Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 7066
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211393 Üzenet linkje2013-12-08 22:37:01 

Tolo meleg hely, hiszen délen van, de azert szeptember 30-an mar lehetnek esozesek szerintem, de mi mindig elobb voltunk, így nem tudom pontosan. Szerintem ezt nem is lehet elore tudni.
A Thetis jó szallas. Olvasgass vissza a forumban és szerintem sok hasznos informaciot kapsz. Nekunk szuper nyaralasunk volt augusztus 26-tol szeptember 4-ig Toloban.

# 7067
Jistvan
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211394 Üzenet linkje2013-12-08 22:50:44  Válasz a #211393. hsz-ra Előzmény #211393

Köszi icon_razz.gif
# 7068
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211400 Üzenet linkje2013-12-09 15:10:34 

Az idén az utolsó csoportnak 17-22 fok volt azon a héten. De az idei Görög idő rendkívül "hideg" volt görög szemmel nézve. Legalábbis a Paraliai idegenvezető ezt mondta. Normál esetbe 28 fok körül van. Amugy egy buszon leszünk icon_smile.gif
# 7069
Jistvan
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211401 Üzenet linkje2013-12-09 17:23:14  Válasz a #211400. hsz-ra Előzmény #211400

icon_biggrin.gif
# 7070
Omega
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211466 Üzenet linkje2013-12-13 22:01:44  Válasz a #211401. hsz-ra Előzmény #211401

Sziasztok!
Szeptember végén október elején voltunk az idén Tolóban.Akkor irkáltam is a helyszínről is.
A víz naon tuti volt végig,kb 25-27 fok.A megérkezésünkkor kb 28-31 fok volt a csúcs de a nap ereje miatt elég volt ez is bőven.Még kellett naptejet is vennem,pedig nem vagyok egy hamvas fehér bőrű.Estére lehűlt kb 22-24-re.
A szemközti nagy szigetre simán átúsztunk,szép volt onnan átnézni Tolóra.
Motoros töf-töf-el körbehajóztuk a környéket és a nagy sziget túloldalán búvárkodtunk.Ott láttam inkább több nagyobb halat.Az nagyon megérte!icon_smile.gif
Az uccsó két nap volt hűvös,kb 17fok,de 20 alatti az tuti.Azt mondták a hazaúton a rutinos ilyenkor nyaralók h ilyen "hideg" még nem volt már régóta.Mi átsétáltunk a szomszéd faluba a homokos parton.Kellemes volt és így is jól éreztük magunkat!Akkor volt itthon a 0 fok körüli nagy lehűlés...
Gyalog tényleg nincsenek nagy távolságok.A Demosból a nagy homokos part kb 20 perc séta.Ott voltak klassz hullámok egyik nap.Az erőd félszigetét körbejárni szintén szép túra,és a hegyoldalban a templomuk szintén kihagyhatatlan!Tsiros gyroszáról nem is beszélve:)))
Az olivaolaj amit vettem vettem a napflioni piacon mondhatni isteni a fekete kalamata bogyó meg mesés...
De jó volt...icon_smile.gif
Üdv mindenkinek!

# 7071
Kobra
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211470 Üzenet linkje2013-12-14 00:06:04 

Omega köszönöm az időjárás tájékoztatást az idei évről. Már csak 289 nap és indulás Toloba.....
# 7072
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211493 Üzenet linkje2013-12-15 17:09:46 

Valaki tud már valamit a Limoniaról ?? icon_smile.gif
Nekünk még azóta sem szóltak... icon_sad.gif

# 7073
Kobra
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211499 Üzenet linkje2013-12-15 23:10:22 

Yakumo. Nem teljesen mindegy? Ágy lesz benne. Gondolom szekrény is. Mivel a nevébe ott szerepel az apartman így feltételezhetően konyhai rész is lesz benne icon_smile.gif
# 7074
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211504 Üzenet linkje2013-12-16 10:50:22  Válasz a #211493. hsz-ra Előzmény #211493

Yakumo!
Szerintem abban ne nagyon bízzál, hogy az irodától sok mindent megtudsz az apartmanról. Nem jellemző! Esetleg még egy tipp, hátha Ági (Agni Tolo) tud neked segíteni, legalább az apartman elhelyezkedését illetően. Ő ott él kint, és olykor benéz ide a fórumra is. Privát üzenetben is megkeresheted, nekem is válaszolt.
A lényeg, hogy lefoglaltad, aztán jövőre, mikor már elkezdődik a szezon, ha nem is mindenki, aki megígéri, de egy-két fórumtárs biztos megírja a tapasztalatokat. Én is innen mazsolázgattam az infókat nyáron a Thetis-ről. Annál is inkább, mert 20 év tapasztalatával azon már jócskán túl vagyok, hogy higgyek a katalógus képeinek. Hozzá kell tegyem, idén még az is stimmelt.

# 7075
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211510 Üzenet linkje2013-12-16 13:20:52  Válasz a #211504. hsz-ra Előzmény #211504

Köszönöm anyuci ! icon_biggrin.gif

Majd fel is keresem minél előbb. Ő biztos tud majd pár szót mondani róla icon_smile.gif

Kobra!

Ne haragudj, de nem mindegy az apartman. Ha már egyszer kiadunk annyi pénzt érte, akkor úgy gondolom teljesen jogos az is, hogy tudjuk még is mivel állunk szemben. Annyit tudni egy helyről hogy van ágy, asztal , szék...az igen csak kevés !

Szép Napot Mindenkinek !

# 7076
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211511 Üzenet linkje2013-12-16 13:22:48 

Igaza van Anyucinak. Valóban Ági tud segíteni. De szerintem az elhelyezkedése világos a képek alapján.
Nekem idáig nem volt az Apollon katalogus kép és a valóság között eltérés. Kivéve a méter- távolság mérését. Itt van például a Yannis apartman. Katalogusba központ kb 200 m, tenger 100 méter. A valóság legalábbis szerintem a központ bőven 500-700 méterre a tenger 50 méternél nem több. De, hogy a központ nem 200 méter az tuti. De ettől függetlenül is nem volt távolság. Csak szánni kellett több időt a kikötőbe központba jutáshoz.

# 7077
Yakumo18
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211512 Üzenet linkje2013-12-16 13:31:20 

Írtam is gyorsan egy levelet Áginak.
Bízom benne hogy tőle több információt kapok majd. icon_smile.gif

Szép Napot Mindenkinek !

# 7078
Jistvan
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211515 Üzenet linkje2013-12-16 19:21:34 

Mi szeptember 30 án az utolsó turnussal megyünk remélem még jó idő lesz és lehet még fürdeni.Annyi jót olvastam róla Thétis apartmanban lesz a szállásunk. Csodálatosak a fényképek amit a galériában találtam.Nagyon várjuk az őszt.
# 7079
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211516 Üzenet linkje2013-12-16 19:55:19 

A Thetis nagyon jó szállás, Tolo gyonyoru hely, a fakultatív programok szuperek, bár Hydrát nem biztos hogy szeptember végén megtartjak, de ha igen, nem szabad kihagyni, fantasztikus hely. Athent biztos megtartjak, szerintem azt sem szabad kihagyni, ha még nem láttátok.
Az idojarast nem lehet ennyire elore kiszamítani, de van esely jó idore, annyira délen van.
Nem lesz már akkora nyuzsitek, de azert tuti hogy jó lesz.

# 7080
Unic
Aktív fórumos
Aktív fórumos
462 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#211522 Üzenet linkje2013-12-16 23:38:40 

Az idén az összes fakultatív ami elindult én azokon részt vettem. Csak Olimpiába nem sikerült. Hydrára az idén 3 nap indult a hajó. Kedden /Ez az Apollonosoknak tárgytalan mert akkor érkeznek/, pénteken és vasárnap.Itt nincs idegenvezetés de tulajdonképpen semmi szükség rá. Hydra csodálatos és egyszer érdemes mindenképpen megnézni. Ezen a szigeten nincs autos közlekedés de szamarak annál több. Amerre a szem ellát narancs, citrom fák.Valoban egy kis Görögország ha valaki sétál az utcákba.Nekem szerencsém volt delfinek is kisérték a hajot egy kis ideig és csinálták a produkciot. Athén az Akropoliszával, romjaival a sétáló utcájával és a parlamenti őrségváltásal felülmúlhatatlan. Én másodszor láttam és így leírhatom a két Athéni utazás tesz ki egyet. Rengeteg a látnivalo és az egy nap kevés Athénra.Vissza felé megálltunk a korinthoszi csatornánál.
Mükéné, Epidaurusz, Napflion- Aki görögország történelmére kiváncsi ezt az utazást mindenképpen tervezze be. Mükéné kincseskamrája és a fellegvár, Majd a Plamadini erőd Nafplionba,Epidaurusz a teljesen éppen maradt színházal a többi fürdőrész maradványaival. Itt azért meg kell említenem a Culture Travel és mivel egész héten Ágival mentem így az idegenvezető felkészültsége, tájékoztatása nélkül hiába lettem volna ezeken a helyeken a felét nem tudtam volna mi,miért hogyan van.
Nemea-Korinthoszi csatorna áthajózása- Itt először a Korinthoszi csatornához mentünk. Áthajóztuk oda-vissza. Fentről már láthattam. Alulrol is megnéztem... áthajózni a Égei és Ion tenger közötti csatornát feledhetetlen élmény. Nemeába ismét egy rom /templom fürdő megtekintése/ előtte a stadion, majd megkostoltuk a Nemeai borokat és itt vásárolni is lehetett belőlük. Itt említem meg az összes történelmi látványossághoz a Görögök építettek múzeumot és amit "kiásnak" ezekbe a múzeumokba lehet megtekinteni.
Esti hajokázás Napflionba- Ugyan azzal a hajoval elvisznek az esti Naflionba amivel Hydrán is voltam./mintha Anyuci68-ék is itt lettek volna icon_smile.gif/ Tulajdonképpen esti bevásárlásként lehet felfogni és főleg annak ajánlom aki a tengerről szeretné látni a várost és fényeit.
BBQ hajó út- Egy kis hajóval elvittek egy elhagyatott partvidékre. Amig buvárkodtunk addig a kapitány és a legénység szuvlakit csinált. Majd visszafelé megálltunk egy kis szigeten ami az egyik hegyoldalra felsétálva gyönyörű panoráma képeket adott. A kék tengerrel....
Csak röviden írtam mindenről mert itt nem lehet regényt írni. Én 2 hétig voltam és julius végén-augusztus elején volt olyan kirándulás amit nem tudtak elindítani az érdeklődés hiánya miatt és csak a következő héten volt rá alkalom.
A busz Naflionba 1,60 euro/1 út. Felszálltok a buszra és egy pasas adja a jegyeket.Nem a sofőr. A görögök nyugodt népség. a 20 perc késés a busznál természetes dolog. Piac szerdán és szombaton. Aki gyümölcsöt szeretne feltétlenül csak itt. Toloba kb a duplájáért lehet megkapni. Az első napon a tájékoztaton és a fakultatív kirándulásokkor is tele osztanak térképekkel mindent meg lehet találni rajtuk. Napflion utcáin nem lehet eltévedni. Nekem sikerült térképpel icon_smile.gif de szerencsémre össze futottam egy Cseh csoportal és az idegen vezető utba igazított.
Én az idén először Toloba majd Paralián voltam. Tavaly Olimpic Beachen,Nei Poriba és az akkori árak hasonlatába Tolo drágább település. És ősszel Paralián megnyugodtam helybelileg vannak az ár különbségek és nem országos. Például fagyi Tolo 1,5 euro, Paralia, 1 euro. Gyros tál 6-6,50E Paralián 5-5,50 Euro. Ezek 150-300 ft-os különbségek de sok kicsi sokra megy. A gyümölcs....dinnye akkor 0,40 E/kg volt. A napflioni piacon ugyan ez 0,20. Szőlő 1,40/E a piacon 0,70-1,20. A narancsot említeném még meg. Toloba nem figyeltem de a piacon 0,60 E/kg volt. Itthon nem venném meg mert zöldes sárgás árnyalatu volt de az íze mézédes. És eredeti Pelopnészoszi termés. Tudom ezt a beszámolokba kellene bővebben írni de még nem szántam rá magam.....

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 471 472 473 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu