Skopelos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
Hozzászóló Üzenet
# 841
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Hofelho
Aktív fórumos
Aktív fórumos
162 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236414 Üzenet linkje2015-12-28 14:33:16 

Igen, gyanítottam a fix dátumból, hogy már le van foglalva az út... de gondoltam, ha még sincs, esetleg szóba jöhet egy repülős út mégis:)
Én szeretem az esőt. Kifejezetten örültem neki. Ritkán esik rám görög esőicon_smile.gif Egyszer már végig számoltam, 14 nyaralásból 11-en esett eső. Több napot csak 3 helyen.
Szép a sziget nagyon, örülök, hogy mentek:)

# 842
Kaliber
Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236664 Üzenet linkje2016-01-18 22:55:37 

Viszont azt nem tudom hogy melyik szigetre menjünk (skiathos vs. skopelos) a szívem skopelos felé húz, de van egy ilyen hír tavalyról sárlavina a szezon végéről és nem találok semmilyen visszajelzést, hogy mennyire súlyos volt
# 843
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236694 Üzenet linkje2016-01-20 20:23:58  Válasz a #236664. hozzászólásra Előzmény #236664

"Szinte a földdel tette egyenlővé a vihar és a sárlavina a görögországi Skopelos szigetét
Itt hagytam abba az olvasást, aztán megláttam, hogy Blikk... Szerintem óriási túlzás a cikk...

Ha biztosra akarsz menni próbálj meg érdeklődni külföldi fórumokon mi a helyzet, de ha kiderítettél valamit oszd meg velünk bátran. icon_smile.gif

# 844
Kaliber
Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236697 Üzenet linkje2016-01-20 23:07:43  Válasz a #236694. hozzászólásra Előzmény #236694

Igen a bulvár az nem mértékadó icon_smile.gif ,de azért a képek önmagukért beszélnek és gondolom ez csak egy két helyen lehetett csak a szigeten. Valószínűleg csak május környékén kapok választ a kérdésemre az előszezonból hazaérkezőktől és addigra a foglalás már késő a legtöbb "jó" hely betelik ezért kellene most friss infó.

Mindenesetre ha február környékéig nem találok több forrásból friss infót akkor kopelost kihagyom(-juk) idén, nem szeretnék egy romos környéken nyaralni saját érdekükből a szállásadók sem írják ki ilyenkor az oldalukra "nehogy ide gyertek!"

# 845
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236698 Üzenet linkje2016-01-21 05:11:50 

mondjuk tévedsz, a görögök még pont ki is írnák. de ha nem, ha írnál egy-kettőnek, akkor kapnál tőlük őszinte választ minden bizonnyal.
vagy, helyi weboldalakat is érdemes volna keresni e tárgyban.

# 846
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236699 Üzenet linkje2016-01-21 11:11:12  Válasz a #236664. hozzászólásra Előzmény #236664

Szia Kaliber!

Mi egy bő hetet voltunk Skiathoson és csak két órát Skopeloson, de én az utóbbit választanám.
Talán az segít, hogy Skiathos is szép, de az erőssége a sok, szebbnél szebb homokos strand. És a remek buszos közlekedés (nem kell kocsit bérelni). Skopeloson köves-kavicsos strandok vannak, viszont gyönyörű.
Ha a romok is fontosak, lehet, hogy egy harmadik sziget jön majd szóba? Skiathoson ugyani ókori romok nincsenek, csak a késő középkorban létesült régi (fő)város, ahol azért a romok nem nyomnak sokat a latban, inkább a káprázatos panoráma az, ami megfogja az embert.
Jó tervezgetést,
Medi

# 847
Kaliber
Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236700 Üzenet linkje2016-01-21 12:30:52  Idézet innen: #236698

rollo írta:
mondjuk tévedsz, a görögök még pont ki is írnák. de ha nem, ha írnál egy-kettőnek, akkor kapnál tőlük őszinte választ minden bizonnyal.
vagy, helyi weboldalakat is érdemes volna keresni e tárgyban.

"Mondjuk" lehet hogy tévedek, de közöttük is mint minden népnél vannak ilyenek is meg olyanok is, 11 görög nyaralás (=11év) tapasztalatából kiindulva írtam amit, pl: tavaly direkt megkérdeztem a szállásadótól hogy van-e wifi mert ha nincs akkor másik szállást keresünk -ez nekünk amolyan alapszolgáltatás lett mert nyaralás alatt erről szoktunk tájékozódni (greeka.com....stb) hogy melyik partra megyünk a következő napon- nem volt egyértelmű a hirdetésnél "persze hogy van" jött a válasz kiértünk erre nem volt, mikor kértem a kódot valamelyik "szomszéd" taverna kódját adta meg amit csak az erkélyen lehetett fogni, de ott is szakadozott.

Mediterraneo írta:
Mi egy bő hetet voltunk Skiathoson és csak két órát Skopeloson, de én az utóbbit választanám.

Igen mi is arra hajlunk, találtam is ott jó szállást megfizethető áron, de ez a hír elriaszt tőle.

# 848
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236703 Üzenet linkje2016-01-21 18:25:35  Válasz a #236700. hozzászólásra Előzmény #236700

Azért szerintem az lényeges eltérés, hogy ott egy konkrét arc milyensége kellett hagyatkoznod. Itt viszont egyszer megírod a levelet és elküldheted jó sok helyre. Ennyiből azért már ki fog derülni, mi a helyzet. Május előtt is, mikor még vannak kedvetekre való szállások. De persze ahogy gondolod, ez csak egy ötlet volt.
# 849
Kaliber
Aktív fórumos
Aktív fórumos
265 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236704 Üzenet linkje2016-01-21 20:05:18  Válasz a #236697. hozzászólásra Előzmény #236697

Közben néztem helyi oldalakat és még megdöbbentőbb képeket ill. videót találtam, de úgy néz ki, hogy Stafilos és Agnontas környékét érte ez a csapás. A többi rész az talán nem kapott annyit.
képek

# 850
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236711 Üzenet linkje2016-01-22 09:48:08 

A partot a téli időjárás pik-pak helyre rakja ( a tenger is gyorsan megtisztul) ami keményebb dió az utak renoválása, mert azt nem szokták a görögök elkapkodni...
# 851
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236724 Üzenet linkje2016-01-23 12:09:38  Válasz a #236704. hozzászólásra Előzmény #236704

Kaliber, ráklikkeltem az általad linkelt képekre, és meglepve láttam a dátumot: szeptember 23-án volt az a vihar??? Azért kérdőjellel, mert meglep. Mi ugyanis, ha jól emlékszem, szeptember 30-án voltunk Skopeloson és nyoma sem volt semminek ilyesminek, legalábbis a kikötőben és városban már mindent eltakarítottak addigra.

Amúgy továbbra is azt mondom: aki strandolni akar, az Skiathosra menjen, rengeteg szuper, gyönyörűséges homokos strand van, könnyen megközelíthetők. Akinek elsősorban nem a strand a fontos, arra Skopelos vár inkább.

# 852
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236726 Üzenet linkje2016-01-23 14:52:51  Idézet innen: #236724

Mediterraneo írta:
aki strandolni akar, az Skiathosra menjen, rengeteg szuper, gyönyörűséges homokos strand van, könnyen megközelíthetők. Akinek elsősorban nem a strand a fontos, arra Skopelos vár inkább.

Ez azért enyhén félreérhető...
Skopeloson is csodálatos partok vannak (homokos is), ráadásul jó a buszközlekedése is. Skiathos régóta a vastag tárcájúak (divatos) nyaralóhelye, míg Skopelos a Mamma Mia őrület előtt egy fantasztikus természeti paradicsom volt. Azóta ez nyilván (a fórumot olvasva is látni) megváltozott.
Én még 2006-ban voltam, azóta biztosan sok minden változott, de azért úgy gondolom, a skopelosi partok nem lettek csúnyábbak icon_biggrin.gif , maximum zsúfoltabbak és/vagy kiépítettebbek. A két szigetet nem lehet összehasonlítani, aki teheti, szerintem kombinált nyaralást szervezzen oda (netán még vegye bele Alonissost is), úgy az igazi.

# 853
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236729 Üzenet linkje2016-01-23 15:42:26  Idézet innen: #236726

Idézet:
Ez azért enyhén félreérhető...
Skopeloson is csodálatos partok vannak (homokos is), ráadásul jó a buszközlekedése is. Skiathos régóta a vastag tárcájúak (divatos) nyaralóhelye, míg Skopelos a Mamma Mia őrület előtt egy fantasztikus természeti paradicsom volt. Azóta ez nyilván (a fórumot olvasva is látni) megváltozott.
Én még 2006-ban voltam, azóta biztosan sok minden változott, de azért úgy gondolom, a skopelosi partok nem lettek csúnyábbak icon_biggrin.gif , maximum zsúfoltabbak és/vagy kiépítettebbek. A két szigetet nem lehet összehasonlítani, aki teheti, szerintem kombinált nyaralást szervezzen oda (netán még vegye bele Alonissost is), úgy az igazi.

Bocsi, ha félreérthető voltam, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy Skiathoson strand van bőven, de egyéb nem annyira. Azért a buszközlekedés Skiathoson is kiváló.
Skopelosról keveset tudok mondani, hiszen csak a fővárosában voltunk (ami hihetlenül szép), és a szigetet félig-háromnegyedig körülhajóztuk, a partokat, strandokat "kívülről" láttam csak. Nekem ebből úgy tűnt, kevesebb, kisebb strandok vannak, mint Skiathoson, és ráadásul inkább kavicsosak, kövesek.
Ha ma kéne válasszak a kettő közül, akkor Skopelost választanám (erre Misiarc fel is hívta a figyelmemet, de akkor már a szállás le volt foglalva).
Azzal viszont vitatkoznék, hogy a vastag tárcájúak szigete lenne Skiathos, éppen ellenkezőleg, a szállás is olcsóbb volt és a kaja is az, mint egy és két éve Kefalonián, ill. Lefkadán (azonos időszakban, szeptemberben voltunk mindhárom helyen). Ráadásul a kiváló buszközlekedés miatt autót sem kell bérelni. Nem tartom kizártnak, hogy a Mamma mia-őrület miatt Skopelos lett a drágább.
Ami Allonisost illeti, néhány órát ott is töltöttünk. A fővárosa viszonyag új, nulla vonzerővel. Sajnos a szigetből semmit sem láttunk, pedig szívesen megnéztem volna. Állítólag van festői település is és bizonyára vannak szépséges öblök, strandok, erdők.
Skopelos fel van véve a bakancsistámra Allonisossal, de Skiathoson, ha átutaznék, csak egy kolostort látogatnék meg mindenképpen.

# 854
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236730 Üzenet linkje2016-01-23 16:34:20  Idézet innen: #236729

[quote="Mediterraneo"]
Idézet:
Bocsi, ha félreérthető voltam, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy Skiathoson strand van bőven, de egyéb nem annyira.

Ez így már tisztább. icon_smile.gif (És más a jelentése is. icon_biggrin.gif )
Egy szóval nem írtam, h Skiathosnak ne lenne jó a buszközlekedése, az árak viszonyát meg a két sziget között értettem.
Alonissosnál tengeri rezervátum (is) van.
Ami tény, hogy a Szporádok nem az ókori romok kedvelőinek kedveznek, de nem is igazán a vad partikra vágyóknak, sokkal inkább a természet szerelmeseinek.

# 855
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#236731 Üzenet linkje2016-01-23 16:56:25 

Ha már Alonissosnál tengeri rezervátum . Akkor valaki aki volt ott meg tudná mondani hogy is "működik" ez? Ez egy külön létesítmény, mint mondjuk Pesten a tropicarium? Vagy csak szimplán ki van jelölve egy rész képzeletbeli határokkal és az a park? (mint mondjuk hazánkban a nemzeti parkok)
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Szporádok
<   1 2 3 ... 56 57 58 ... 72 73 74   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu