KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Sajttal töltött gomba - Manitaria gemista tyri

Hozzávalók


- 12 nagy fehér gomba (friss, hűtés nélküli)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fokhagyma, zúzott
- 1 szelet apróra vágott bacon
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 apróra vágott piros florin paprika
- 200 gramm feta (darabokban)
- 1/2 csésze gruyere (reszelt)
- só (opcionális)
- bors
- szezonális saláta a tálaláshoz

Elkészítés


Melegítsük fel a tapadásmentes serpenyőt, és pirítsuk meg az apróra vágott szalonnát . eltávolítjuk.
A töltelékbe nem tesszük, csak gazdag ízét szeretnénk.
Adjuk hozzá az olívaolajat és a zúzott fokhagymát ugyanabba a serpenyőbe.
Pároljuk 1 percig, és távolítsuk el a fokhagymát.
Tekerjük fel a hőt, és pároljuk pár percig az apróra vágott gombát, hogy megigya az összes folyadékát.
A gombatölteléknek száraznak kell lennie. Adjuk hozzá az apróra vágott borsot és pároljuk 1 prcig.
Levesszük a tűzről.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, a nagyon száraz tölteléket.
Adjuk hozzá a sajtot és a petrezselymet, valamint sok frissen őrölt borsot.
Igyekszünk, és ha kell, tetszés szerint sózzuk.
A sajt finom és nem igényel extra sót.
Egy kanállal töltjük meg úgy, hogy a tölteléket egyenletesen elosztjuk az összes gombára.
Tegyük őket olajozott vagy tapadásmentes tepsibe.
Előmelegített sütőben 170 °C-on, levegőn, középső rácson kb 20 perc alatt megsütjük.
Az utolsó öt percben szórjuk meg a reszelt gruyere-vel, és süssük tovább néhány percig, amíg a gruyere elolvad.


  2022-04-15 

  88 89% 




Villa Oasis - Nea Potidea - Halkidiki
Privát homokos strand, csodálatos kilátás, mindössze 100 m-re a tengertől.
..:: Halkidiki, Kassandra, Nea Potidea ::..