van egy új hír az Egremni (és Gialos) útról, a tanulmányok készen vannak és a helyreállítás hamarosan elkezdődhet, most az a státusz, hogy a tanulmányok szerint esélytelen, hogy a teljes helyreállítás elkészüljön a nyárra, de egy alap biztonságú helyreállítást mindenképp végeznek és ideiglenesen megnyitják majd az utakat a szezonra, majd októbertől újra lezárják a helyreállítás folytatása miatt. Azt nem írták, hogy ez mit takar, de gondolom letolják a sittet az útról és annyira megcsinálják, hogy le lehessen rajta döcögni és ilyen sziklafogó hálók, rendes útburkolat meg ilyesmik majd csak később kerülnek fel.
írt a lefkadai hotelek szövetsége egy levelet az önkormányzatnak, hogy szerintük lehetetlen biztonságosan megcsinálni a szezonra az utat Egremnire, úgyhogy kérik, hogy ne is öljenek bele pénzt. Azt mondják, hogy majd hajókkal viszik a népet és biztos meg fogja mindenki érteni. Viszont azt kérik, hogy a Gialosra vezető utat mindenképp csinálják meg és ha arról van szó, akkor a Gialos Beachről építhetnének egy gyalogos átvezetőt Egremnire (ami amúgy nem lenne hülyeség, ha nem kéne előtte 2km-t sétálni a Gialos Beachen ).
- Lefkadán van még rajta kívül nyugaton vagy 5-6 vele partiba állítható part, sőt;
- eddig is, és ez után is el lehet jutni majd hajóval. Aki járt már itt gyalog, főleg nyáron, legközelebbi alkalommal úgyis kétszer meggondolja a gyalogtúrát;
- A lefkadai turizmus nem egyetlen egy parton áll vagy bukik - sajnos valszeg sokkal több embert elriaszt majd az egyébként a szigeten nem is létező migráns probléma;
- Gialos messze a leggyengébb nyugati part, max az útról mutat szép látványt - ráadásul az a 3-4 tucatnyi ember, aki egy nap megfordulna itt, keres majd másik elhagyatott beachet, mondjuk pl. a minden szempontból szebb / jobb Megali Petrát
- Porto Katsikinél a félszigetre vezető lépcső kijavítatlansága nagyobb érvágás lenne, mint Egremninél az odavezető aszfalt.
#2375932016-03-10 01:09:24 Válasz a #237592. hozzászólásra
Nagyjából egyetértek Veled, max Megali Petra helyett Kavalikeftát mondanám, és szerintem a Porto Katzikiben a kiszögellésre vezető lépcső max pár fotó kedvéért csalogató tényező, persze hozzátesz az élményhez, de ha nem járható, attól még ez a beach nem lesz se rosszabb, se jobb
Nekem abból a szempontból érvágás ez, hogy szeretek mindent megnézni, ha csak egy pillanatra is, amikor valahova elutazom. Kocsival megyünk Lefkadára és magamat ismerve ha nem készül el az út, akkor nem fogok hajókázásra benevezni, mert túl nagy kötöttség és sok időt elvisz. A híreket csak azért közvetítem, mert én amúgyis követem őket emiatt, aztán hátha érdekel mást is, a többi stranddal nincs gond, csak ezzel a kettővel, szóval azokról nincs mit írni.
#2375952016-03-10 10:23:24 Válasz a #237594. hozzászólásra
Mezzos!
Mivel Lefkadára úgysem elég 1 nyár, ezért tök mindegy, hogy mindent megnézel-e! "Ha csak egyetlen pillanatra" - könyörgöm, ne tedd! Nyugisan járd be, amit lehet, bámulj ki a fejedből, idd a látványt! Úgyis visszamész, a kimaradtakat majd legközelebb megnézed...nem csupán egy pillanatra
nyugisan bejárom, de ez mindenkinek mást jelent. Én például nem bírom elképzelni, hogy egy teljes napot ugyanazon a strandon legyek, míg mások akár egy hétig is elvannak ugyanott. Magát az utazást (és az ezzel járó szabadságot) szeretem, nem bírok egy helyben maradni 1-2 óránál tovább. Zakynthoson is úgy volt, hogy 3 nap alatt bejártunk "mindent" és oda mentünk utána vissza, ami a legjobban tetszett. Mi ezt élvezzük, különc módon.
Á, ez csalás Akkor csak 3 napig vagy rohanós, nem 1-2 hétig!! Mi is így vagyunk ezzel, csak Lefkadán pl. a "rohanós, mindent megnézős 3 nap" már 2000-ben megvolt, azóta meg mindig vissza-vissza járunk a kedvenc helyeinkre, mint pl. a Laka beachre Azt azóta sem sokan látogatják, pedig ezerszer megpróbáltam leírni, merre van
Sziasztok! Mezzos 03.-09. 7144. hozzászólását olvasva, hogy valószínűleg nem fogják megcsinálni az Egremni beachre és a Gialos beachre vezető utakat, hanem helyette hajóval viszik a jó népet. Ezt én már jóval előtte megírtam 02.23-án 7122. hozzászólásomban. Akkor meg is kaptam,hogy ne csak feketén és fehéren lássam a dolgokat ,hanem szürkén is ! Csak megjegyzem a görögök gyorsaságát bizonyos helyzetekben: Kefalónián 2014 január végén volt egy komoly földrengés,ami a sziget legfőbb látványosságához vezető utat(Myrtos beach) megrongálta,így Assos felől nem lehet megközelíteni. Kb. 500-600 m útszakaszról beszélünk. Ezt 2 év alatt sem tudták megjavítani, én ezért írtam,hogy ismerve a görög mentalitást! Ha most valaki veszi a fáradtságot és megnézi Lefkada térképét,láthatja ,hogy e két strand közelében semmilyen lakott település nincs. Ezért is írtam előzőleg ,hogy nem fogják gyorsan rendbe hozni az utakat,hanem hajóval viszik oda majd az embereket. Idén Lefkada lett volna az úti cél ,de a természet közbe szólt. Én is jobban örülnék,ha ez a két strand közúton is megközelíthető lenne! Természetesen ettől függetlenül szeretjük a görögöket és Görögországot !!
ha még egyszer átolvasod én nem azt írtam, hogy valószínűleg nem fogják megcsinálni, hanem hogy a hotelek szövetsége nyílt levélben kéri az önkormányzatot, hogy ne öljön bele pénzt, mert pont egy nappal azelőtt döntött az önkormányzat, hogy annyira rendbehozzák, hogy nyárra ideiglenesen meg lehessen nyitni. Egyébként mindenki arra tippel, hogy idén nyárra nem lesz kész, ez nem lenne világra szóló szenzáció a görögöknél, de az is lehet, hogy ez lesz a kivétel. A lefkadai nyaralást emiatt lemondani meg szerintem nem jó döntés.