Hozzávalók:
- 2 nagy padlizsán,
- 4 gerezd hámozott fokhagyma,
- 1/2 dl olívaolaj,
- 1 citrom leve,
- 1/2 teáskanál cukor,
- só,
- bors,
- olívabogyó,
- petrezselyem
Elkészítés:
190 C fokos sütoben a megmosott, szárazra törölt, villával beszúrkált padlizsánokat egy alaposan kikent sütolapon kb. egy órán át sütjük. Miután borük megfonnyadt, és húsuk megpuhult, kivesszük oket a sütobol, hagyjuk kihulni, meghámozzuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A padlizsánok húsát az olajjal, fokhagymával, citromlével, cukorral, ízlés szerint sóval és borssal összeturmixoljuk. A keveréket tálba öntjük, a tetejét megszórjuk felaprított olívabogyóval és apróra vágott petrezselyemmel. |