KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Sült tourlou - Sofagada

Sült tourlou, más néven sofagada, sofegado, sofiko és sympetherio.

Hozzávalók


2 padlizsán
2 cukkini
250 gr. gombó
2 hagyma
2 burgonya
3 érett paradicsom apróra vágva
3 db. fokhagyma
1/2 fl. olivaolaj
1/2 db. vágott petrezselyem

Frissen őrölt bors

Elkészítés


Ha okrát használunk, miután megtisztítottuk (a kis kupakjuk körül), tegyük laposan egy serpenyőbe, szórjuk meg ecettel, és tegyük a tűző napon 1 órát, hogy megpuhuljanak. Ezután szűrőedénybe tesszük őket lecsepegni.

A padlizsánt, a cukkinit, a burgonyát vastag darabokra vágjuk, és egy tepsibe tesszük a sütőbe turlóhoz.

Vágjuk fel és adjuk hozzá a hagymát.

A fokhagymát a kés pengéjével feltörjük (olvasztjuk fel), és beletesszük az edénybe.

Hozzáadjuk az okrát (opcionálisan babot is adhatunk hozzá) és az apróra vágott paradicsomot.

Megszórjuk petrezselyemmel.

Sózzuk, borsozzuk az ételt, majd öntsük fel az olívaolajjal.

Adjunk hozzá vizet, hogy ellepje a serpenyő alját, körülbelül 1 csésze.

Fedjük le a héját, és 200°C-ra előmelegített sütőben süssük levegőn körülbelül másfél óráig.

Az első órában héjában, fedővel lefedve sütjük a turlót, majd levesszük a fedőt és hagyjuk, hogy az ételünk megpuhuljon, és megfelelően megfőjön.


  2023-11-27 

  171 86% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat