KÉPEK A FOTÓALBUMBÓL
LEGNÉPSZERŰBB ALBUMOK
NÉPSZERŰBB BESZÁMOLÓK
LEGNÉPSZERŰBB LEÍRÁSOK
LEGNÉPSZERŰBB INFÓK
LEGNÉPSZERŰBB RECEPTEK
NÉPSZERŰBB FÓRUMTÉMÁK
LEGUTÓBBI KOMMENTEK
LEGUTÓBBI LEÍRÁSOK
LEGUTÓBBI GÖRÖG HÍREK
LEGNÉPSZERŰBB ZENÉK
LEGUTÓBBI ÜZENETEK

Infók


Rodosz - Rodosz hagyományos konyhája

Rodosz-sziget az egyik leghíresebb és legkedveltebb úti cél tavasszal vagy nyáron. A finom konyha szerelmesei a világ minden tájáról megkóstolhatják a helyi ételeket, amelyek ötvözik a hagyományokat és a modern gasztronómiai trendeket. A sziget receptjeit évszázados keleti és nyugati hódítások és betolakodók alakították ki és változtatták meg. Az oszmánok, a velenceiek, a frankok és az olaszok a Rodoszi konyhát jelölték meg. A kultúrák és a szomszédos kontinensek, például Ázsia, Afrika és Európa több eleme is befolyásolta a sziget konyháját, megőrizve a mediterrán identitást.


Alapvető összetevők


A rodoszi konyha mindig is gazdag ízvilággal rendelkezett. A sziget receptjeinek alapvető összetevői a búza és az olajbogyó, köszönhetően a termőföldnek köszönhetően, amely megkönnyíti a termesztést. Ízletes hús, friss hal és tenger gyümölcsei alapú ételek, valamint a gabonafélékből, olívaolajból, diófélékből, gyümölcsökből, mézből és gyógynövényekből készült desszertek széles választéka alkotja a rodoszi konyha egyediségét.

A hagyományosan megőrzött természetes összetevők felhasználásával egyszerű és tápláló ételek születnek. A sziget hagyományos receptjeiben gyakran használják a bulgur búzát (kuszkusz), a különféle tésztákat, például a trachanát, a makarónit, a hilopitokat (apróra vágott, linguine méretű csíkokra vágott tojásos tészta) és a zöldségeket, például a vadon élő zöldeket, fűszernövényeket, szőlőleveleket. , vörös tök, hagyma, kapribogyó és zöldbab.


Helyi hagyományos ételek


Amikor Rodosz szigetén jár, ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstolja helyi hagyományos ételeiket! Harapdáljon finom előételeiket , mint a pitaroudia (sült csicseriborsó golyó apróra vágott mentával, hagymával és paradicsommal), cukkinigolyókat és töltött ciklámenleveleket lencsével.

Ami a főételeket illeti , mindenképp érdemes megkóstolni a vadzöldekből (vlita) és porcsinból készült pörköltet , töltött zöldségeket (paradicsom, paprika, cukkini, cukkini virág), sütőben sült kolokoudit (tök), zöld-piros rudat . bab , paradicsommal és borssal, karavolós(paradicsomszószban főtt csiga hagymával és köménnyel vagy zabpehellyel), hús- és zöldség entrada , keskeny, magas, kerámia edényben főtt kecske (úgynevezett pydiako), csirke kirántással , spetzofai (sült kolbász paprikával és hagymával), tyúk loukoumi (egyfajta tészta) és kecskehús lopiával (száraz bab vagy csicseriborsó). Az amarangoi a Rodoszi helyiek által kedvelt étel, amelyet ecetes százszorszép hajtásokkal főznek, skordaliával (zúzott fokhagymával és burgonyával/kenyérrel készült püré) tálalják.

Rodosz sziget számos kivételes sajtfajtát is gyárt (a lágytól a keményig), különösen a hegyvidéki falvakban.

A rodoszi kamilakia néven ismert ciklámen különleges és egyedülálló helyet foglal el a helyi konyhában. A finom dolmades étel blansírozott ciklámen zsenge leveleiből készül, rizzsel megtöltve, és egy edényben főzzük, ahová végül tojás és citromlé keverékével (avgolemono néven) öntik.

A szigeten ínycsiklandó kanál édességet készítenek, az egyetlen ciklámenhagymából; a hagymákat meghámozzuk és kikaparjuk, felforraljuk, hogy a keserűséget eltüntessük, végül hozzáadjuk a cukrot és a szerecsendiót.


Édességek a lovagok szigetéről


A rodoszi édességek híresek. A hagyományos édes melekouni -t olyan különleges események alkalmával szolgálják fel, mint az eljegyzések, keresztelők, esküvők, névnapok és születésnapok. Lágy mézes textúrája van, narancshéj, fahéj és szerecsendió ízekkel. Régebben esküvői meghívók helyett kis gyémánt alakú melekouni-t küldtek.

Próbálja ki a mantinádét (kis sült vékony tésztadarab, amelyet mézbe, rózsavízbe áztatunk és tört mandulával szórunk meg), moschopougkiát (örömteli alkalmakkor felszolgált édesség, dióval, száraz kenyérrel és fűszerekkel töltve), tachinopitát (kis sült piték, szezám, cukor, fahéj és szegfűszeg paszta keverékével megkenjük és hengeres formára sodorjuk), és nem utolsósorban a kaisi paszta; ez egy sárgabarack massza, amelyet az egész gyümölcsből vagy héjából készítenek, kanál édességként szolgálják fel.

Rodosz ízletes ételeit a sziget pincészeteinek ízletes helyi boraival szolgálják fel. Végül ne felejtse el megkóstolni a helyi Souma italt .


  2022-03-24 

  389 86% 





Hirdessen itt!

..:: Bérelhető reklámfelület ::..