Igen, gyanítottam a fix dátumból, hogy már le van foglalva az út... de gondoltam, ha még sincs, esetleg szóba jöhet egy repülős út mégis:)
Én szeretem az esőt. Kifejezetten örültem neki. Ritkán esik rám görög eső Egyszer már végig számoltam, 14 nyaralásból 11-en esett eső. Több napot csak 3 helyen.
Szép a sziget nagyon, örülök, hogy mentek:)
Viszont azt nem tudom hogy melyik szigetre menjünk (skiathos vs. skopelos) a szívem skopelos felé húz, de van egy ilyen hír tavalyról sárlavina a szezon végéről és nem találok semmilyen visszajelzést, hogy mennyire súlyos volt
#2366942016-01-20 20:23:58 Válasz a #236664. hozzászólásra
"Szinte a földdel tette egyenlővé a vihar és a sárlavina a görögországi Skopelos szigetét
Itt hagytam abba az olvasást, aztán megláttam, hogy Blikk... Szerintem óriási túlzás a cikk...
Ha biztosra akarsz menni próbálj meg érdeklődni külföldi fórumokon mi a helyzet, de ha kiderítettél valamit oszd meg velünk bátran.
#2366972016-01-20 23:07:43 Válasz a #236694. hozzászólásra
Igen a bulvár az nem mértékadó ,de azért a képek önmagukért beszélnek és gondolom ez csak egy két helyen lehetett csak a szigeten. Valószínűleg csak május környékén kapok választ a kérdésemre az előszezonból hazaérkezőktől és addigra a foglalás már késő a legtöbb "jó" hely betelik ezért kellene most friss infó.
Mindenesetre ha február környékéig nem találok több forrásból friss infót akkor kopelost kihagyom(-juk) idén, nem szeretnék egy romos környéken nyaralni saját érdekükből a szállásadók sem írják ki ilyenkor az oldalukra "nehogy ide gyertek!"
mondjuk tévedsz, a görögök még pont ki is írnák. de ha nem, ha írnál egy-kettőnek, akkor kapnál tőlük őszinte választ minden bizonnyal.
vagy, helyi weboldalakat is érdemes volna keresni e tárgyban.
#2366992016-01-21 11:11:12 Válasz a #236664. hozzászólásra
Szia Kaliber!
Mi egy bő hetet voltunk Skiathoson és csak két órát Skopeloson, de én az utóbbit választanám.
Talán az segít, hogy Skiathos is szép, de az erőssége a sok, szebbnél szebb homokos strand. És a remek buszos közlekedés (nem kell kocsit bérelni). Skopeloson köves-kavicsos strandok vannak, viszont gyönyörű.
Ha a romok is fontosak, lehet, hogy egy harmadik sziget jön majd szóba? Skiathoson ugyani ókori romok nincsenek, csak a késő középkorban létesült régi (fő)város, ahol azért a romok nem nyomnak sokat a latban, inkább a káprázatos panoráma az, ami megfogja az embert.
Jó tervezgetést,
Medi
mondjuk tévedsz, a görögök még pont ki is írnák. de ha nem, ha írnál egy-kettőnek, akkor kapnál tőlük őszinte választ minden bizonnyal.
vagy, helyi weboldalakat is érdemes volna keresni e tárgyban.
"Mondjuk" lehet hogy tévedek, de közöttük is mint minden népnél vannak ilyenek is meg olyanok is, 11 görög nyaralás (=11év) tapasztalatából kiindulva írtam amit, pl: tavaly direkt megkérdeztem a szállásadótól hogy van-e wifi mert ha nincs akkor másik szállást keresünk -ez nekünk amolyan alapszolgáltatás lett mert nyaralás alatt erről szoktunk tájékozódni (greeka.com....stb) hogy melyik partra megyünk a következő napon- nem volt egyértelmű a hirdetésnél "persze hogy van" jött a válasz kiértünk erre nem volt, mikor kértem a kódot valamelyik "szomszéd" taverna kódját adta meg amit csak az erkélyen lehetett fogni, de ott is szakadozott.
Mediterraneo írta:
Mi egy bő hetet voltunk Skiathoson és csak két órát Skopeloson, de én az utóbbit választanám.
Igen mi is arra hajlunk, találtam is ott jó szállást megfizethető áron, de ez a hír elriaszt tőle.
#2367032016-01-21 18:25:35 Válasz a #236700. hozzászólásra
Azért szerintem az lényeges eltérés, hogy ott egy konkrét arc milyensége kellett hagyatkoznod. Itt viszont egyszer megírod a levelet és elküldheted jó sok helyre. Ennyiből azért már ki fog derülni, mi a helyzet. Május előtt is, mikor még vannak kedvetekre való szállások. De persze ahogy gondolod, ez csak egy ötlet volt.
#2367042016-01-21 20:05:18 Válasz a #236697. hozzászólásra
Közben néztem helyi oldalakat és még megdöbbentőbb képeket ill. videót találtam, de úgy néz ki, hogy Stafilos és Agnontas környékét érte ez a csapás. A többi rész az talán nem kapott annyit.
képek
A partot a téli időjárás pik-pak helyre rakja ( a tenger is gyorsan megtisztul) ami keményebb dió az utak renoválása, mert azt nem szokták a görögök elkapkodni...
#2367242016-01-23 12:09:38 Válasz a #236704. hozzászólásra
Kaliber, ráklikkeltem az általad linkelt képekre, és meglepve láttam a dátumot: szeptember 23-án volt az a vihar??? Azért kérdőjellel, mert meglep. Mi ugyanis, ha jól emlékszem, szeptember 30-án voltunk Skopeloson és nyoma sem volt semminek ilyesminek, legalábbis a kikötőben és városban már mindent eltakarítottak addigra.
Amúgy továbbra is azt mondom: aki strandolni akar, az Skiathosra menjen, rengeteg szuper, gyönyörűséges homokos strand van, könnyen megközelíthetők. Akinek elsősorban nem a strand a fontos, arra Skopelos vár inkább.
aki strandolni akar, az Skiathosra menjen, rengeteg szuper, gyönyörűséges homokos strand van, könnyen megközelíthetők. Akinek elsősorban nem a strand a fontos, arra Skopelos vár inkább.
Ez azért enyhén félreérhető...
Skopeloson is csodálatos partok vannak (homokos is), ráadásul jó a buszközlekedése is. Skiathos régóta a vastag tárcájúak (divatos) nyaralóhelye, míg Skopelos a Mamma Mia őrület előtt egy fantasztikus természeti paradicsom volt. Azóta ez nyilván (a fórumot olvasva is látni) megváltozott.
Én még 2006-ban voltam, azóta biztosan sok minden változott, de azért úgy gondolom, a skopelosi partok nem lettek csúnyábbak , maximum zsúfoltabbak és/vagy kiépítettebbek. A két szigetet nem lehet összehasonlítani, aki teheti, szerintem kombinált nyaralást szervezzen oda (netán még vegye bele Alonissost is), úgy az igazi.
Ez azért enyhén félreérhető...
Skopeloson is csodálatos partok vannak (homokos is), ráadásul jó a buszközlekedése is. Skiathos régóta a vastag tárcájúak (divatos) nyaralóhelye, míg Skopelos a Mamma Mia őrület előtt egy fantasztikus természeti paradicsom volt. Azóta ez nyilván (a fórumot olvasva is látni) megváltozott.
Én még 2006-ban voltam, azóta biztosan sok minden változott, de azért úgy gondolom, a skopelosi partok nem lettek csúnyábbak , maximum zsúfoltabbak és/vagy kiépítettebbek. A két szigetet nem lehet összehasonlítani, aki teheti, szerintem kombinált nyaralást szervezzen oda (netán még vegye bele Alonissost is), úgy az igazi.
Bocsi, ha félreérthető voltam, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy Skiathoson strand van bőven, de egyéb nem annyira. Azért a buszközlekedés Skiathoson is kiváló.
Skopelosról keveset tudok mondani, hiszen csak a fővárosában voltunk (ami hihetlenül szép), és a szigetet félig-háromnegyedig körülhajóztuk, a partokat, strandokat "kívülről" láttam csak. Nekem ebből úgy tűnt, kevesebb, kisebb strandok vannak, mint Skiathoson, és ráadásul inkább kavicsosak, kövesek.
Ha ma kéne válasszak a kettő közül, akkor Skopelost választanám (erre Misiarc fel is hívta a figyelmemet, de akkor már a szállás le volt foglalva).
Azzal viszont vitatkoznék, hogy a vastag tárcájúak szigete lenne Skiathos, éppen ellenkezőleg, a szállás is olcsóbb volt és a kaja is az, mint egy és két éve Kefalonián, ill. Lefkadán (azonos időszakban, szeptemberben voltunk mindhárom helyen). Ráadásul a kiváló buszközlekedés miatt autót sem kell bérelni. Nem tartom kizártnak, hogy a Mamma mia-őrület miatt Skopelos lett a drágább.
Ami Allonisost illeti, néhány órát ott is töltöttünk. A fővárosa viszonyag új, nulla vonzerővel. Sajnos a szigetből semmit sem láttunk, pedig szívesen megnéztem volna. Állítólag van festői település is és bizonyára vannak szépséges öblök, strandok, erdők.
Skopelos fel van véve a bakancsistámra Allonisossal, de Skiathoson, ha átutaznék, csak egy kolostort látogatnék meg mindenképpen.
Bocsi, ha félreérthető voltam, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy Skiathoson strand van bőven, de egyéb nem annyira.
Ez így már tisztább. (És más a jelentése is. )
Egy szóval nem írtam, h Skiathosnak ne lenne jó a buszközlekedése, az árak viszonyát meg a két sziget között értettem.
Alonissosnál tengeri rezervátum (is) van.
Ami tény, hogy a Szporádok nem az ókori romok kedvelőinek kedveznek, de nem is igazán a vad partikra vágyóknak, sokkal inkább a természet szerelmeseinek.
Ha már Alonissosnál tengeri rezervátum . Akkor valaki aki volt ott meg tudná mondani hogy is "működik" ez? Ez egy külön létesítmény, mint mondjuk Pesten a tropicarium? Vagy csak szimplán ki van jelölve egy rész képzeletbeli határokkal és az a park? (mint mondjuk hazánkban a nemzeti parkok)