Haspók, itt van egy külön (más országokról szóló) beszámolós rész, remélem írsz róla, olyan jót, mint Krétáról, én nagyon örülnék, mert élvezet volt olvasni és most egy sokkal ritkábban látogatott területről írnál. Izgatottan várom az élménybeszámolód!!!
Persze, írok majd, meg lesznek fotók is! Egyre jobban be vagyok sózva, alig várom már az indulást... beszereztem egy térképet meg néhány könyvet Spanyolországról és Andalúziáról, legalább esténként bele szoktam nézni kicsit, még ha már alig bírom nyitva tartani a szemem, akkor is...
Sziasztok!
Marinelandot feltétlenül meg kell nézni. Blanes közelében van. Blanesből ingyenes busz visz oda a ""hév""" állomástól.
Ha kimegyünk, mindig elmegyünk oda. Egész napos program. Óránként fantasztikus show van. Nem csak a delfinek és fókák, de papagálycirkusz és idomított ragadozómadarak, bagjok, sólymok, sasok, héják is szerepelnek, ez pedig ritkaság. Maga a vizi vidámpark pedig olyan, hogy percek alatt gyerekekké válunk és így 50-en túl is önfeledten csúszkálunk és mászunk visszafelé és állunk sorba, hogy lecsúszhassunk a különböző különlegesen gyors csúszdákon.
...meg sikoltozunk az élvezettől.
Ha mentek ki ne hagyjátok!
Bizony érdemes elmenni Marinelandba , mert valóban nagyon jól lehet szórakozni a programokon is. Nekünk tetszett. Szerencsére akkor már volt kameránk és felvettük szinte az összes show-t.
Mivel szóbakerült Blanes, szerintem oda is érdemes elmenni és megnézni a botanikus kertet, mert nagyon gyönyörű. A látvány sem kutya a tengerparti kilátóiból.
Nyaraltunk ott 2000-ben. Egyébként maga a város is tetszik.
A tengerrel párhuzamos utcában minden nap délelőtt hangulatos piac működik, vasárnaponként pedig óriási kirakodóvásár van a tengerparton. Emellett Blanesnek is van egy nagyon hangulatos gótikus negyede gyönyörű templommal és ott van az ókori városkút is, mely a mai napig működik. A város feletti hegyen, pedig ókori erődhöz lehet felmászni, onnan is csodálatos a kilátás.