Valószínűleg a linken lévő adatok a helyesek, de magyar létemre gyanakodni kezdek, ha több lehetőség közül a legolcsóbb verzió látszik igaznak
Ráadásul 2 éve jártam autóval Görögországban, akkor a Szabadka - Újvidék szakasz szintén 3.5 euróba került, de azóta sok új autópálya szakaszt adtak át arrafelé. Ez nem növelte az autópályadíjat?
#1810012012-03-16 21:37:51 Válasz a #180924. hsz-ra
Szia Triznyak!
Kilóméterben rövidebb a 47-es úton, vagy egy darabig a 4-es úton, majd az akárhanyason Mezőtúr, Szentes felé, de időben kb. ugyannyi, vagy több egy kicsit. Egyik alternatíva sem autópálya minőségű úttal van ellátva és elég sok a lakott terület is. Általában nem Budapesten keresztül szoktam menni, de tavaly a pályán mentem, asszem ennél maradok.
#1809912012-03-16 13:05:47 Válasz a #180989. hsz-ra
Ez sajnos tendencia. Amikor az euró gyengül a dollárhoz képest egyből emelnek. Magyarországon ez már megszokott dolog! Ezért is van,az,hogy már csak oda mennek az emberek autóval,ahova máshogy nem tudnak eljutni. Egyre kevesebb az új autó. Görögoszágban azért több új autóval találkozni,mint itthon,pedig ott is szorongatnak.(Bár hozzánk képest....)
Na mindegy szerencsére sokan megtudják oldani Görögországi tankolás nélkül a nyaralást,mert Macedóniában teletank és még visznek is kevés üzemanyagot. Én is ezt teszem majd. Remélem jön majd valami alternatív üzemanyag,ami jó áron képes lesz pótolni a benzint,gázolajat,mert ami most folyik az már SOK(K)! Bár a sok majom megadóztatná még a levegőt is,ha azzal menne az autó! Inkább nem folytatom,mert tiltanának innen....
Sajnos egy rossz hírt kell közölnöm...
Athén és környékén kb. 10 centtel felment a benzin ára a múlt hétvégén...
Bár én csak erre jártam az elmúlt napokban, de gondolom ez országosan jellemző, sajnos.
És igaz a nyári turistaszezon még arrébb van és addig sok minden változhat, de ilyen drágán én az utóbb 3 évben nem igen tankoltam...
Olyan 1,67-1,69-ért tankoltam múlt hétig, most ugyanott legalább 1,78... ilyen drága benzint tavaly előtt októberben Paralia-Katerininél tankoltam, amikor alig volt üzemelő benzinkút a környéken...
Nem tudom érdekel-e valakit:
Szerbiában a diesel tegnap 138,1- 149,9 dínár között volt. Macedóniában végig 75 denár.
Az utak megszenvedték a telet. Senkinek sem javaslom a száguldást. Főleg sötétben nem!
#1809582012-03-15 11:36:19 Válasz a #180919. hsz-ra
Szia!
Ideális körülmények között ez a 17 óra teljesen rendben.
Két éve 16:40 alatt megvolt ez a szakasz. Igaz nem Debrecenből hanem Őrbottyánból, és nem Pireusba hanem Voulába:), de ez is Athénban van.
Nekem a Szaloniki elágazás után lévő rész nagyon lassan szokott eltelni...de bárcsak ott lehetnék most is valahol ezen a pályán.