Peloponnészosz
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 56 57 58 ... 113 114 115   >
Üzenet
  Kokszi | #125246 Üzenet | 2010-02-03 23:15:14 |
Szia Verka!
A kelet Manin Koroni magasságáig gond lehet a szállással. A legtöbb helyen igen meredek a part ,az út nem a tengerparton kanyarog. Hegyi falvakban láttam 1-2 kiadó szobát. Tényleg jobb lesz újra visszamennetek a nyugati oldalra.Koronitól egy keskeny de viszonylag jól és gyorsan autózható út vezet át Aeropoliba.Én a helyetekben itt szállnék meg. Rám a Mani olyan mély hatással van,hogy utána egyszerűen nem tudok leállni. Teljesen felpörget,akármilyen fáradt vagyok,kell még valami ,nem akarom ,hogy vége legyen a napnak. Aeropoliban ,még lehet este sétálgatni ,vacsizni,beülni valahova meginni egy italt ,és biztosan van szállás is. Így másnap maradna időtök Limenire,Thalamesre,Lagadára ,Stoupára ,Kardamylire. Ha viszont este még felmentek Stoupáig,/ami a következő település ahol bőven van szállás, elfogadható áron/ akkor lehet ,hogy nem lesz annyi időtök az említett településekre mint amennyit szeretnétek,mert estére még szállást is kell találnotok.Én a Maninak sokkal több napot adnék. Nálam ez lenne a csúcspont a nyaralásban. Elafonissosra is vissza kell még menned úgy érzed. A Maniban szerintem sokkal több van mint Elafonissosban. De persze nem lehet a két helyet ilyen egyszerűen összehasonlítani. De ha felteszem magamnak a kérdést ,hogy melyik tett rám nagyobb hatást, akkor ez nálam egyértelműen a Mani. Ez persze csak az én véleményem.
Szia:kokszi
  Verka | #125247 Üzenet | 2010-02-03 23:31:33 | Válasz a #125246. hsz-ra Előzmény #125246
Szia Kokszi!

Igazából nem nagyon szeretnénk a keleti oldalon maradni, én úgy számoltam, hogy azért valószínűleg visszaérünk majd Areopoliig legkésőbb estére. Akkor ott körbe tudnánk nézni este és másnap indulnánk tovább Kardamyli felé. Gondolod, hogy ez nem fog beleférni...?
  Verka | #125249 Üzenet | 2010-02-03 23:35:59 | Válasz a #125246. hsz-ra Előzmény #125246
Limeni nagyon tetszett a képek alapján, oda mindenképp szeretnénk egy kis időre betérni, viszont Stoupát azt hiszem, hogy kihagyjuk, az valahogy engem nem fogott meg. Azokon a képeken szép a partja, amiken üres a strand, de mi olyan állapotban biztos, hogy nem fogjuk látni. icon_smile.gif

Ja igen, fontos kérdés! icon_smile.gif Azt írtad az egyik fotód alá az albumban, hogy Limeniben jó éttermek vannak, ez azt jelenti, hogy kipróbáltátok és még Neked is ízlett? icon_smile.gif (Mert nekem Te már egy biztos pont lettél, ha valahol Neked ízlik a kaja, akkor az annak már jónak kell lennie... icon_wink.gif )
  Kokszi | #125298 Üzenet | 2010-02-04 18:45:33 |
Szia Verka .
Limeniben kétszer voltam egyszer reggel, egyszer pedig vacsi után. Így ott nem ettünk. De ha megnézed a képet vagy bármely más képet akkor látod,hogy a tengerparton hol található ez az étterem. Csodálatos a fekvése, nagyon hangulatos. Erre gondoltam.
Meglehet csinálni az alsó Manin ezt a kört egy nap alatt az biztos .Ami gondot jelenthet az a pirgos dirou. Ha sokat kell várnotok a bejutásra akkor lehet gond. A Manit végig lehet rohanni ,csak kérdés ,hogy van e értelme.
Emlékszem ,hogy tavaly is szkeptikus voltam az utatokkal kapcsolatban .De az jól sikerült és nem lett igazam.
  Vojandi | #125299 Üzenet | 2010-02-04 18:57:16 |
Sziasztok!

Csak most tudtam elolvasni, amiket írtatok.
Verka, egyetértek Kokszival, de tudom, te másképp érzed, beszéltünk már erről. Én nem mennék el most lefkadara, mert amiatt nagyon kevés idő jut a Pelop.-ra. A Mánin különösen kevés. De te azt mondtad, nektek jó így, és ez a lényeg.

Limeniről még sosem hallottam, csak Kitty mondta, hogy ott néztek egy szállást, de nem tetszett neki a falu. A térképemen nincs rajta, majd megnézem a jó öreg Google-nál. Hátha megtetszik. Ezek szerint Kokszi képei közt van róla. Nem emlékszem, azokat már nagyon rég láttam, de most a hozzászólás után átnézem újból.

kalavritával kapcsolatban, írod, hogy nem baj, ha kimarad, vagy max. elmentek a kolostorhoz kocsival. Na, nekem éppen nem a kolostor lenne ott a lényeg, hanem a szurdok. Már nem emlékszem hol, valahol a neten láttam videót, amit a kisvasútból készítettek és elképesztő szők helyeken megy a sziklák között, nagyon szép a vasút útvonal. Inkább ez érdekelne. De az idei útba semmiképp sem fér bele.

Szerintem Kokszi elírt valamit, mert írta, hogy "Koroniból egy jól autózható keskeny út vezet át Aeropoliba".
Szerintem Kotronasra gondolt, hiszen Koroni egész máshol van, onnan a tengerparti út vezet Kalamatan át le Areopoliba. Ez a völgy beli út,amin mi is átmentünk, valóban jól autózható és gyors összeköttetés a Máni keleti és nyugati partjai között.

Üdv, Andi
  Vojandi | #125303 Üzenet | 2010-02-04 19:30:57 |
Megnéztem. Hát persze, hogy ismerem Limenit.
Viszont Kokszinak ezen a képén:

az öbölnek ez a belső "hajlata" Neo Itilo néven szerepel a térképen. Limeni pedig ettől kicsit dél felé fekszik (jobban mondva a képet nézve a jobb felső szél felé), én nem tudtam, hogy az külön névre hallgató település, hanem azt hittem eddig, az is Neo Itilo része.

Mi ott fürödtünk is (én képeim):

Még jön majd kép, de most nem tudom feltölteni túlterheltség miatt.
  Verka | #125304 Üzenet | 2010-02-04 19:39:45 |
Sziasztok! icon_smile.gif

Kell lenni valami különösnek a Mániban, hogy mindenki egyöntetűen így vélekedik róla, aki már járt ott... icon_smile.gif Most még nem tudom elképzelni, hogy mi lehet az, de remélem, hogy én is megtudom... icon_smile.gif

Én úgy számoltam, hogy a Belső-Máni kör kb. 2,5 óra autózást jelent. Persze nem egyben fogjuk ezt megtenni, hanem szakaszokban, és közben beiktatunk egy-kétórás szüneteket Vathiában, Gerolimenasban, talán Porto Kagióban, na és a barlangoknál még reggel. A barlangokhoz megpróbálunk reggelre odamenni, hogy ne kelljen várakozni. Azt nagyon nem szeretném. Gondolom, hogy ott is csak 10 után indul meg az élet, addig nem nagyon jönnek a népek.

A Vouraikos-szurdoknál nekem sem csak a kolostor tetszik, hanem maga a szurdok is. icon_smile.gif Sok képet néztem róla a Google Earthön, hogy eldöntsem, hogy menjünk-e oda vagy sem. Vannak nagyon jók, ahol látszik, hogy milyen kis sziklába vájt alagútban halad néhol a vonat. icon_smile.gif Igazából egyébként azt gondolom, hogy a legjobb gyalog lenne ott végigmenni, a legszebb képeket is gyalogosok csinálták. Na erre viszont biztos nem lesz időnk. icon_wink.gif De azt is gondolom, hogyha most nem megyünk el oda egyáltalán, akkor már többet soha nem fogunk...
  Verka | #125305 Üzenet | 2010-02-04 19:47:18 | Válasz a #125298. hsz-ra Előzmény #125298
Kokszi,
a Limeniben készült képeidre emlékszem! icon_smile.gif És láttam olyan képeket is a neten, ahol az a taverna tele van, annak tényleg nagyon jó hangulata van! icon_smile.gif Rögtön arra gondoltam, hogy majd ott jó lenne enni egyet... icon_wink.gif

Igazából azért gondolom, hogy be tudjuk járni hamar a Mánit, mert ezek a települések olyan picinek látszanak a képeken... alig pár ház pl. Limeni is, ha nem ülünk be kajálni vagy nem strandolunk, akkor szerintem hamar végigsétálunk rajta... icon_smile.gif
  Vojandi | #125306 Üzenet | 2010-02-04 19:53:17 |
A települések kicsik, de az utak roppant kanyargósak és ez rengeteg időt elvesz.

Megvannak az én képeim, elsőn bejelöltem a nagy Itilo-i öbölben a két települést. Balra eső kék kör Neo Itilo, jobbra esőben pedig Limeni, tehát nem ugyanaz a település:

És ezek szerint ez Limeni icon_smile.gif

Nagyon szép ott víz színe!
  Kokszi | #125307 Üzenet | 2010-02-04 20:03:45 |
Köszönöm Andi ,valóban elírtam ,Kotronast akartam beírni . Neo Itilio érdekes kérdés .Még Tsipa is különálló település ,csak utána jön Limeni.
Átmegyek majd a Mani topikba.
  Kokszi | #125312 Üzenet | 2010-02-04 21:19:54 |

Ezt a Mani térképet Görögországban vettem . E szerint Neo Itilio nem tengerparti település a tengerparton Tsipa van. Az öböl neve pedig Limeni Bay. Más térképen meg mást látok. Mi ez alapján a térkép alapján mentünk tavaly .Egész jó volt ,nem tévedtünk el. Az ára 3 euró volt. megérte megvenni.
  Vojandi | #125314 Üzenet | 2010-02-04 21:39:38 |
De, de, Kokszi, stimmel a térképed, én legalábbis úgy értelmezem, hogy a piros út a valóságban nem annyira bent volt, hanem sokkal jobban a tengerparton és a kanyarban volt Neo Itilo - ez most is így van. Az a Tsipa már kicsit odébb van, nem direkt a nagy öbölben, mint Neo Itilo. Szóval jól van ez így. Nekünk a Freytag&Berndt térkép van. Azon is Limnioni-öbölnek hívják, de az csak Neo Itilot jelöli, direkt bent az öböl mélyén.
Amúgy meg mindegy, mert sokszor a görögök maguk sem tudják, mi van náluk. icon_smile.gif
  Vojandi | #125316 Üzenet | 2010-02-04 21:51:01 |
Imádom ezt a képed Kokszi:

Remélem,mi is feljutun a várromhoz, még ha nincs is út!

Most ismét étnéztema képeid. Úgy tűnik, hogy sokkal több van, mint amikor először láttam. Kibővítetted az albumot, vagy én emlékszemilyen rosszul? Nagyon szép képek mind.
  Mediterraneo | #125398 Üzenet | 2010-02-06 17:58:21 | Re:
Verka írta:

Tetszik, hogy ilyen közel van a tengerhez a terasz... nem lett néha vizes a lábatok? icon_wink.gif Van a szállásról is képed? Vagy valami elérhetőség? icon_smile.gif Vagy hogy kb. merrefelé lehet megtalálni? Vagy egyáltalán, Koroni melyik részén érdemes majd szállást keresni?

Szia Verka,

Adósod vagyok egy, Koroniban levő szállás elérhetőségeivel. Sajnos névjegy, ilyesmi nincs, számlát nem kaptunk és ami a legnagyobb gond, interneten sem találom.
Még fogom keresni, hátha beugrik valami támpont, amin el tudok indulni.
Ennek ellenére, hátha helyben akartok szállást keresni vagy arra jártok és felírjátok a nevet J, így leírok minden infót ami ezzel kapcsolatban az eszembe jut.

A hely: amenniben a parti sétányon haladsz a város központja felől a vár felé, és elérsz a halászkikötő mólójáig, a móló után kb. 30-35 méterre található az épület közvetlenül a tenger partján. Google Earth-ön jól látható: a moló utáni (Észak felé, azaz ha a tenger felől nézed, akkor balra) második partmenti épület (támpont még, hogy a következő épület valami nagy raktárféle, hármas tetővel).

Pozitívumok:
- igényesen és izlésesen berendezett szobák (legalábbis a miénk az volt)
- működő légkondi (mi novemberben voltunk és azzal fűtöttünk)
- remek kilátás a tengerre (a teraszunk két méterre volt a víztől, ha feltámadt a szél, a hullámok felspricceltek a teraszra)
- 5 percre (vagy annál kevesebb) és a partmenti sétányon vagy, ahol az éttermek sorakoznak, de a főtér is csupán 10 perc
- csendes helyen van
- fiatal, angolul beszélő tuljdonosok

Negatívumok:
- nincs saját konyha, csak kb 5-6 szobának egy nagy közös konyha (az viszont jól felszerelt, edények, de még cukor, tea, és efélék is voltak)
- nem minden szoba néz a tengerre, van amelyiknek oldalról a tengerre nyílik az ablaka, de van, amelyiknek az utcára vagy a parkosított kertre (ez sem kutya)
- szezonon kívül mindig akadt egy parkolóhely, de szezonban nem tudom, lesz-e hely leállítani az autót

Véleményem szerint csakis akkor érdemes lefoglalni, ha sikerült megbeszélni velük, hogy milyen szobát kaptok és a tengerre nézést garantálják.

Persze a döntő, gondolom, az ár lesz, mi három napra összesen 100 euróért vettünk ki egy kétágyas szobát – dehát ez november közepén volt, első két éjjel mi voltunk az egyedüli vendégek, csak az utolsó nap érkezett egy nagyobb társaság Athénból egy hétvégére.

Arra a kérdésre, hol érdemes kivenni szobát, azt hiszem 3 lehetséges válasz is van, meg kell fontolni, mi áll a szívetekhez a legközelebb:

1. a környéken, amennyiben autóval vagytok, mert akkor nem gond bemenni Koroniba (igaz, vacsi után hazaautózni azt jelenti, hogy egyikőtök nem ihat). A környéken sok olyan panziót, apartmanházat, hotelt láttam ápolt kertben, nyugodt, csendes helyen (de jó is lehet a narancsfák alatt reggelizni icon_smile.gif)

2. Koroniban a vízparton, a molón tól, ahol már nincs sétány, mert itt csendes, mégis nagyon közel a központ

3. valahol a város felső részén, kilátással az öbölre, amennyiben nem gond a lépcsőzés

Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel, megpróbálok válaszolni! Mi 3 napot töltöttünk koroniban icon_smile.gif

Üdv,
Medi
  Kokszi | #125430 Üzenet | 2010-02-06 21:54:23 |
Szia Andi !
Nem bővítettem ki az albumot,ez volt az eredeti.
A várba mindenképpen fel kell ,hogy menjél. Már ismerlek annyira ,hogy tudom,hogy meg fogod tenni. Az út első részét /a bokáig homokot/ már ismered. Ez gyilkos. Onnan a barlangig,már árnyék is van,és van mibe kapaszkodni. Innen válik nehézzé,mert nincs tovább ösvény.Csúsznak a sziklák,ezért papucs,vagy szandál nem megfelelő a mászáshoz .A jutalom az egy csodaszép panoráma ,és egy rabul ejtő,vadregényes vár. Itt már csak a viperákra kell figyelni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Peloponnészosz
<   1 2 3 ... 56 57 58 ... 113 114 115   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu