Kedves Péter és Kónyu!
A kérdőjelek valóban azt jelzik,hogy utazás lesz,de még kérdéses,hogy hová...igen,rászántuk magunkat egy Mediterrán tombolára.Igy a repülős út is kijön(apartman+repülőnél ez nagyon kifizetődő!).Reális számítás szerint lehet Kréta,Karpathos,Kefalonia,Zakynthos.Leginkább Kréta és Karpathosz mozgatja meg a gondolataimat,de Kefalonia is boldoggá tenne(mondjuk az Ibusz Lassiba viszi az utasokat,ez még jó,naponta elsétálni a Tourkopodarora!Még visz Svoronataba-amit pedig nem szeretnék,mert az nagyon előnytelen fekvésű,ott azért úgy 6 napra kéne kocsit bérelni,mi meg 3-ra szoktunk.Szóval ez a falu kissé elbizonytalanít,ezért Kefaloniára nem gyúrunk annyira...Zakynthos meg szerintem nem lesz nekünk.Ezt így eldöntöttem.Kicsit nehézkes így a készülődés,mindenfélét olvasok,vagyis még inkább videókat,képeket nézegetek...lesz azért 2 hét,mikor már tudok komkrét célt,addigra össze szeretném írni az oldalakat,ahol majd aztán gyors jegyzetelés lesz.Meglátjuk,hogy fog ez működni.Általában szerencsések vagyunk,bizonyára most is így lesz!
#2270222015-02-19 15:40:36 Válasz a #227017. hozzászólásra
Kedves miskolciutas !
Hát erre nagyon kíváncsi leszek .Mi fog ebből kisülni? Én is nézegetem régóta ezt a lehetőséget. Én abszolút nem érzem az erőt , mint te .
Kívánom , hogy úgy legyen ahogy gondoltad !
üdv.
Péter
Szia Nagymaja! Köszönöm szépen a részletes infót! Teljes mértékben megerősítettél benne, hogy ez lesz a megfelelő szállás számunkra.
Még egyszer nagyon köszönöm!
#2270822015-02-21 22:10:24 Saját szervezésben Kefalloniába.
Én még nem voltam a szigeten de most fizettem be a repülőt és a szállást.2 före a repülő 120 ezer forint,de csak igy tudunk 10 napot Lasssiban tölteni.Aegean Airlines .Athén-ban Este 10 kor száll le .A Kefallonia járat 5.20kor indulés kb 1 óra az ut.Állitólag 8 km a szállás.A taxik 10 euróért visznek oda.A szállás panorámás kb 300méter javascript:emoticon('')a part.Ha érdekel pontosabban is tájékoztatlak.Üdv Huhn István
Sziasztok, nagyon öszönöm az eddigi hozzászólásokat, nagyon hasznosak
olyan kérdéseim lennének még:
Ibusz utazási irodával mennénk juni25 busszal, Lassi-ra nagyon tetszik a képek alapján és szeretnék majd körüljárni a szigetet, barátnőmmel 2-esbe mennénk, fiatalok vagyunk még, és első igazi külföldi nyaralásunk, így hát fakultatív programokra fizetnénk be 2-3ra,
más utazási irodáknál találtam jó fakultatív programokat, pl. sziget körbejárása busszal+gyalogosan, meg hajóval körbejárni szigetet és megnézni a legszebb partokat, vagy épp áthajózás ittakára. Ezek mind nagyon jók voltak, de a legjobb ajánlatot mégis az ibusznál találtuk de ott 1 fakultatív programról sem tesznek említést. az lehet h ők nem szerveznek, vagy épp másik települést kell a szigeten felkeresni ilyen programokért?
valamint egy kezdő kérdésem lenne, ha busszal megyünk akkor a busz meddig visz? az apartman előtt tesz le? vagy valahol a városba és nekünk kell megkeresni a szállást? vagy hogy működik ez?
valamint vannak vélemények az ibusz utazási irodáról?
és esetleg a TZIVRAS apartmannházról (lassi)? mi oda mennénk.
Szia!Üdv a busszal nyaralók népes és vidám táborában,és persze Kefallonia remek választás!A buszok,amolyan nyaraló charterként a faluba(ez esetben Lassi) visznek,és itt minden utast a házig szállitanak.(Kivétel,ha a szállás bármi ok miatt nem megközelithető...)Majd írnak,akik jobban ismerik a Tzivrast-mi Skalan voltunk...de szerintem tuti,hogy Ibusz is szervez fak.utakat...ha fiatalok vagytok,biztosan elboldogultok angolul,akkor helyi irodával is mehettek,de betársulhattok esetleg kocsi bérlésbe is...van még idő tájékozódni a lehetőségekről!
pokinca,most reggel ránéztem az Ibusz prosijában Kefaloniára.A 99. oldalon vannak felsorolva az iroda által szervezett fakultativok...szerintem majdnem minden van,ami máshol.Te hogy-hogy nem találtad?
Pokinca! Itt a link :
http://ibusz.hu/d/kulfoldi-utazasok/gorogorszag/Kefalonia
Ha van jogsitok, javaslom inkább az autóbérlést vagy 3 napra. A fakultativok általában csak rohanásból állnak. Max. a BBQ hajókirándulás az, ami megéri, bár helyben szerintem találtok olcsóbb ajánlatot, mint az Ibuszé.
Tuti megáll a busz a szállásnál, mivel a főúton van. Mi repülővel voltunk ugyan, de a transzfer is mindenkit helybe vitt.
A tzivrasról írtam pár hozzászólással ezelőtt, illetve tavaly is. Keresd vissza.