Szia Dinata!
Mi nem nagyon ettünk halakat, de ki írva úgy volt, hogy 5o Eu 1 kg. Tehát mérik amikor megrendeled a tavernába. (1o dkg 5 Eu) Ez másutt is így van, mert drágán mérik. Voltunk piacon is Napflio-ba és ott is voltak pici haltól kezdve a polipig minden! De az nyers és nem volt kedvünk főzőcskézni . Van Tolóba hentes bolt, lehet hogy ott is van hal.
Toló nem nagy falucska, de azért este lehet sétálni a főutcán. Vannak fagyisok, tavernák, kávézók és kis üzletek is. Szombat-Vasárnap többen voltak, mint hétköznap. Ékszer boltok is vannak! Láttam aranyárút is. Én csak egy ezüst kis delfines medált vettem. 15 Eu-ra tartotta, de adott 3 Eu kedvezményt, mert Apolló Travellosok voltunk. Egy-két szót tudott magyarul az eladó
Általában a tavernákban van magyar nyelvű étlap is !
Ouzót a faluba dupla áron vásárolhatsz. A Dutty Free-ban a 2 literes 12,5o volt. Az úgynevezett 12 -es ouzó, ami állítólag még eredeti. Egyébként megkérdeztük még induláskor a gkv ezetőt, hogy bemennek-e hazafelé a DF-be. Mondták, hogy igen
Voltak a strandon néger árusok is, mindenféle gagyi áruval és volt kínai masszázsos nő, aki ott a strandon masszírozott meg. Volt fánk árus. 1,5o Eu volt a csokival töltött kókuszos fánk. Isteni finom volt. Remélem jól fogjátok magatokat érezni
#2189462014-06-26 11:39:13 Válasz a #218876. hsz-ra
Szia Ildima, köszi a választ, aranyos vagy! Egy kérdésem még lenne: a Spárta-Misztra fakultatívról hallottál valamit, melyik napon lesz és mennyiért?
Üdv/Molli
Sejtettem hogy csak üzletek lesznek . Pargan is ez volt, ott is csak üzletben lehetett ékszert kapni.
Régebben vettem Paralian "arany" ékszert. Nekem beváltak, még a mai napig semmi baja sincs. És hát azért klasszisokkal olcsóbb volt
Kicsit rosszul esik hogy idén sem tudok akkor valami hasonlót vásárolni. No de sebaj!
Mi is majd az Apollonnal utazunk, de még aludni kell egy jó pár hetet.
Szeretnénk majd mi is átmenni Nafplioba a piacra. Bízom benne hogy megtaláljuk majd a le ,és felszállási helyeket.
Jut eszembe... a szemben lévő kis szigetre ugye úszva is át lehet menni ?
Olvastam hogy nektek 23 óra volt az út. Húha.. hát nem kevés Szerintem nagyon nagyon örülni fogunk ha végre leszállhatunk.
Mi egyébként majd Szegeden csatlakozunk be.
Köszönöm szépen a jó kívánságot,és a segítséget is egyeben !!
Reméljük hogy jó lesz majd
#2189752014-06-26 13:34:25 Válasz a #218971. hsz-ra
Szia!,
Anno én is mindenáron akartam Toloban ékszert venni, drágálltam, és annyiban maradt a dolog. Aztán elmentünk fakultativ kirándulással hajókázni Hyrdra szigetére, és ott a párom talált egy picike kis ékszerboltot, ahol egy öreg bácsitól nagyon olcsón vettünk ezüst dolgokat, többet, ajándékba is, így engedett is elég sokat az árból.
Szóval ha mentek Hydrara érdemes lesz ott is szétnézned - jó eldugott kis üzletek vannak az eldugott kis utcácskákban - ha annyira szeretnél valami ékszert.
#2190002014-06-26 19:09:18 Válasz a #218974. hsz-ra
Szia Ildikó,
várjuk nagyon a beszámolót, Nektek is biztos nagyon jó volt! Idáig mindenki szinte csak jót írt Toloról, ma például Ildima is. Én már most is szeretem, pedig még sokára megyünk. Azt hiszem, Tolo olyan lesz nekünk, mint Thassos, azt is elsőre megszerettük, bármikor visszamennék oda is! Jó olvasgatni a hazatérőket. Köszi előre is a beszámolód, várjuk nagyon. Tőled is szeretném megkérdezni, hogy hallottál-e a Spárta-Misztra kirándulásról valamit (indul-e egyáltalán)?
Üdv/Molli
Sziasztok!mi most éppen Tolon vagyunk!38fok àrnyékban!ennyi volt ma!!!!aThetis apartmanban vagyunk!szerintem tökéletes!aThetis szàlloda medencéje bàrmikor hasznàlható(este9-ig)! Alollonnal jöttünk és 25óra volt az út!kicsit hosszú.......nekem tetszik a hely!de aki a nyüzsgést,éjdzakai életet szereti az ne ide jöjjön!tavaly voltunk Pargàn,jàrtunk Lefkadàn,Paraliàn de annyit mint itt még sehol nem fürödtünk!!!!lassan mélyülő homokos part!!!imàdom
Làttam v.ki írta hogy a Thetisnél aprókavicsos a tenger!mi minden nap itt fürdünk és csak kb 30 centis sáv ami kavicsos onnan full homokos a tenger!nagyon jó!
Én kimondottan a cm-re kimérős "arany" árusokra gondolok. Üzletben, amiben Pargán jártam az méregdrága volt.
Pár évvel ezelőtt Paralian vettem cm-re ékszert, azóta is meg van, és nem is kopott egyáltalán. Csodaszép még mindig. Mindössze 30 euró volt, és szép vastag is.
Nos én valami hasonló árust keresek.
Szia laklotkriszti !
Köszönöm az információkat. Az nem baj ha nem kimondottan nyüzsis a hely !!
Azt meg tudnád nekem nézni, hogy a vízibicikli mennyibe kerül? illetve a banánon egy kör ?
Tavaly beleszerettem Toloba, és a Thetis tenyleg jó, de én is cáfolom, hogy kavicsis lenne ott a part, mert szerintem is homokos, mi oda jártunk, a csík strand nekem jobban bejott mint ba szélesebb. Ott szinte mindig jo az ido, mi belenyólva szeptemberbe voltunk ott 40 fokba.
Hydrat ne hagyja ki senki.
A keskenyebbik part rész csak kb. 1 m -nyi a kavicsos és beljebb már homokos. Lehet , hogy rosszul fogalmaztam Bocsi ! Tényleg a tenger kristály tiszta és egyre melegebb volt. Nekünk a szélesebb part rész jött be. Nagyon irigykedem azokra akik most ott vannak!
Feltettem a képeket az albumba Tolo 2014 címen, ha valakit érdekel