Sziasztok! Már olvastam egy csomó mindent a strandokról, hogy mely milyen, csak eddig olyan térképet nem sikerült találni, amelyiken ez mind egy térképen van rajta. Előre is köszi a segítséget.
Létezik egy nagyon jó interaktív térkép, ami az én mániám, és tényleg minden, de minden rajta van. Csak ott a bibi, hogy karbantartás alatt áll. Nyár óta... és még mindig.
Sziasztok! Már olvastam egy csomó mindent a strandokról, hogy mely milyen, csak eddig olyan térképet nem sikerült találni, amelyiken ez mind egy térképen van rajta. Előre is köszi a segítséget.
Ez egy jó térkép, nagyitható, részletekben nyomtatható és sok strand be van jelölve:
Köszönöm a válaszaidat és ahogy belemerülök jönnek elő az újabb kérdések pedig becsülettel nekiálltam visszafelé olvasni a bejegyzéseket!
Szóval Skala-ról tudok e valamilyen "helyi" buszjárattal is közlekedni a szigeten, ha mondjuk esetleg Assos vagy Fiskardo stb lenne az úticél? Van valami buszmegálló ahová bármilyen menetrend ki lenne írva vagy ahol meg tudják mondani(ha egyáltalán van ilyen jellegű utazási lehetőség)? Másik: Skalan vannak olyan üzletek/boltok ahol lehet kapni húst, időnként szoktunk magunknak is összedobni ezt azt?! Este azért van mozgás a főutcán legalább? Nem azt mondom, hogy szeretem a sok embert de azért nem bánom ha vannak körülöttem..
Szerintem sem turistabarát a buszközlekedés a szigeten. Anno az id.vez. elmondása szerint leginkább a helyiek kiszolgálására szolgál. Vidékről reggel bemenni a fővárosba ügyeket intézni, orvoshoz menni, majd vissza a koradélutáni/délutáni órákban. A sziget bejárásához mindenképp autó/motor bérlése vagy fakultativ program szerencsésebb.
Kérlek, mondjátok meg, hogy a Grand-os buszok, hova érkeznek meg a szigetre!Köszönöm!
Azt tudom, hogy Skalara viszik az utasokat. Szóval hova megy a komp?
ha jól értem akkor a busz előbb lemegy patrasba és onnan kompol át a szigetre? azt gondoltam, lefkadán át közlekedik.
GT-s buszok Kilini felé járnak, ugyanis innen indul a komp Zakynthos-ra is, és előfordul, hogy kis létszámok esetén egy busz megy a két szigetre. Ilyenkor ahová többen mennek tovább, oda megy a busz, a másik helyre "gyalogosan" kompolnak át az utasok. Persze a sofőrök intéznek mindent, s az idegenvezetők a "gyalogosoknak" biztosítanak buszt az adott szigeten, ami elviszi őket a szállásukig.
Nekem sohasem maga az utazás a hosszú... a magyarországi szakasz sok időben, amíg összeszedjük a társaságot. A magyar-szerb határ után az orrom a buszablakra tapasztom, és élvezem a tájat. Aztán az még a hosszú, amíg végigkínlódjuk azt a két-három filmet este a buszon, amiket vagy láttam már, vagy nem érdekelnek... (Basszus, egyszer benyomtak egy krimit, egy vontatott Depardieu filmet. Egy óra múlva sírva könyörögtünk, hogy inkább ne nézzünk semmit...)
Szóval nem is olyan hosszú az az út, a Rio-Antario-n meg élmény áthaladni
Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek merről érdemes Kefalóniát megközelíteni? Lefkadáról vagy pl. Kilini felől? Mi majd csak szeptemberben megyünk szombati turnus váltással.
Köszönöm szépen a segítséget!