#1665912011-06-21 14:38:32 Válasz a #166489. hsz-ra
Szia Doboa! Olyan papírboltokban, ahol nyomtatványokat is árulnak lehet kapni többféle világnyelven megírt meghatalmazás nyomtatványt, amit mindenhol elfogadnak, mi ezt használjuk a céges autók használatához is. Szerepel benne minden adat, két tanú stb. Kb. 50 ft az ára, könnyebb hozzájutni, minta kluboshoz. Én évek óta ilyennel megyek.
Triznyak. Egy példa, odaadtam a kapunál 7.5 eurot, erre a pasi mondta nyolc. Ránéztem mi van? Mutatta az ujjával nyolc. Persze ez éjjel számla nélkül történt. Ha zsebre ment arról nem tehetek. Visszafelé nappal kapásból adtam a nyolcat sorompó fel és tűz. Bocs ha nem ennyi, én igy jártam. Ez volt az első autós utam, csak segiteni akartam a többieknek.
Még mielőtt elszabadulna a pokol szögezzük le: egyáltalán nem jellemző ez az eset, nem emlékszem, hogy az utóbbi négy évben bárki panaszkodott volna erre. A kapukra ki van írva euróban is az ár, mindíg annyit szoktak kérni, és adnak is vissza, ha kell. Tudtommal egyedül a Macedóniai középső kapunál fordul elő, hogy nem elég a manusnak az 1€, hanem 1.50, vagy 2 kell neki, de ott hivatalosan nem is lehet fizetni euróval.
#1667082011-06-21 23:14:34 Válasz a #166593. hsz-ra
"Még mielőtt elszabadulna a pokol szögezzük le: egyáltalán nem jellemző ez az eset,"
Ne aggódj, nem fog elszabadulni!!
És igazad van, nem jellemző. Velem megesett már az ellenkezője, elnéztem az érméket és 2€ helyett 2db 2€-ós érmét adtam. Az egyiket visszaadta a kapus lány.
#1669762011-06-23 20:42:30 Válasz a #166967. hsz-ra
Ha nem a szigetekre mész akkor olyan nagy baj nem lehet. Tankolj tele a Macedón határon ,és tölts meg egy kannát üzemanyaggal vésztartaléknak , aztán hajrá. Mi akkor is el fogunk indulni, ha a kutasok sztrájkolnának, és sehol sem lenne gázolaj... Ez biztos nem fog visszatartani. Max a kompozással lenne gond, ha beadnák az unalmast... Akkor meg maradunk Pargán, Korfu helyett........
#1670542011-06-24 16:06:32 Válasz a #166976. hsz-ra
Én úgy tudom, hogy a sztrájk csak az állami kompokra vonatkozik (Anek lines stb...) a magán komptársaságok attól függetlenül járnak nekik nem biznisz az állás. A jón szigetekre a görög szárazföldről csak magán kompok járnak.