Menj vissza a két oldalt. Ott leírtam ahogyan én készítem a muszakát. Kyra ki is próbálta.
Szia Csutek!
Megnéztem a receptedet és örömmel láttam, hogy tiédben is szerepel krumpli. Szerintem mi ezt a fajtát ettük. Meg is fogom csinálni. Bár biztosan nem bárányból.
Azt had kérdezzem már meg, hogy milyen bor kell bele? Vörös bor? Édes, száraz? Vagy mindegy?
És hogy ez kb. mekkora adag, mert nekem is elég nagyüzemben kell fõzni a kamasz gyerkõcöm miatt.
Amúgy abban az étteremben, ahova beültünk elõszõr muszakát enni és odajött hozzánk az a magyar hölgy, õ azt mondta, hogy nagyon pampucos étel a muszaka, egy fél nap, mire megcsinálják.
Létezik?
Hol is kezdjem?
Biztosan sokan megszólnak majd ezért, de olyan bort teszek bele, ami éppen itthon van. Vörös húsokhoz vörös vagy rose illik. Édeset nem ajánlom, inkább száraz vagy félszáraz legyen.
Közel sincs fél nap mire elkészítem.
Csak az arányokat írtam le, rajtad áll, hogy mekkora adagot készítessz. Én kb a dupláját készítem, mert a fiam már nem kamasz, a lányom szeret enni, méreteikkel együtt nõ az étvágyuk. A férjecském pedig helyettem is eszik.
Csutek!
Nem igazán értettem, milyen kagylófazékról kérdezõsködsz itten... Pláne, hogy minek kéne a fazék mérete, nem mindegy?... Aztán gyorsan visszaolvastam, még mindíg nem stimmelt. De már látom, én vagyok túl fáradt.... szóval nem kagylófazék, ami érett, hanem kagyló, ami "fazékérett" vagyis fõzhetõ már, igaz??
Elfelejtettem leírni, hogy a muszaka jó: marhából, sertésbõ, birkából, bárányból és ezek keverékébõl is. Rátok van bízva. Én azért csinálom bárányból, mert ha már nevelgetjük õket, fogyasszuk is. Ráadásul így a család is elfogyasztja szegény párát.
Lehet, hogy túl szõke vagyok, de mikor sütöd? Akkor, mikor a padlizsánt, vagy mikor a végén az egészet beteszed sülni?
Bocsi, ha nagyon értetlen vagyok...
Lehet, hogy túl szõke vagyok, de mikor sütöd? Akkor, mikor a padlizsánt, vagy mikor a végén az egészet beteszed sülni?
Bocsi, ha nagyon értetlen vagyok...
Néztem a Görög népek, g. ízek mûsort azon a bizonyos csatornán, és kijegyzeteltem a recepteket!!
Leírom ide, akinek megtetszik készítse el!
krétai sertéshús: Megpirítok koriandert, köményt, megrázom, majd lehúzom a lángról. Ezután mehet a mozsárba.
A kakukkfüvet, borókabogyót, oregánót összetöröm.
A felszeletelt, megsózott, megsütött padlizsán és a hús serpenyõbe kerül. A fûszereket belemasszírozom (kézzel) a húsba. (illatos lesz ) Ezután a hámozott, feldarabolt krumplit is belerakom a tálba. A tálba még hámozott egész paradicsom is kerül, a pari tetejét megcukrozom. Ezután jön a fokhagyma, babérlevél szintén a tálba. Majd az egészet meglocsolom olívaolajjal és citromlét öntök rá. Sót és õrölt borsot mindenhová szórok egyenletesen. A tálat végül lefedjük alufóliával és betoljuk a kemencébe. 1 óra alatt kész lesz. (sütõben 40,50perc).
Rhodos:
Korianderes sertésragu: olívaolajban megpirítok 1kg felkockázott húst. Összetöröm a koriandert, beleszórom a húsba. Nagy pohár vörösbort öntök bele, majd megsózom, borsozom. Görög joghurttal tálaljuk. Ehhez eszik a rhodosiak a törtbúza köretet: pirított hagymához 4pohár víz, 2pohár búza jón. Amint dagadni kezzd konyharuhával lefedem..