 Hozzávalók:
1 1/2 csésze rízs, 3 ek pirított fenyõmag, 1 zöldhagyma apróra vágva, 2 ek mazsola, só és fehér bors, 1 kiskanál szárított sáfrány, 1 kiskanál citromlé, 2 kanál szezámolaj (elhagyható),
Elkészítés:
Tegyük a rízst egy edénybe majd annyi vizet öntsünk rá amennyi ellepi. Hagyjuk ázni 30 percet. Szûrjük le majd mossuk át hideg vízzel. Tegyük a rízst egy kisebb edénybe 3 csésze vízzel, és fõzzük 3 percet. Ezután tegyük hozzá a többi hozzávalót, hagyjuk újból felforrni majd forrás után zárjuk le a tüzet alatta, azután a lefedett rízst hagyjuk megdagadni. Körülbelül 20 perc amíg teljesen felszívja a vizet. Öntsük ki egy tálba, szórjuk meg a sáfránnyal, öntözzük meg a citromlével és a szezámolajjal majd melegen tálaljuk. |