Hozzávalók:
- 30 dkg zsíros/félzsíros túró,
- 10-20 dkg krémfehér juhsajt (ha valaki nem szereti, kihagyhatja, és ennyivel emeli a túró mennyiségét),
- 3-4 evõkanál 20%-os tejföl,
- 4 db közepes méretû,
- jó csípõs zöldpaprika,
- 3-4 evõkanál olíva olaj (ízlés szerint csökkenthetõ, növelhetõ),
- 1 mokkás kanál só (ízlés szerint változtatható).
Elkészítés:
A paprikákat lehetõleg faszénparázs felett, rácson, vagy a tûzhelyen, vaslapon/platnin gyorsan átsütjük. (Akkor jó, ha a héja felpuffad, felhólyagosodik, nem baj, ha kissé égettnek néz ki.) Még forrón, igen ügyesen a héját lehúzzuk, és pépesítjük a paprika húsát. (Villával szétnyomkodjuk és/vagy késsel igen apróra vágjuk) A túrót és a sajtot szintén pépesítjük. Az összes hozzávalót összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. |