Kythira
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 76
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83621 Üzenet linkje2008-10-23 09:30:51  Válasz a #83611. hsz-ra

Jajj aranyos Annita,ha valaki hónapokat eltölt egy ilyen kis elzárt szigeten és megimeri a környezetét, az ott élő őslakókat és napi kapcsolatba kerűl velük,megismered a természeti környezetet a,tájakat az időjárást a rosszat és a jót, akkor az spontán tudsz írni az ottani életéről ezer dolgot.Talán a legelső, hogy mennyire sikerűl ilyenkor egy idegennek beilleszkedni az ő kis mikróvilágukba,mennnyire engedik magukhoz közel,egyátalán szívesen fogadják-e a nemodavalósiakat,a túristákat.
Van-e lehetőség pl. apartman,szállás lehetőség és ha igen egy szegény magyar milyen áron és egyátalán milyen módon juthat ide,ha fogalma sincs a lehetőségekről.Mandinerből tucatnyi kérdést tudok feltenni,de most csak azt kérdezem és ebből letudok vonni némi konzekvenciát hogy te hogy érezted magad és mennyi ideig voltál Kytherán és mi volt a falu v.a település neve ahol éltetek és milyen körülmények között,hisz az meghatározó egy ember közérzetének szempontjából.Szóval én kérdezni azt tudok... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif Most akkó te gyüssz! icon_eek.gif icon_wink.gif icon_biggrin.gif

Előre is köszönöm és üdv: Atosz icon_wink.gif

# 77
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83623 Üzenet linkje2008-10-23 09:58:05 

Ez a szövegrész olyan hosszú lett mint a péklapát,valami zűr van,hogy így megnőt az oldal.Igaz van itthon egy kis timsóm... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif majd az összehúzza... icon_confused.gif 19" -os monitorom van de lelóg a végin a szöveg... icon_biggrin.gif

Jox, én ez ellen nem tudok tenni semmit.Még jó hogy gőrgös székem van,betudom járni a terepet... icon_lol.gif icon_lol.gif

# 78
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83645 Üzenet linkje2008-10-23 14:04:41 

Nagyon érdekesnek tartoma fentebbi képen látható építkezési formát!
A "fehérség" és a szűk utcák miatt kikládias, de a tetők stílusa totálisan Thassos - Észak-égei-szgk., amihez az alatta lévő ház szerintem elég furán passzol, de lehet, hogy csak azért, mert szürke termáskvet várok el a Thassoson látottak alapján. Végül pedig a Jó-szigetek (ok, Kithira kivétel) inkább a velencei építészeti stílust képviselik. Érdekes, az biztos. Úgy látszik, Kithira maga sem tudja, hova tartozik, kicsit ide is, kicsit oda is icon_smile.gif

# 79
Annita9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
194 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83649 Üzenet linkje2008-10-23 14:42:15  Válasz a #83621. hsz-ra Előzmény #83621

Szia Atosz!

Amikről most kérdeztél szerintem korábban már írtam.:)Helyi lakosok,szálláslehetőség stb...
Ezért nem tudom,hogy mi mást tudnék még hozzá tenni...
Mi Horában laktunk Kithira fővárosában.
Az emberek a szigeten mint mindenhol Görögországban nagyon kedvesek,vendégszeretők és szerintem itt is minden ugyanolyan mint bárhol máshol Hellászban...Aki szereti a csendet annak ajánlani tudom,mert nyáron sincs tömeg!(Engem volt hogy ez zavart...)A táj csodálatos,érintetlen.Mi mást mondhatnék?
Nem igazán tudom szavakba foglalni,ezért azt tanácsolom,hogy mindenkinek látni kell egyszer az életben ezt a csodálatos Kithirát!!!icon_wink.gif

# 80
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83671 Üzenet linkje2008-10-23 19:20:48  Válasz a #83649. hsz-ra Előzmény #83649

Hát köszi a válaszod amit írtál... icon_wink.gif Lényegében tényleg leirtad már ugyan ezt régebben. icon_confused.gif icon_smile.gif

Üdv:Atosz icon_wink.gif

# 81
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83678 Üzenet linkje2008-10-23 23:04:35  Re:

atosz írta:
Hát köszi a válaszod amit írtál... icon_wink.gif Lényegében tényleg leirtad már ugyan ezt régebben. icon_confused.gif icon_smile.gif

Üdv:Atosz icon_wink.gif

Kedves Atosz!
Nagyon igazad van, de lehet hogy én is nagyon hülye és figyelmetlen vagyok, mert sajnos nem igen tudtam meg semmit Kythiráról egy olyan valakitől aki állítólag ott élt. Még az utikönyveimben is több infó van a szigetről.

# 82
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
AgniTolo
Törzstag
Törzstag
661 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83687 Üzenet linkje2008-10-24 09:41:22  Válasz a #83649. hsz-ra Előzmény #83649

Sziasztok. Mi Kapsaliban laktunk egy nagyon hangulatos helyen, es amikor letelt a nyaralasra szant par nap alig akartunk hazajonni. A helyiek mondtak, hogy a fovarost is Kithiranak hivjak (hivtak) ahogy a szigetet, de a helyiek csak Hora-kent emlegetik , sot most mar a terkepek is.... Van mas olyan sziget is ahol a fovaros neve helyett a Hora-t hasznaljak...
# 83
Annita9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
194 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83688 Üzenet linkje2008-10-24 10:28:30 

Kvalcsi!

Nem állítólag,hanem tényleg éltem Kithirán! Nagyon sokat jártam például Sartin,ami tudom nem ebbe a topicba tartozik,de például arról sem tudnék többet elmondani mert például mit is lehetne még hozzátenni??? Ugyanaz van ott is,mint bárhol máshol Görögországban!Tenger,hegyek,sok turista és kedves helybeliek stb...

# 84
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83690 Üzenet linkje2008-10-24 11:17:34  Válasz a #83678. hsz-ra Előzmény #83678

Szia Kvalcsi!

Az igaz,hogy ilyen válaszra én nem így szoktam reagálni,de nem akartam másképp és köszönöm neked,hogy tulajdonképp leírtad azt amit én is gondoltam.Csak én egy kicsit radikálisabban és élcesebben fogalmazok és nekem már tele a "szatyrom" ahhoz,hogy konfliktus helyzetet alakítsak megint ki bár kivel is.Hát egy tény,hogy lényegében nem tudtam meg semmit a nálam szolidnak mondható kérdéseimmel és reakcióimmal.De ezek szerint közös nevezőn vagyunk... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Nem csak Kytherával kapcsolatban,hanem a "másik" topicban írtakkal is.

Szióka: Atosz icon_wink.gif

# 85
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83691 Üzenet linkje2008-10-24 12:20:59 

annita9 írta:
Kvalcsi!

Nem állítólag,hanem tényleg éltem Kithirán! Nagyon sokat jártam például Sartin,ami tudom nem ebbe a topicba tartozik,de például arról sem tudnék többet elmondani mert például mit is lehetne még hozzátenni??? Ugyanaz van ott is,mint bárhol máshol Görögországban!Tenger,hegyek,sok turista és kedves helybeliek stb...

Ez bizony elég szomorú, hogy csak ennyit tudnál Sartiról is mondani és egy kalap alá veszed egész Görögországot. Történetesen én is nyaraltam Sartiban 2 hétig, de sokkal többet tudnék mesélni róla is, és még rengeteg helyről ahol megfordultam Hellaszban. Sajnálom, hogy Te aki ott élt Kythirán ilyen keveset tud. icon_sad.gif

# 86
Annita9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
194 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83692 Üzenet linkje2008-10-24 12:33:04 

Hát sajnálom kvalcsi,hogy nem tudok beszámolni Kithira történelméről,de ez van!!!Ezért szerintem nem kell lenézni az embert...na de lényegtelen.Örülj neki,hogy te sok dolgot tudsz Sartiról.Akkor kérlek írj nekem pár sort,mert szeretem sartit és tudod 12 éves koromtól minden nyaramat ott töltöm,de nem nem forgattam a könyveket,hogy többet megtudjak róla...Előre is köszönöm.
# 87
Annita9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
194 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83695 Üzenet linkje2008-10-24 12:45:29 

Kedves Atosz!

Mondtam előtte is és még egyszer megkérlek,hogy KONKRÉT kérdéseket tegyél fel,mert komolyan mondom,hogy kezdem magam kellemetlenül érezni...Én nem gondoltam,hogy ha valahol több időt töltök akkor nekem arra kell összpontosítanom,hogy a helynek minden nevezetességét,történelmét stb meg kellene tanulnom.Lehet hogy egy buta libának tartasz most,de nekem voltak más elfoglaltásaim ami kitöltötte az időmet.Na de ne gondold,hogy mentegetőzni szeretnék.Röviden annyi,hogy ami nekem fontos volt,vagy érdekelt azt megjegyeztem!Ennyi!
Ja,és ha megbántottalak akkor ne haragudj,mert nem szánt szándékkal akartam csak már volt aki "megkóstolt" itt a fórumon és ezt nem szeretem...

# 88
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83696 Üzenet linkje2008-10-24 12:52:36 

Gyerekek ez melyik topic? Sarti vagy Kythera?Nem, nem én vagyok a Jox,
csak etévedtem,de látom más is, ugy globel. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 89
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83697 Üzenet linkje2008-10-24 12:54:41  Válasz a #83692. hsz-ra Előzmény #83692

A topic címe Kythira és egyébként sem szándékozom Sartiról írni, mert van saját topicja és abban sok infó található.

Egyébként nem néztelek le, de kicsit furcsa számomra, hogy ennyire ne érdekeljen valakit az a hely, ahol hosszabb időt eltölt.

Legutóbb kvalcsi szerkesztette (2008-10-24 13:00:07), összesen 1 alkalommal
# 90
Annita9
Aktív fórumos
Aktív fórumos
194 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83698 Üzenet linkje2008-10-24 12:57:16 

Ok,akkor zárjuk le a vitát mielőtt lezárják a topicot:)
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 27 28 29   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu