Sziasztok!
Ugy hozta a sorsom, hogy par hetre Napflioba kerultem... Novemberben mar ket hetet eltoltottem itt, akkor voltam Argosban, Tirinsben, Toloban, evekkel ezelott pedig lattam Mukenet, Epidaurost.
Tanacsot szeretnek kerni, hogy ezeken kivul, Napfliobol kiindulva, van-e meg valami latnivalo a kornyeken, ugy hogy mindenkeppen csak 1 napos kirandulas legyen, illetve ugy hogy tomegkozlekedeshez vagyok kotve...
Nagyon varom az otleteket, elore is koszonom!
Sziasztok!
Ugy hozta a sorsom, hogy par hetre Napflioba kerultem... Novemberben mar ket hetet eltoltottem itt, akkor voltam Argosban, Tirinsben, Toloban, evekkel ezelott pedig lattam Mukenet, Epidaurost.
Tanacsot szeretnek kerni, hogy ezeken kivul, Napfliobol kiindulva, van-e meg valami latnivalo a kornyeken, ugy hogy mindenkeppen csak 1 napos kirandulas legyen, illetve ugy hogy tomegkozlekedeshez vagyok kotve...
Szia. Nem tudom itt Toloban mennyi idot toltottel el, de ha esetleg nem mentel fel az Ag.Kiriaki templomhoz, ami a hegy tetejen van akkor erdemes most is atjonni es megnezni ezt a templomot...is
Most hogy ilyen szep ido van a parton is lehet egy jot setalni, el lehet menni pl.Drepanoig...
Kedves Greece4ever!
Jól értem? Jelenleg is Napflionban vagy? Ha igen, nagyon irigyellek.
Amit nagyon ajánlok megnézni és onnan könnyen elérheő busszal az a Tirünsz vára a legrégebbi( 4000 éves) kykolptikus prehistorikus építmény a világon. https://www.ittott.com/tirunsz-kuklopikus-falai.html A várostól csak pár kilométer.
Érdemes elmeni szintén busszal Korinthos romjait megnézni és, ha még marad idő és energia fel lehet gyalogolni Akro Korinthos várába. Kb akkora vár, mint a naphflioni (csak rosszabb állapotban)és elképesztően szép a kilátás.
Érdemes még elmenni a Korinthosi csatornát megnézni, esetleg sétahajóval végigmenni rajta, ha ilyenkor megy?
Most egyenlőre ennyi, ha végijártad ajánlok újabbakat is.
Kellemes ottartózkodást kívánok:
Josza
Tirünsz vára
Korynthosz ásatás és múzeum.
Koszonom az otleteket - raadasul ilyen gyorsan
Meg nem erkeztem meg Napflioba, csak estere fogok... Eddig Paralian voltam...
De biztos, hogy vegig fogom jarni ezeket a helyeket
#1262462010-02-18 11:26:38 Válasz a #126243. hsz-ra
Szia Évi!
Ezeket már láttam 2007-ben. Mi most megyünk másodszorra Toloba.
Mi most a Mani félszigetet, Elafonissost, Olympiát akarjuk megnézni, amiket akkor nem tudtunk. Lehet, hogy Manira két napot is áldozunk.
Már piszkosul mennénk. Viszket a talpunk.
Sok puszi: Josza
Elefonissos nekem is nagyon tetszik képeken , nagyon szeretnénk látni, akár valahol útközbeni ottalvással, mi is nagyon bevagyunk sózva. Nagyon hosszú ez a tél , itt ülünk és tervezgetünk.
Sziasztok!
Elefonissos nekem is nagyon tetszik képeken , nagyon szeretnénk látni, akár valahol útközbeni ottalvással, mi is nagyon bevagyunk sózva. Nagyon hosszú ez a tél , itt ülünk és tervezgetünk.
Megcsinálhatjuk azt az utat együtt is, ha nem zavarunk?
Azért figyelem az ablakból, hogy énekelnek a madarak és rakják már a fészket. Ők már tudják, hogy hó ide-hó oda itt a tavasz!!! Egyre hosszabbak a nappalok is. A hó alól már kikandikál a hóvirág. Én is már nagyon érzem a tavaszt!!!(nagyon fáradt vagyok )
3 hónap és megyünk
Üdv: Josza
Ez természetes, megyunk együtt, már nézegetem a kocsibérlés árait, mondjuk tíz napra gondoltam, nekünk a Peloponészosz sok látnivalót kínál, mivel 16-év nagy idő, és bizony már csak emléktöredékek maradtak. Szeretnénk felfedezni ,igy aztán bármerre indulhatunk
#1262562010-02-18 12:08:36 Válasz a #126251. hsz-ra
Még esetleg, ha belefér elmennénk Methanán kersztül Aigina szigetére is.
Methanából indul a hajó. Ott folyik a tengerbe a methanai forrásból a gyógyvíz. A tengerben ott van egy rész nagy kövekkel elkerítve és lehet áztatni a beteg, öreg tagokat. 2007-ben voltunk ott. Isteni! Csak akkor lekéstük az Aiginára menő hajót, ami 10 órakor indult. Még láttuk a farát.
#1262572010-02-18 12:12:07 Válasz a #126256. hsz-ra
Mi három éve voltunk ott és akkor találtunk egy nagyon jó, olcsó és korrekt kölcsönzőt. Egy vadonat új Fiat Grande Puntot kaptunk egy hétre és napi 35 eurot fizettünk. Nagyon jó kocsi volt. Szerintem ott kell kezdeni keresni. Talán még meg is ismernek.
Legutóbb josza2 szerkesztette (2010-02-18 12:18:22), összesen 1 alkalommal
Na akkor éppen itt az ideje hogy ott legyünk, egykis fiatalító kúra nekünk sem ártana, erről én még nem is hallottam, most megyek és megnézem , és ez a víz meleg?