#1567002011-02-18 11:41:16 Válasz a #156699. hsz-ra
Kedves Puma!
Nagyon köszi a segitséget igazán hasznos info volt megfontolandó az ajtónál lévő hely, ebbe bele se gondoltam, pedig tényleg sokat utaztam már busszal ilyen hosszú időre Még egyszer nagyon köszike
... Utazással kapcsoaltban szeretnék kérdezni: busz vagy autó? Aki autóval utazott nyáron, annak mennyibe került 4 főre oda-vissza? Mert még elképzelhető, hogy megfontolnánk ha megérné ...
Én még eddig nem buszoztam, és nem is vágyom rá, egyrészt a kirándulások, stb. miatt így sokkal rugalmasabb vagyok, másrészt pedig tartok attól, hogy egyes utastársak viselkedése nem éri el a kulturáltsági minimumot (nem általánosítok, de biztos lenne ilyen pechem...)
Eddig még a számok azt mutatták, hogy 3 fő vagy afelett autóval olcsóbb (tavaly az oda-visszautat pályadíjjal, tankolással, stb. 65 ezerből úsztuk meg), de ez függ még a pilóta jobblábától és a masina ccm-től is
#1567022011-02-18 12:32:07 Válasz a #156701. hsz-ra
Kedves Bitang!
Köszönöm a hozzászólásod, még csak gondolkodunk rajta de ha mennénk akkor vagy egy 1,2-es Peugeot vagy ugyanekkora Opel lenne a szekér A pilóta lábát meg nem kellene félteni Félek attól, hogy milyen ott kint a biztonság, mm az autót hol lehet hagyni, mennyibe kerül a parkolás és ilyen egyéb kérdések merülnek fel bennem. MInél többet olvasom a fórumot, annál több kérdés jut eszembe
Nem ebbe a Topikba való ez a Busszal vagy Autóval kérdés, de tegyük azzá!
Paralia olyan távolságra van, hogy azt egy ember is le tudja vezetni és busszal is kibírható !
Mi 2007, 2008, 2009-es buszos utazás után, 2010-ben autóval vágtunk neki Görögországnak.
Egy 17.-éves Opel Astra 1.8 benzines volt a szállító jármű, indulás előtt megnézettük, a szerelő áldását adta rá és nekivágtunk az 1000 Km-es távolságnak ( Kkfháza- Stavros )
Az autós utazás előnyei, annyiszor és akkor állsz meg ahányszor akarsz.
Ha ügyesen pakolsz egy csomó kaját tudsz magaddal kivinni.
A határátkelőkön általában sokkal hamarabb átjutsz, nincs 3-4 órás várakozás.
Helyben sokkal mozgékonyabb vagy nem kell, autót bérelni (ami nem olcsó).
Nekem például nem dagadt fel a bokám, pedig én vezettem végig az utat. A buszon mindig duplájára nőtt mire leértünk.
A feleségem nagyon félt az autós úttól, de reggel amikor leértünk Görögországba kijelentette, hogy ezután csak autóval.
Persze ha valamilyen ok miatt nem lenne autónk, akkor simán bevállalnánk a buszos utat is.
Ha van egy tapasztalt sofőr akkor simán érdemes nekivágni autóval,de az un. hétvégi sofőröknek nem ajánlom ezt az utat.
#1567102011-02-18 14:04:28 Válasz a #156709. hsz-ra
Kedves bofefe!
Köszönöm válaszod, tudom, hogy nem nagyon illett ebbe a topic-ba a kérdésem, igazából elég új vagyok még itt, csak eddig a 660 olda hozzászólásból a 190.-nél tartok szeretném júliusig végigolvasni és láttam, hogy mások irtak ide ebben a témában, azért kérdeztem rá csupán. Reméltem, hogy van olyan akinek mindkettőben van tapasztalata de azért lehet, hogy a másik topic-ba is beirok
Bocsi mindenkitől a félrement hozzászólásért, igyekszem ügyelni arra, hogy a kérdései témájától függően a megfelelő topic-ba irjak!
#1567112011-02-18 14:11:40 Válasz a #156702. hsz-ra
Kis autó, kis fogyasztás
A biztonság miatt nem kell bekúpolni: ha Paraliára mentek, ott van egy központi parkoló az Arbanitidis bolt mögött, ha pont az apartman előtt nem kapsz helyett akkor ott nyugodtan otthagyhatod a verdát. Nekem még sohasem berhelték.
Amit pedig bofefe kolléga mondott az előnyökről, az mind úgy is van.
#1567322011-02-18 20:40:22 Válasz a #156710. hsz-ra
Melike!
menjetek nyugodtan kocsival. Itthon boldogok lennénk, ha olyan biztonságba lenne a kocsid mint ott. Parkolási díjat csak nagyon kevés helyen szednek görögországba; és főként a nagyobb városokba. Parálián nem is emlékszem fizetős parkolóra.
#1568702011-02-21 16:29:15 Válasz a #156732. hsz-ra
Köszönöm a válaszokat mindenkinek Egyelőre a buszos út látszik, mert nem nagyon jönne velünk más, igy ketten viszont nem érné meg kocsival. Annyira nagyon várom már, alig tudok a hátsómon ülni júliusig
Olvastam sok helyen, hogy a Panos féle qwad túráról kering vmilyen ismertető mélben. Esetleg ha valaki rendelkezik ezzel, akkor küldene nekem egy tájékoztatót? ( smeli89@gmail.com) nagyon köszönöm!
Nálam továbbra is a nagy kérdés: Skiathos vagy Pöpi féle kalózhajó? Csak mert nem hiszem, hogy mindenre lesz időnk egy hét alatt és Meteora, Olympos, qwad tóra mindenképpen lenne! Illetve egy nap Katerini és/vagy Szaloniki. És olvastam, hogy a Smart Holiday nevű kinti iroda igen jó árakat kinál.
#1568722011-02-21 17:18:21 Válasz a #156870. hsz-ra
A skiathosi kirándulás nagyon élménydús, de elég feszes a napirend. Nekem speciel a kalózhajó nem jött be... Panoshoz érdemes betérni a Caravel apartmanba, jó zenéket csinál, jó a frappé és a koktél is , ráadásul van, hogy rájön az "ötperc" és mindenféle cipurót meg mustot kínálgat a quad-kirándulást jobb vele, első kézből egyeztetni. Minden másnap van nála valami progi: kagylókóstoló, tombola, élőzene... A GT idegenvezetője is a Caravelben lakik.
Theassalonikit válasszátok inkább, de egyénileg, fakultatívval "loholás" az egész (tapasztalat) azért a pénzért meg főleg ne kapkodja már az ember a fejét a buszon hogy erre most mega arra nézzél
#1568742011-02-21 17:23:07 Válasz a #156872. hsz-ra
Köszi Bitang, ez egy igen jó hir, hogy a GT idegenvezetője Panos-nál lakik, mert mi GT-vel szeretnénk menni mindenképpen. Eddig szinte csak jókat hallottunk az irodáról, megmondom őszintén nekem megéri azt a plusz néhány ezer forintot a megfelelő szinvonal, a biztos hely és a garancia egyrészt mivel a last minute nem jöhet szóba (munkahely miatt) másrészt meg egy olyan országba készülünk, amiről bár sokat lehet olvasni, mégis nekünk új lesz és még a nyelvet sem beszéljük. Hiába a sok magyar és angolt értő görög, biztos, ami biztos szerintem
Szalonikit mindenképpen egyénileg szeretnénk megnézni illetve azon gondolkodunk, hogy Szaloniki+Katerini belefér-e egy napba.....
Katerinibe nem sok látnivalót fogtok találni (tapasztalat és interneten se találtam mást), oda szerintem késő délután is simán elég átruccanni. Van egy nagyon szép templom és egy park amire emlékszem, de amúgy semmi extra
Én ha mennék akkor mindenképp Th-be kezdenék korán reggel és visszafelé nézném meg Katerinit.
#1569962011-02-23 17:36:04 Válasz a #156701. hsz-ra
Nagyon jól leírtad! Mi is évek óta kocsival nyomjuk, jelenleg 13 éves az Astra. Előtte volt bőven buszos tapasztalat. Kibírhatatlan "utitársak", pedig tudunk alkalmazkodni. A határokon meg pár perc és átjutunk. A lényeg, ott állsz meg és addig, amíg akarsz, ja és háztól - házig. A parkolással soha nem volt gondunk. Volt olyan, hogy asszem a Tula apartmanban, hogy a tulaj kiállt a ház alatti parkolóból és a helyére álltunk be. Részünkről a kocsi a nyerő! Hárman megyünk és a busz ára alatt vagyunk. A menetidőről nem is beszélve.