KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Gasztronómia


Spenótosrétes - Spanakopita

Hozzávalók:
- 1 kg spenót,
- 1/2 dl olívaolaj,
- 1 csokor finomra vágott újhagyma,
- 12 dkg morzsolt zsíros sajt,
- 10 dkg gomolyatúró,
- 3 ek. reszelt kefalotiri vagy parmezán sajt,
- 2 ek. vágott petrezselyem,
- 1 teáskanál vágott kapor,
- 4 tojás, 25 dkg phyllo vagy rétestészta,
- olívaolaj,
- só,
- bors,
- szerecsendió

Elkészítés:
A megmosott, megszárított spenótot apróra tépkedjük és goz fölött, lefedve kb. 10 percig pároljuk, majd lecsöpögtetjük és hulni hagyjuk. Az olívaolajban megpároljuk az újhagymát, hozzáadjuk a spenóthoz a sajtokkal, zölfuszerekkel és felvert tojásokkal együtt, majd ízlés szerint fuszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Egy közepes méretu kikent tepsit béleljünk ki 5, külön-külön olívaolajjal megkent tésztalappal, és öntsük rá a spenótos tölteléket. Fedjük be a maradék tésztalappal és az alsó lapok szélét bevizezve hajtsuk rá a tetejére, hogy a tészta körbevegye a tölteléket. Kenjük meg a tetejét olívaolajjal, és süssük 45 percen keresztül. Eloételként tálaljuk.


  2008-02-14 

  445 88% 





Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..