rendelkezik (Slovenska Plaze) . Ezzel párhuzamosan egy hatalmas bazársor húzódik a part mentén, ahol a butikoktól, a discóktól az éttermekig minden megtalálható. Természetesen elsõ alkalommal azért mentem oda mert, hallottam, hogy a hely nagyon olcsó. És ez a tapasztalatom egészen tavalyig nem is változott. Idén még nem voltam ezért nem tudom milyenek az árak ott. A tengerparti bárokban 1-1,5 Euróért csapolják a Niksickót. A pljeszkavica (hamburger hús jellegû) szintén ennyibe kerül, úgy, hogy a buciba beleteszik a húst és hozzá te az „iszapot” (zöldségek..stb) szabadon te rakod bel és annyit amennyit te akarsz. Senki nem szól rád érte ha teljesen megtömöd! Az apartmanok jó része új építésû, átlagban 10 Eur/nap/fõ és a légkondiért nem kell külön díjat felszámolni! Mondjuk én beszélek valamelyest szerbül ezért soha sem utazási irodán keresztül intéztem a szállásfoglalást. Tavaly egy kis szállodában foglaltam helyet 11 éjszakára 515 Eurért teljes ellátással három személyre július elejére! Nevetséges összeg! Azt is tudom, hogy a teljes ellátás azért egy kicsit sok, mert elég lett volna csak a félpanzió is, de ez volt a grátisz az árban! A szállodavezetõ szinte minden második nap megkérdezte, hogy mindennel meg vagyunk-e elégedve és csak szóljunk ha valamivel problémánk lenne! Egy este saját készítésû pacallal is megvendégelt minket amit egy ott élõ vajdasági magyar készít minden héten és ezt nagyon szeretik a vendégek (többnyire szerbek, mert mivel nekik máshova vízum kellene ezért inkább oda járnak). A környéken nagyon sok látnivaló van. A Kotori öböl festõi szépségû óvárosa, vára amely felnyúlik szinte a kotort körbevevõ hegy tetejéig. Itt állomásoznak szerb/montenegrói hadihajók. Érdekesség még, hogy a Nagy Jugoszláviai flották is itt állomásoztak illetve a hajókat a hegyek gyomrába el tudták tüntetni! Vagy délebbre említhetném még Sveti Stefant ami szintén a gyönyörû óvárosáról híres, aminek az az érdekessége, hogy kb a parttól 60 méterre sziklákra épült és egy járdán lehet megközelíteni csak gyalogosan! Itt is van Stallonénak és Claudia Schiffernek nyaralója! Az egész partszakaszt a 4-6 méteres pálmafák tömeges jelenléte dominálja erõteljes mediterrán hangulatot árasztva. Ha nem akarsz közvetlenül a parton napágyat bérelni akkor a pálmafák árnyékába is nyugodtan lepakolhatsz! Rengeteg sportolási lehetõség van a strandon, a gyerekeknek csúszda. Mint minden tengerparton hajókirándulási lehetõségek, akkor sok taxiboat van ahol egy helybéli öreg a dzsunkájával átvisz a szemközti Sveti Jakob (HAWAI II) szigetre strandolni és egy elõre megbeszélt idõpontban visszamegy érted. Nekünk ez 6 személy esetében 10 EUR volt összesen! De ha valaki görög hangulatra vágyik azt is meg lehet találni, ugyanis a parton épült egy kis város a városban a neve Slovenska Plaze Hotel. Ez egy nagy komplexum, ahol a szállások görög stílusban épültek és a jellegzetes kék-fehér színek dominálnak! Hatalmas rendezett park és medence résszel, ahol minden este gyerekmûsorokkal várják a piciket! Akik szórakozni vágynak azoknak a partmenti sétányon lévõ 5 diszkóban megtehetik. A jellegzetessége, hogy ezek nyitott szórakozóhelyek eszméletlen berendezésekkel és mindegyik más stílusban épült. A leghíresebb a Trocadero ezt a neten is meg lehet találni. Itt az emberek élnek és élvezik az életet a nap 24 órájában. Itt nem tudsz végigmenni a bazársoron, hogy ne táncoljanak az emberek. Az eladók ha meghallanak egy jó zenét azonnal elkezdenek mozogni, pezsegni ( többnyire nõk az eladók). Jó nézni õket! Nem látsz unott pofákat mint azt én Sartin tapasztaltam.
Budva a magyar határtól – (én Tompáról járok oda) – 640 km-re van viszont az utazáshoz kell annyi idõ mintha Görögbe mennél, ugyanis mint írtam nincs autópálya!
Most hirtelen ennyi jut eszembe róla, de ha van konkrét kérdésetek szívesen válaszolok mindenre. Tudom egy kicsit elfogult voltam, de nekem ez a kedvenc helyem! icon_smile.gif

Üdv:
Zenu

# 1288
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13143 Üzenet linkje2006-08-01 17:46:38 

Reméltem, hogy tudok! Sok sikert! icon_lol.gif
# 1289
Kyra
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
736 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13142 Üzenet linkje2006-08-01 17:45:40 

Köszi Linda! Sokat segítettél! icon_biggrin.gif
# 1290
Leenda
Aktív fórumos
Aktív fórumos
179 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13103 Üzenet linkje2006-08-01 10:59:56 

Egyéni szervezésben. www.fapados.lap.hu Ezen az oldalon van több fapados és nem fapados társaság is. Figyelgesd az árakat és mikor jó akkor foglalj. Érdemes hónapokkal elõtte lefoglalni. Szoktak jó akciók lenni.
A szállást is mi intéztünk. Interneten keresgéltük. Google, www.parizs.lap.hu., www.yourhostels.com meg hasonlók.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 85 86 87 ... 94 95 96   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu