KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Görög sült rizs - Ελληνικό ψημένο ρύζι

Hozzávalók


1 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma, apróra vágva
1 pirospaprika kimagozva és felszeletelve
2 evőkanál paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma, összetörve
1 teáskanál szárított oregánó
500 ml friss zöldségalaplé
240 gr barna basmati rizs
400 gr fekete szemű bab, leöblítve és lecsepegtetve
100 gr fekete olajbogyó durvára vágva
60 gr feta, morzsolva
15 gr fenyőmag
200 gr koktélparadicsom félbevágva
100 gr uborka, kockára vágva
5 gr menta, apróra vágva
½ citrom levével, plusz szeletekkel a tálaláshoz apróra vágva, hogy 1 evőkanál kapor legyen

Elkészítés


Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra/ventilátor 180 C/gáz 6. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon. A hagymát és a borsot csipet sóval 5 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a paradicsompürét, a fokhagymát és az oregánót, és főzzük további 2-3 percig.

Adjuk hozzá az alaplevet, a rizst, a babot és az olajbogyót. Forraljuk fel, majd kapcsoljuk le a tüzet, fedjük le, és tegyük be a sütőbe 25 percre, vagy amíg a rizs megpuhul. Vegyük ki a sütőből, szórjuk rá a fetát és a fenyőmagot, és tegyük vissza a sütőbe fedő nélkül 10-12 percre, vagy amíg a feta a széleinél aranyszínűvé nem kezd.

Közben a paradicsomot, az uborkát és a mentát egy nagy tálban összekeverjük a fél citrom levével, és fűszerezzük. Ha megfőtt a rizs, meglocsoljuk a maradék citromlével, és megszórjuk a kaporral. Tálaljuk a salátával és a citromkarikákkal, hogy kifacsarjuk.


  2022-09-07 

  58 91% 





Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..