Utasbiztosítás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
Hozzászóló Üzenet
# 991
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140209 Üzenet linkje2010-06-20 09:29:12 

Olvastam, h. Toloban csak az Atlasz biztosítást fogadják el, ha én mégis Uniqát kötök, akkor kb. mennyi pluszpénz legyen nálam, ha esetleg orvoshoz kellene mennem. (a bankkártyám sajna nem fogadják el külföldön)
Ugyanis az Atlasz 500,-/fő/nap, az uniqa 250,-/fő/nap. Nem mindegy h. 5E v 10E kettőnknek. Vagy érdemesebb beruházni a drágábba?

# 992
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140212 Üzenet linkje2010-06-20 10:18:42 

solyci írta:
Olvastam, h. Toloban csak az Atlasz biztosítást fogadják el...

Ha nem vagyok túl indiszkrét, megosztanád, hogy ezt hol olvastad? Mert irdatlan nagy sügér írhatta.

# 993
Solyci
Aktív fórumos
Aktív fórumos
288 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140220 Üzenet linkje2010-06-20 10:46:18 

Bitang írta:
solyci írta:
Olvastam, h. Toloban csak az Atlasz biztosítást fogadják el...

Ha nem vagyok túl indiszkrét, megosztanád, hogy ezt hol olvastad? Mert irdatlan nagy sügér írhatta.

Úgy értve ezt fogadják el, h. csak ennél nem kell a helyszínen vizitdíjat fizetni. A többi biztosítónál vissza kell igényelni az összeget. (Toloban)

# 994
Emici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
172 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140223 Üzenet linkje2010-06-20 11:03:03 

Szia Bofefe!

Nem tudnál egy linket beírni,hogy melyik oldalon igényelted online az EU-s kártyát?
Hálás köszönet!

# 995
Emici
Aktív fórumos
Aktív fórumos
172 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140228 Üzenet linkje2010-06-20 11:19:39 

Közben már letöltöttem és kinyomtattam az Oep honlapjáról az adatlapot.
icon_smile.gif

# 996
T.Márta
Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140599 Üzenet linkje2010-06-22 14:13:43  biztosítás

Sziasztok!
Teljesen bizonytalan vagyok én is a biztosítással. Azt mondják pl.Sartin az orvos nem fogadja el az EU-s plasztik kártyát. Valamelyik közeli helységben a körzeti orvos -nál használható. Akkor minek is váltjuk ki ? már én is meg kértem de minek? Valahol mondták, hogy az Atlasz biztinél kötöttnél nem kell a helyszinen fizetni de a többi vagy a legtöbb biztiét. a helyszinen ki kell fizetni és idehaza kapjuk vissza.
Ki tudja pontosan azt megerősíteni, hogy a Mac.-nál kötelező az utasbizti és kérik a határon??? Mért is lenne kötelező ?

# 997
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140602 Üzenet linkje2010-06-22 14:21:37 

Szia Márta!
Én úgy tudom (innen a fórumról is), hogy a kórházakban meg az állami dokik fogadják el az EU-s plasztik kártyát, mellé erősen javasolt az utasbiztosítás is. Sartiban meg nincs kórház.
Itt van tájékoztató:
http://www.oep.hu/pls/portal/d.....091021.PDF

# 998
Ginaaa79
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140603 Üzenet linkje2010-06-22 14:22:26 

A macedónokról meg annyi, hogy tavaly óta nem kell útlevél hozzájuk, de még mindig kérik....
# 999
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140620 Üzenet linkje2010-06-22 15:29:28  Re:

T.Márta írta:
Sziasztok!
Teljesen bizonytalan vagyok én is a biztosítással. Azt mondják pl.Sartin az orvos nem fogadja el az EU-s plasztik kártyát. Valamelyik közeli helységben a körzeti orvos -nál használható. Akkor minek is váltjuk ki ? már én is meg kértem de minek? Valahol mondták, hogy az Atlasz biztinél kötöttnél nem kell a helyszinen fizetni de a többi vagy a legtöbb biztiét. a helyszinen ki kell fizetni és idehaza kapjuk vissza.
Ki tudja pontosan azt megerősíteni, hogy a Mac.-nál kötelező az utasbizti és kérik a határon??? Mért is lenne kötelező ?

Szia Márta!
Megerősítem, hogy HIVATALOSAN kötelező Macedóniába való belépéshez és átutazáshoz az utasbiztosítás. Az más kérdés, hogy baromira nem kíváncsiak rá sehol. De a Maci törvények szerint nem lehet anélkül átutazni rajta. Ja, és a bankkártya biztosítást nem mindig fogadják el. Az egyik ismerősömet vissza akarták fordítani, mert nem volt biztosítása, és az volt a szerencséje, hogy kerítettek egy angolul beszélő emberkét, aki elfogadta a bankkártyás biztosítást.
Az EU plasztik kártyát tényleg nem fogadják el Sartin. Meg még nagyon sok helyen. Az téged arra jogosít, hogy azokat a szolgáltatásokat vedd igénybe, amit külföldön a szimpla emberek. Ez azt jelenti, hogy pl Mo-n is fizetned kell a magándokinál, ez kint is így van. Ha nincs biztosítás, marad az utazás és a jó sok várakozási idő, meg a nem túl jó körülmények.

# 1000
T.Márta
Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140625 Üzenet linkje2010-06-22 15:44:49  Válasz a #140620. hsz-ra Előzmény #140620

Ginaa! Vaesz !

Köszi az infókat. A szolgáltatást én is így értettem már mint amit igénybe vehetek a kártyával. Én csupán azt nem értem miért KÖTELEZŐ !
Akinek nincs és orvoshoz kell mennie annak fizetnie kell ez érthető és jogos. Tehát bízzák rám, hogy van -e utasbiztim vagy majd kp.ba fizetek / többet / ha orvosra van szükségem.

# 1001
Vaesz
Aktív fórumos
Aktív fórumos
418 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140632 Üzenet linkje2010-06-22 16:05:51 

Azért tették kötelezővé, mert rengeteg túristának nem volt utasbiztosítása, és nagyon sokan balesetet szenvedtek. Ugye a Hippokratészi eskü miatt a gyógyítást nem tagadhatják meg, viszont ennek a költségeit nem tudják behajtani, tehát az államnak kell kifizetnie. Tehát számukra egyszerűbbnek tűnt egy jogszabályt módosítani, mint fizetni a túristák helyett.
# 1002
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140634 Üzenet linkje2010-06-22 16:40:46 

EU kártya = TB kártya, pl. a kinti kórház ellát az itthon megfizetett járulékaid terhére.
Biztosítás: kinti, vállalkozásban működő elsősegélynyújtó helyek örömmel gyógyítanak akár medúzacsípést is ennek terhére (tehát az esetek nagy százalékában nem kell fizetni a helyszínen, majd ők leverik a biztosítódon). És mint az előttem szóló mondotta vala: a magánrendelések bizony fizetéskötelesek kint is, akárcsak itthon.
Persze a biztosítás jellegéből fakadóan előfordulhat, hogy egyes tételeket ki kell fizetni és itthon az utasbiztosítótól a pénzt visszakapod. Ha "kis baj" van, megkérdezed a dokit, EU kártyád és BBP-d van, kell-e fizetni a helyszínen, és a válasz alapján eldöntöd, kéred-e az ellátást, vagy sem.
Ha "nagy baj" van (de ne legyen!), úgyis elvisz a helikopter, vagy a nagy kenyeres merci, és tökmindegy hogy kell-e fizetni vagy sem. (aszem az életmentő beavatkozást elvégzik, és a további kezelésről dönt a család hogy hol veszed igénybe.)

# 1003
Fmeskal
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140637 Üzenet linkje2010-06-22 16:57:34  Válasz a #140625. hsz-ra Előzmény #140625

Sziasztok!

Néhány gondolatot hadd szóljak, először is az EU-s TB kártyával kapcsolatban. Hozzáteszem, mindez a saját véleményem.
Az, hogy Sartin - és egyéb görögországi nyaralóhelyeken - nem fogadják el, vagy nem igénylik, nem jelenti azt, hogy az utazás során máshol nem tudod használni. Az EU-s kártyát NEM SARTIRA VÁLTOD KI, hanem az EU kártya elfogadásában érintett országokra. Márpedig - hacsak nem repülővel mész -, más országokat is érintesz utad során (esetleg Szerbia, Macedónia vagy Bulgária - ki merre), ahol esetleg tudod használni az EU-s kártyát, ha bármi baj - de ne legyen - történik veled az úton. Nem a szomszéd falubaba ugrasz le a nagymamához, hanem ezer kilométereket utazol. Nem kerül semmibe az igénylése, pláne ha ügyfélkapun keresztül küldöd el az igénylést (OEP honlapján van erre vonatkozó tájékoztató). Így akár otthonról is, kényelmesen a gép előtt ülve 5 perc alatt rendezheted az ügyet.
Az utasbiztosítással kapcsolatban pedig annyit, hogy az nem csupán baleset, illetve orvosi ellátás esetén vehető igénybe, hanem poggyászbiztosítás is egyben. Szóval - még ha nem is szorul az ember orvosi segítségre, de - ha megszabadítják valamelyik benzinkúton útközben, vagy nyaralóhelyen az értékeitől, esetleg okmányaitól (bár ilyet sem kívánok senkinek), akkor is fizethet a biztosító.

Úgy gondolom, a nyugodt nyaraláshoz egy biztosítás nem árt. Legjobb esetben veszteség, de ne ezen múljon a nyugodt pihenés.

# 1004
Kijelentkezve--
-törölt nick 12762
Törzstag
Törzstag
1456 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140639 Üzenet linkje2010-06-22 17:10:38  Re:

fmeskal írta:
...Szerbia, Macedónia..., ahol esetleg tudod használni az EU-s kártyát...

Sajnos ők max. csak megcsodálják az EU kártyádat...

# 1005
Fmeskal
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
33 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140640 Üzenet linkje2010-06-22 17:15:31  Válasz a #140639. hsz-ra Előzmény #140639

icon_sad.gif Igazad van, elnézést kérek: Szerbia és Macedónia törölve!
Köszönöm a helyesbítést!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 66 67 68 ... 99 100 101   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu