Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 9856
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Törpördög
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231729 Üzenet linkje2015-07-03 15:48:02  Válasz a #231714. hozzászólásra

Csak annyit szeretnék hozzáfűzni a Lassi vs. Skala döntéshez, hogyha nem béreltek autót, akkor nagyon romokat, templomokat, szűk utcácskákat egyik helyen sem fogtok látni. Ezeknek nagyon nem tett jót az 1953-as földrengés... Viszont gyönyörű partot, természeti képződményeket, kristálytiszta nyugalmas tengert inkább Skalaban. Ha nem a Granddal mentek, akkor lehet jobb választás csak Lassi, mert Argostoli környékén valóban több a látnivaló. De a strand dologgal (miszerint Lassi strandja jobb mint a Skalaé) erősen vitatkoznék. Nekünk csalódás volt a Makris Gialos, ugyanis bár a partja tényleg kellemes finomhomokos, de a tenger alja a sekélyebb részeken betonkemény, lemezes és a zsúfoltság is zavaró, míg Skala ennek a szöges ellentéte.
Valószínűleg Lassiba nem szívesen mennék, akkor már inkább Assosba. icon_wink.gif

# 9857
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231730 Üzenet linkje2015-07-03 16:03:17 

Hát igen ezért jó a fórum icon_smile.gif)) ebből látszik, hogy szerencsére minden embernek más tetszik. Most mi lenne, ha mindenki Lassiba vagy ,csak Skálába menne. icon_smile.gif))) Nekem nagyon tetszettek a fakultatívok Skálába,de én meg pont egy kicsit, amiért szomorkás voltam, hogy mikor én voltam a Costa Costán nekem nagyon nagyon, tetszett. Skálával nekem meg a legnagyobb bajom a tenger partjával volt.Igen én nem szeretem a hirtelen mélyülő kavicsos partot. Én a homokos lassan mélyülő partokat szeretem.Na most jól feladtuk a leckét, szegény kedves kérdező fórumtársunknak icon_smile.gif))))
# 9858
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231733 Üzenet linkje2015-07-03 16:53:27  Válasz a #231665. hozzászólásra Előzmény #231665

Én sem tudok róla, Kónyu, hogy itt is rengett volna. icon_biggrin.gif Bár itt egyik másik "instabil" sziklának biztos nem kell sok.... Az holt biztos, hogy mi nem így mentünk le, mert a lábam miatt nekem kell a kapaszkodó! Ez tűnt kézen fekvő megoldásnak.... aztán a párom is azt mondta, hogy a sziklák tetején is volt egy járhatónak látszó, de meredekebb ösvény-féle, csak mi sem azt választottuk. icon_wink.gif
# 9859
Melinda21
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231734 Üzenet linkje2015-07-03 17:11:53 

Köszönöm szépen a válaszokat! icon_smile.gif Abban erősítettek meg, hogy arra a helyre megyünk a kettő közül, amelyiket jobb áron megkapjuk last minute-ban, aztán majd elkirándulunk valahogy a többi helyre is. Még azt beszéltük, hogy esetleg kismocit bérlünk és azzal megyünk ide-oda. Nem szeretünk egy helyen maradni, szeretünk mászkálni erre-arra, meg azért leszünk ott, hogy minél többet lássunk. icon_smile.gif Ti tudjátok esetleg a motorbérlés árait? Autóét láttam, hogy írták mások is.
# 9860
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231735 Üzenet linkje2015-07-03 17:29:41  Válasz a #231734. hozzászólásra Előzmény #231734

Melinda21! icon_biggrin.gif Skalaba nem lesz last minut, legalábbis a Granddal biztos nem. Az oldalukon meg lehet nézni az árat, annyi, amennyi fent van.
A kismoci jó lehet a közelebbi helyekre, de ez a sziget nagy, sokat kell motorozni, hogy lássatok is. Ezért bérel a többség autót.
De, az is biztos, hogy mindkét hely közelében vannak megnézendő lehetséges célpontok.

# 9861
Melinda21
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231736 Üzenet linkje2015-07-03 17:53:37 

Mondjuk egy-két programra befizetünk, de azért jó lenne önállóan is mozogni. Akkor marad a kismotor. icon_smile.gif
# 9862
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231738 Üzenet linkje2015-07-03 18:09:01 

Persze az Ibusznak is van Szigettúra, Myrtos, Ithaka és Fiscardo meg talán Lefkada. De mivel én tavaly voltam Lefkadán és Lefkadáról meg voltam hajókiránduláson, ahol megnéztük Lefkadán Egremnit, Porto Katsikit és ez melett Fiscardo és Ithakát, ezért számomra az Ibusz fak progjamjainak nagy része már nem volt érdekes, mivel tavaly ezt mindet láttam. De persze ezek is szép és érdekes programok. Nekem a hangsúly idén főleg az Ainosi hegyi túrán, és Zakyntoson volt, ami tudtommal más utazási irodának nincs, csak a Grandnak,máshol nem láttam magyar idegenvezetéssel. . A Petani meg Xi beach a véletlen műve volt, az nem volt betervezve, de nagyon örülök, hogy ott is járhattam.
# 9863
Dragont
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231739 Üzenet linkje2015-07-03 18:21:52  Válasz a #231736. hozzászólásra Előzmény #231736

Kis motorral bárhová el lehet menni a szigeten . A baj vele az ,hogy minimum 125-ös mocit kell bérelni ,más nem is nagyon van ,mert a szigeten lévő utak ezt megkívánják ,és ugye ezt sima autóvezetői jogsira nem adnak.Így attól függően hányan mentek kell motorra jogsi.Mi kicsit csaltunk ,mert két kölcsönzőben vettünk ki motort.8-an voltunk 2 nagyobb motor jogsival rendelkeztünk.Így tudtunk menni ,de azért ez rizikós ,csak az vállalja be aki itthon is motorozik.Lassiban sok motor kölcsönzőt láttunk,és jó állapotúaknak néztek ki messziről.
# 9864
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231740 Üzenet linkje2015-07-03 18:59:25 

Persze, ha neked nagyon tetszenek a Velencei stílusú házak építkezés, akkor szerintem neked érdemes lenne elmenned Fiscardóba vagy autóval vagy fakultatívon Lassiból vagy Skálából, nekem van fent egy albumom Lefkada-Porto Katsiki-Fiscardo-Ithaka azt is meg tudod nézni, és eldöntöd ,hogy tetszik e vagy nem.Több képem van fent Fiscardóról, mint Ithakáról. A Fisscardós képek inkább a házkósak virágosak, az Ithaki amelyen zöld környezet van hegyekkel, de ha kéred küldök neked külön képeket emailre, ha kíváncsi vagy valamire. Üdv Borzi
# 9865
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231741 Üzenet linkje2015-07-03 19:14:33 

Vagy igen, másik hasonló hely lehet, ahol bűbájos falucskát találsz, még Assos lehet ilyen. Sajnos azt én nem láttam, csak képeken, mert a GT fakultatívjába nem volt benne júniusba, azthiszem a földrengés miatt mert a közelebbi úton nem lehetett oda eljutni. Azt nagyon sajnáltam
# 9866
Kovacsszabina
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231780 Üzenet linkje2015-07-05 10:03:00 

Köszönöm a segítségeket kocsi bérlés kapcsán sikerült a cm-nél icon_smile.gif
Pénteken indulunk és néztem az fteri strandot. Hogyan lehet eljutni oda??? Mindenképpen megszeretném nézni icon_smile.gif
Köszönöm!

# 9867
Delfini5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231783 Üzenet linkje2015-07-05 10:50:59 

Sziasztok!

Hatalmas kéréssel fordulnék a jövőbeni Kefalónián nyaralókhoz. Szeretnék egy Kefalónia sziget formájú hűtőmágnest. Tavaly ott nyaraltunk vettem is magamnak, de a párom elajándékozta véletlenül. Idén Lefkádán voltunk vettem Lefkada formájút és tavaly előtt pedig Zakynthos formájút Laganasban. A hűtőmről nagyon hiányzik Kefalónia szigete icon_sad.gif .
Ha valaki megtenné nekem, hogy ott vásárol egy ilyet és aztán itthon elküldi nekem postán nagyon hálás lennék érte és persze a megfelelő összeget átutalnám a számlájára.
Jelezzen az a kedves ember aki ezt megtenné nekem, facebookon könnyen megtalál: Benőcs Bogi
Köszönöm előre is.

# 9868
Delfini5
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231784 Üzenet linkje2015-07-05 11:00:32  Válasz a #231780. hozzászólásra Előzmény #231780

Szia!Mi tavaly lementünk Fterire. Lefelé több mint 2 óra volt az út (nem találtuk a gyalogutat és egy kiszáradt folyómeder-szerű valamiben mentünk bokrokon és sziklákon keresztül), féltünk is, hogy visszafelé sokkal rosszabb lesz és nem tudunk felmászni majd egy két sziklán, de hatalmas szerencsénkre megtaláltuk az eredeti gyalogutat ez a kép nagyon jól mutatja hogy a meder bal oldalán van kilátszó sziklaköveken meg is festették a túraút jelzéseket piros kis foltok jelzik az utat. http://img834.imageshack.us/img834/2739/fteriizola.jpg
# 9869
Ioa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
60 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231797 Üzenet linkje2015-07-05 13:39:33  Válasz a #231783. hozzászólásra Előzmény #231783

szia Bogi,
én szívesen veszek neked!!!! Kefalonia formájú legyen, amúgy mindegy milyen?
Mi egy hét múlva indulunk (júl 12) 3 hétre icon_smile.gif
Jelentkezem utána.

# 9870
Ioa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
60 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#231799 Üzenet linkje2015-07-05 13:40:46  Válasz a #231784. hozzászólásra Előzmény #231784

Ha jól sejtem, Te vagy az egyetlen itt a fórumon, aki lejutott Fteri beachre icon_smile.gif Irigykedem!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 657 658 659 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu