A szkordália tulajdonképpen fohagymás olajos krumplipüre ami elmaradhatatlan kisérõje a tepsiben kisütött panírozott tõkehalnak, valamint a fõtt "kukiá" - nak ami egy fajta disznóbab. De mindenféle panírozott hal kitûnõ kisérõje.
Hozzávalók:
- 5 db közepes krumpli,
- 1 fej fokhagyma (passzírozott),
- 4 dl (2 pohár) olívaolaj,
- 2 db citrom leve,
- kevés ecet,
- só.
Elkészítés:
A krumplit héjában megfõzzük, meghántjuk és összedolgozzuk a mixerben egy fej passzírozott fokhagymával, az olajjal, a citromlével egy kevés ecettel és sóval. Nagyon ízletessé teszi ha az egészhez hozzádolgozunk egy marék hámozott, sótalan, darált mandulabelet. Ha diót adunk hozzá, az is ízesiti de megbarnítja. |