Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 56 57 58 ... 161 162 163   >
Üzenet
  Pontikos | #185115 Üzenet | 2012-05-22 19:53:16 | Válasz a #185110. hsz-ra
Most látom, estére eltűnt az összes ajánlatuk a magyar és a szlovák oldalról is. icon_confused.gif A cseh még tartja magát.
(Hajrá egyéni szervezés, ne adjátok föl!!!)
  Kittis | #185127 Üzenet | 2012-05-22 22:10:38 | Válasz a #185115. hsz-ra Előzmény #185115
En most neztem, es epp Karpathosra siman van meg ut...
http://www.aeolus.hu/gorogorsz.....17657.html
Amugy ez a hivatalos allasfoglalasuk:
Állásfoglalásunk a görög helyzettel kapcsolatban:
A Görögországban kialakult gazdasági és politikai helyzet miatt bizonyára többen is elbizonytalanodtak utazás befoglalása illetve megvalósulása tekintetében. Állásfoglalásunkkal ezeket a kételyeket szeretnénk eloszlatni:
Görögország jelenleg a legnépszerűbb úti célja a magyar turistáknak, elsősorban a remek ár/érték arányának, természeti és kulturális vonzerejének köszönhetően.
Cégünk minden esetben és bármely területen garantálja a gondtalan nyaralást utasai számára köszönhetően stabil és jelentős anyagi hátterének és a több éve együttműködő helyi partnereinknek. Minden területről helyi partnereinktől, képviselőinktől folyamatosan, naprakészen kapjuk az információkat az éppen aktuális helyzetről. Az ő beszámolóikból tudjuk, hogy Görögországban NINCS turistákat érintő probléma és a helyiek továbbra is sok szeretettel várják az ide érkező turistákat.
Sajnos, mint mindig, a média most is túlságosan eltúlozza a helyzetet.
Görögországban 1 hónap múlva (jún.17-én) újra választásokat tartanak, Európa és az Unió minden tagjának érdeke, hogy Görögország is az EU tagja maradjon. Ha az új kormány úgy dönt, hogy kilép az EU övezetből, csak hosszas előkészítés eredményeként valósulhatna meg, hogy az euró helyett, ismét a drachma legyen a fizetőeszköz Görögországban. Tehát ez az estleges átállás az idei szezont semmiképp nem érinti. Mindemellett fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a görög gazdaság legerősebb tartópillére a turizmus, tehát Görögországnak sem érdeke, hogy a nyári főszezonban ellehetetlenítse a turisták utazását.
Biztosak lehettek abban, hogy ha véletlenül mégis nem várt eseményre kerül sor, az utasok érdekeit, biztonságát szem előtt tartva azonnal reagálunk és megoldjuk a felmerülő problémákat!

En nem hiszem, h pont a nyari szezonban lenne ultra gaz, tekintve a turizmus az egyik legfontosabb beveteli forras szamukra. Ha meg visszaallna a drachma, mi meg csak jobban jarnank.

Mi egyeni szervezesben Aegeannal repulunk juli masodik feleben Kretara, kicsit van bennunk para, de ez nem veszi el a kedvunket a nyaralastol.
  Rollo | #193985 Üzenet | 2012-08-19 14:03:08 |
elkészült és felkerült az oldara a ródosi és karpathosi nyaralásunk alapján készített beszámolóm. icon_smile.gif

ha volna kérdés, szívesen válaszolok ha tudok.
  Pontikos | #194039 Üzenet | 2012-08-20 13:28:05 | Válasz a #193985. hsz-ra Előzmény #193985
szia rollo!
Tetszett a beszámolód! Végre nem a "parton feküdtem, jégkrémet vettem a sárga bódéban, este belőttem a sérómat korzózás előtt,és 6.30 a lila delfines matrac" leírás volt, hanem -számomra- élvezetes írás a szigetekről.
Melyik társasággal repültetek? Wizz?
  Rollo | #194111 Üzenet | 2012-08-20 21:37:38 | Válasz a #194039. hsz-ra Előzmény #194039
Szia Ponti, köszönöm szépen!

Igen, a wizz-zel jöttünk/mentünk.

Na és neked milyen volt Rodosz? (emlékszem, beszéltük az indexen, hogy mész, még a nyár elején, a 'wizz air-es' időszak előtt)
  Pontikos | #194126 Üzenet | 2012-08-20 22:16:57 | Válasz a #194111. hsz-ra Előzmény #194111
OFF Én végül egy estét, meg egy délelőttöt töltöttem Rodoszon, így csak a fővárosban jártam. Régóta vágytam oda, örülök, hogy láttam, de nem az én világom első blikkre. Szeretnék még valamikor visszatérni, más részeit megnézni, de nem tudom, mikor. ON Nálam Karpathos viszi a pálmát továbbra is. icon_biggrin.gif
  Rollo | #194127 Üzenet | 2012-08-20 22:23:16 | Válasz a #194126. hsz-ra Előzmény #194126
ja értem. ezt nem tudtam, hogy csak egy gyorskör lesz ott. icon_biggrin.gif

abszolút értelek egyébként.icon_smile.gif
  Rollo | #194292 Üzenet | 2012-08-22 12:53:12 |
és képek:

https://picasaweb.google.com/1.....9KPuvpnlFA
  Pontikos | #197504 Üzenet | 2013-01-13 11:09:10 |
Negyed órás film az olasz rai3 tévécsatornán a Dodekaniszoszról (benne 5 perc Karpathos is - a végén).
  Kisnorba | #199358 Üzenet | 2013-02-27 20:51:38 |
kedves forumtársak,

idén Karpathosra mennénk nyaralni, segítséget kérnék, hogy a 2 település közül hol érdemes szállást foglalni?
Amopi vagy Lefkos????

köszönettel,
Norbert
  Rollo | #199361 Üzenet | 2013-02-27 21:07:57 | Válasz a #199358. hsz-ra Előzmény #199358
mit értesz érdemes alatt? ez sztem eléggé egyénfüggő. én pl. egyiken se tettem és tenném.
  Balazsbea | #199364 Üzenet | 2013-02-27 22:25:11 | Válasz a #199358. hsz-ra Előzmény #199358
Attól függ, mik az igényeid. Megpróbálok összeszedni néhány érvet és ellenérvet, hogy könnyebben tudj választani.

Ammopi mellett szóló érvek:
- közel van Pigadiához, ami szerintem a görög szigetek egyik leghangulatosabb fővárosa (minket legalábbis rabul ejtett),
- ha az egész szigeten tombol a meltemi, itt van a legnagyobb esély a szélmentes strandolásra,
- különleges színű, kristálytiszta vizű öblei vannak, amelyeket kiépített sétány köt össze,
- homokos és kavicsos part is van, a kavicsos strandon érezhetően melegebb a víz,
- a főváros közelsége miatt mindenhová könnyű eljutni, s a közelben van a sziget összesen 4 benzinkútja,
- könnyen elérhető néhány igazán szép strand (Diakoftis, Damatria, Michaliou Kipos).
Hátrányok:
- a strandok főszezonban zsúfolttá válhatnak, mivel a legtöbben ide menekülnek a szél elől, így van egy kis üdülőtelep érzése, bár más szigetek felkapott helyeihez képest ez még mindig a jól tolerálható kategória,
- Karpathos északi feléhez képest elmarad szépségben és különlegességben, de ha van autója az embernek, szállás szempontjából igazán praktikus lehet.

Lefkos mellett szóló érvek:
- szintén több öbölben lehet strandolni, háttérben a sziget legmagasabb hegyével és a csúcsra folyamatosan felkúszó felhőkkel, igazán különlegessé téve a tájképet,
- szintén van szélvédett homokos öble, ahol a víz lassan mélyül, így kisgyerekkel is jól használható,
- könnyen elérhető Olympos, ami garantáltan az egyik legkülönlegesebb élmény a szigeten, ahová most már aszfaltozott út vezet,
- az északi eldugott strandok is innen közelíthetők meg a legjobban, oda viszont nem árt a terepjáró,
- ha Apellára és Kyra Panagiára többször is el akartok menni, a sziget legszebb részén át vezet az út, ahol már a kilátás kedvéért is megéri sokszor végigmenni.
Hátrányok:
- ha valaki egy kis nyüzsgésre is vágyik a nyaralás során, Pigadiába kell autóznia, ami a sziget nagyobb É-D-i kiterjedése miatt viszonylag hosszú időt igényel, ráadásul megdrágítja a nyaralást az átlagosnál magasabb benzinárak miatt,
- az esti sétákat megnehezíti a part menti út szűkössége, ahol egymást kerülgetik a gyalogosok és az autók,
- a víz meglepően hűvös a sziget keleti partjaihoz képest, a homokos strandon sok a hangya,
- nincs benzinkút, bár autóbérléskor teli tankkal adják át az autót, de mindenképpen Pigadiába kell menni tankolni is.

Mi Kyra Panagián laktunk, ahonnan közel van Apella, Achata s Pigadia is, szerintem ez a sziget legszebb része. További részletek a beszámolómban, ha az alábbi linkre kattintasz és bal oldalon kiválasztod a Karpathos 2011 menüpontot. A képek nagyíthatók, s van diavetítés is. Jó tervezgetést! icon_smile.gif
  Rollo | #199365 Üzenet | 2013-02-27 23:15:04 | Válasz a #199364. hsz-ra Előzmény #199364
nagyon szép összefoglaló. icon_smile.gif (bár inkább a hátrányokkal értek egyet, mint a felsorolt előnyökkel. icon_smile.gif )

én azért azt mondom, karpathoson úgy igazából csak kyra panagina és pigadia között érdemes megszállni. ez a sziget magasan legszebb része, elérhető minden, nem kies, nem 'zord', pigadia esti élete pedig valóban nagyon barátságos és hangulatos (na és ott van a világ egyik legjobb gyrosa is! icon_biggrin.gif).
  Balazsbea | #199369 Üzenet | 2013-02-28 07:51:37 | Válasz a #199364. hsz-ra Előzmény #199364
Azt még kifelejtettem Lefkos hátrányai közül, hogy a szélcsendes homokos öbölben elég sok alga/tengeri fű tud felhalmozódni, amit a hullámzás jól felaprít, így a vízben - ami egyébként kristálytiszta lenne - apró algaszösz úszik mindenfelé, legalábbis amikor mi láttuk. Azt is hangsúlyoznám, hogy a leírt érvek/ellenérvek elsősorban a mi tapasztalataink, nem biztos, hogy mindig ez a helyzet. Karpathos nálam viszi a pálmát az összes görög sziget közül, ahol eddig jártunk, s ha visszamegyünk - mert tervezzük - újra Kyra Panagiára vagy Pigadiába mennénk, mert itt találtuk a legjobb paramétereket. De ahány ember, annyi igény, s lehet, másoknak más tetszene jobban, ezért is jó megosztani a tapasztalatainkat, mert így jobban ki lehet választani a nekünk való helyet. De talán a képek alapján a legkönnyebb a döntés, amiből van bőven a honlapomon, de azért ide is beszúrok néhányat Ammopiról és Lefkosról, mert most ez volt a feltett kérdés tárgya.

Ammopi:

Lefkos:

Pontikos | #199372 Üzenet | 2013-02-28 10:01:21 | Válasz a #199358. hsz-ra Előzmény #199358
Sziasztok! Szép összefoglaló lett, Bea, kicsit kiegészítem én is. Szigorúan csak tapasztalat részemről is, hátha valakinek ezek az infok is fontosak:

Lefkosban csak június közepe és szeptember eleje között van valamiféle élet, tavaly voltak olyan szállások, amik ki sem tudtak nyitni. A taverna/szupermarket készlet erősen korlátozott mind nyitva tartásban, mind kínálatban. Pékség nincs, szuvenirbolt felejtős.

Olympos felé még mindig nincs kész végig az aszfaltút.

Ammopiban elég bőséges a tavernakínálat, de vásárlás (élelmiszer) szintén elég korlátozott. Pékség ott sincs. A partok június közepétől szeptember elejéig iszonyúan zsúfoltak. A helyes, pici, kavicsos öblökben sokszor nem zavartatják magukat a nudisták.

A szigeten a csapvíz fogyasztása nem javasolt, ellenben vannak kutak (a legnagyobb hőségben átmeneti, 1-2 napos vízhiány előfordulhat). Pigadiában (rengeteg) és Lefkosban is vannak kutak - Ammopiban nem találtam (ha valaki igen, írja meg légyszi icon_smile.gif). (Nyilván, annak, aki palackos vizet vesz, mindegy.)

Ha nem béreltek autót, akkor mindenképp' Ammopit javaslom a kettő közül. Ha béreltek, akkor sztem az alapján döntsetek, hogy miket szeretnétek megnézni, ne legyen benne sok "fölösleges" kilométer.

Szerintem Karpathoson nem nagyon lehet melléfogni. icon_biggrin.gif A szigetbe vagy beleszeret valaki (teljesen függetlenül attól, hol van a szállása), vagy csalódik benne (ilyen-olyan okok miatt - és akkor is mindegy, hol van a szállása icon_smile.gif).
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 56 57 58 ... 161 162 163   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu