nézegettem továbbra is az autó assistance szolgáltatást nézve.Nagy probléma hogy ha az autó le robban és tegyük fel nem javítható akkor haza hozzák,de az utasokat és a sofőrt már nem.Akkor mi hogy jutunk haza???? a sima utasbiztosítás az hazahoz ????
Ha elolvastad láthattad,hogy erre van a 120.000 Ft.(Gépjárműben utazó személyekre vonatkozó szolgáltatások.)
#1384752010-06-10 14:10:34 Válasz a #138429. hsz-ra
Melyik biztosító?
Egyébként én tegnap kivártam a sorom EU-s kártya ügyben. A sajátomat tudtam igényelni online, de a családét nem, így magamhoz vettem egy csomó papírt (szül anyakönyvi, lakcím igazoló, TB kártya, meghatalmazás) és 10 perc alatt elkészült a 3 kártya is, csak elötte ne kellett volna 45 percet várni.......
Soha nem voltam ennek a fajta "biztosításnak" a híve, de most kiváltottam.
Azért jövő héten megyek biztosítást is kötni.
#1385262010-06-10 18:40:28 Válasz a #138475. hsz-ra
Szia Balázs !
EUB.
Az Eu. kártyákát én az egész családnak postán keresztül intéztem,több éve.
(Kinyomtattam a kitöltött 4 db igénylőlapot,a még le nem járt kártyákakkal együtt borítékba tettem és bedobtam a legközelebbi postaládába. 1 hét múlva pedig hozta a postás az új kártyákat)
Sziasztok!
Az EU-s egészségkártya (azt hiszem, így hívják) igényléséhez kell valami igazolás a jogviszonyról, vagy csak elég ha feladom az igénylést?
Olvastam, hogy diákoknak iskolalátogatási kell, nem lenne elég a diák (hiszen azon is van félévente matrica).
Köszi a választ!
#1401882010-06-19 20:33:39 Válasz a #138554. hsz-ra
Szia Ildikó!
Az Eu egészségbiztosítási kártya igényléséhez nem kell sem a munkaviszonyt igazolni, sem pedig a diákoknak iskolalátogatási. Ami kell: személyi igazolvány, lakcímkártya, diákigazolvány, illetve ha felnőttnek intézed, meghazalmazás az ő részéről. Plusz természetesen tb szám. Személyesen intéztem (vidéken-Veszprém megye), kb. 5 perc várakozás, a 4 kártya pedig szintén 5 perc alatt kézbe. Ja és még egy dolog: a régi kártya az igénylés pillanatában nem lehet 30 napnál tovább érvényes, mert akkor nem cserélhetik ki.
Mi a kártyát ügyfélkapun keresztül intéztük, kb. 10 napon belül megérkezett.
Kihagytuk a postát is és nem bonyolult a kitöltés sem, csak le kell tölteni hozzá egy két nyomtatványt és a gép elöl othonról intézheted, de ez csak akkor lehetséges, ha van ügyfélkapu használatához jogosultságod.
Szia Ildikó!
Az Eu egészségbiztosítási kártya igényléséhez nem kell sem a munkaviszonyt igazolni, sem pedig a diákoknak iskolalátogatási. Ami kell: személyi igazolvány, lakcímkártya, diákigazolvány, illetve ha felnőttnek intézed, meghazalmazás az ő részéről. Plusz természetesen tb szám. Személyesen intéztem (vidéken-Veszprém megye), kb. 5 perc várakozás, a 4 kártya pedig szintén 5 perc alatt kézbe. Ja és még egy dolog: a régi kártya az igénylés pillanatában nem lehet 30 napnál tovább érvényes, mert akkor nem cserélhetik ki.