Szerintem is onnan van a legszebb kilátás Athénban. Ahányszor ott voltam oda mindig felmásztam. Pontosabban felsétáltam.A legszebb képet onnan lehet készíteni.
Reggel 8-kor másztam meg a Lykavittos dombot gyalog és könyebb volt, mint gondoltam. A kilátás pedig elképsztően pazar Aki eddig kihagyta, annak ajánlom, hogy tervezze be a felkeresendő látványosságokba.
A reggeli időpont előnye, hogy rajtam kívül csak egy túrista volt fent, így nem kellett senkivel megküzdenem, hogy nyugodtan körbe fényképezhessek
Köszönöm szépen
A Lükavétosz (most már jól írtam ) domb a térképen, amit találtál a D-E 8-9-es kockában talható.
Tapaztalatom szerint a várost igazán jól még az Akropoliszról tudod körbefotózni.
Ugye nem keverted össze a Lükavétosz (Lykavittos) dombbal?
öööö...erre gondoltam, csak nem írtam jól a nevét.
több térképet is megnéztem és mindegyiken kicsit másként írták, de most legalább tudom melyik a helyes
Meg tudná valaki mondani, hogy a Lükabettus dombon lévő kávézó hány órakkor nyit ? Ha jó tudom akkor ide lehet felmenni valami liftszerű dologgal....annak van menetidő kezdete ?
Szia,
reggel 9-től hajnali 3-ig félóránként megy a "teleferic" névre hallgató jármű a Lonely Planet szerint. A kávézóról nem írja, hogy hánykor nyit, csak annyit, hogy van egy félúton és fent is.
Köszönöm szépen
Akkor úgy tűnik kicsit át kell szerveznem, hogy mit-mikor nézek meg. Vagy megmászom a dombot gyalogláb és lefele jövök lifttel
Esetleg tudtok valahol olyan Aquariumot a városban amit megnézhetnénk ?
Ilyesmit nem ír a könyv (sztem ha lenne, benne lenne). Ami nem múzeum vagy egyéb ilyen nevezetesség, az a Planetárium és az Állatkert, az előbbiről igen jókat ír (legnagyobb és csúcs digitális technológia).