KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Falafel - Falafel

Hozzávalók


250 gr. áztatott csicseriborsó
1 hagyma
1 db. fokhagyma
1/2 db. petrezselyem
1/2 db. friss koriander
1/2 tk. szóda
1/2 tk. kömény
1/2 tk. csípős paprika
2 evőkanál balzsamecet mézzel

Bors
Egy kis olívaolaj a serpenyőhöz
3-4 evőkanál Liszt

Elkészítés


Az eredeti falafel recept sütőben való elkészítéséhez az előző napi csicseriborsót bő vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon.

Másnap lecsepegtetjük, és a turmixgépben pürésítjük, hogy elkészítsük a falafeleket. Tedd őket egy tálba.

A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a koriandert, a szódát, a lisztet és a fűszereket pépesítjük, sóval és borssal ízesítjük.

Adjuk hozzá a pépesített csicseriborsóhoz, adjuk hozzá a mézes balzsamecetet és keverjük össze egy kanállal.

A kanállal kanálokat szedünk a keverékből. Formázz belőlük nagy lapos húsgombócokat. Kivajazott tapadásmentes tepsibe tesszük és megkenjük olívaolajjal.

200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük a csicseriborsó-fasírtokat, majd megfordítjuk és még kb. 10 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

A falafelt arab pitével, zöldségekkel, joghurttal vagy paradicsomszósszal tálaljuk.


  2023-11-27 

  29 75% 





Szálláshelyek Görögországban

Több mint 50.000 szállásajánlat