Karpathos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
Hozzászóló Üzenet
# 706
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ian
Aktív fórumos
Aktív fórumos
432 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172897 Üzenet linkje2011-08-12 08:35:55  Válasz a #172828. hsz-ra

Pigadia városi strandja a partján homokos, lassan mélyül, de bent a vízben csúszós kövekkel van tele. Emiatt talán nem a legjobb választás.
# 707
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Fate
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172902 Üzenet linkje2011-08-12 09:31:30  Válasz a #172828. hsz-ra Előzmény #172828

Szia Bea!

Köszönöm a sok-sok infót, sajnos rossz híreket kaptunk nem visszaigazolta tegnap az utazási iroda a foglalásunkat, hanem lemondta icon_sad.gif mivel egyik szálláshelyen sincs már hely Pigadiában.
rajtuk keresztül sajnos már csak Lefkosba lehetne menni, ahová mi nem akarunk.
éjszaka megnéztem a Malév/Olympic járatokat, hát 170ezer a jegy fejenként, de szállást sem nagyon találtam a választott időpontra...
nem tudom mi lesz, el vagyok keseredve, mert nagyon beleszerettünk Karpathosba....
a hétvégén megpróbálunk valami mást keresni, csak jó lett volna az a 12nap, de a legtöbb helyre csak heti turnusok vannak.
Bea ti charter-el mentetek Santorínire?
neharagudj, hogy újjabb kérdéssel zaklatlak, valószínű Te vagy a profi, hogy már januárban le kell foglalni az ilyen gyöngyszemeket!

További szép napot!
Terka

# 708
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172904 Üzenet linkje2011-08-12 09:38:43  Válasz a #172902. hsz-ra Előzmény #172902

szia Fate!!!

aeolusnál sincs hely?????szerintem elég jók az áraik,tele vannak akciókkal,én biztos velük mennék,nem egyénileg...sokszor olyan akciós az útjuk hogy annál olcsóbban szerintem egyénileg se lehet kihozni...

# 709
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172905 Üzenet linkje2011-08-12 09:40:18  Válasz a #172902. hsz-ra Előzmény #172902

# 710
Fate
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172910 Üzenet linkje2011-08-12 10:42:12  Válasz a #172904. hsz-ra Előzmény #172904

Szia!

sajnos csak Lefkosba van már csak helyük, mi viszont Pigadiába szeretnénk mindenképp menni icon_sad.gif

már megkérdeztem, hogy csak repjegyet adnának-e, ha találunk mi szállást, de sajna azt nem adnak!
próbáltam már a későbbi időpontot is, de arra sincs már helyük!
az Aeolus utakat még az Invia is értékesíti, de sajna semmit sem tudtak már ők sem adni.
Te az aeolus honlapon szoktad nézni az akciós utakat?
mert ott még mindig fent vannak azok is, amelyek már beteltek icon_sad.gif

szép napot!
Terka

# 711
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172913 Üzenet linkje2011-08-12 10:55:02  Válasz a #172910. hsz-ra Előzmény #172910

igen,én azon az oldalon szoktam nézni amit belinkeltem ide!!!!
persze hogy hamar elfogytak,hiszen nagyon jó áraik vannak!!!!
júliusban volt olyan akció hogy a 12 napos nyaralás a sarriy bay hotelben félpanzióval 130 ezer ft körül volt,mindennel együtt!!! icon_biggrin.gif
mérgelődtem is,mert akkor már be volt nekünk fizetve a másik út!meg amúgy se kaptam volna ennyi szabit egyben!!!
de elterveztük,ha törik ha szakad jövőre valahogy el kell jutnunk erre a szigetre!!!!! icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 712
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172922 Üzenet linkje2011-08-12 12:41:12  Válasz a #172861. hsz-ra Előzmény #172861

Szia Angel001!

Valóban nincs tömeg a szigeten, amit én sem értek, hiszen eddig ez a legszebb, amit valaha láttunk és nagyon csodálom, miért nem ide akar mindenki menni? icon_wink.gif Persze ez csak jó annak, aki ott van, mi is nagyon élveztük, hogy sehol sem kellett tömegnyomortól tartani. Az ok valószínűleg a nagy távolság és a sziget kicsinysége Krétához és Rodoszhoz képest, a legtöbben oda mennek, ha már ebbe a térségbe készülnek. Olaszok, osztrákok és németek vannak legnagyobb számban, ahogy tapasztaltuk.

Egyik strand sem volt zavaróan zsúfolt még napközben sem, a kisebb vagy éppen eldugottabb északi partokon alig voltak, a nagyobb, napernyős strandok sem telítődtek annyira, hogy ne legyen meg mindenkinek a kellő személyes tere. Bár Kyra Panagián - ahol laktunk - egyszer elég sokan voltak napközben, amikor hazaugrottunk egy kis időre, mert egyébként csak aludni jártunk ide és élvezni a reggeli nyugalmat a sziget egyik legszebb öblében, amiért is ezt választottuk. A néptelen képeket is reggelenként csináltam, fantasztikus volt ott ébredni, az erkélyünkről egy hatalmas sziklafal látszott közvetlenül mellette a tengerrel, csak ezért a látványért is megérte ott lakni. Annyira beleszerettünk már a képek alapján, hogy utána már az Aeolus olcsóbb ajánlatai sem tudtak megingatni, mindenképpen ide szerettünk volna menni és utólag sem csinálnám másképp. Egyetlen hátránya az a majdnem 5 km felfelé kanyargó út, amit mindig meg kell tenni, ha el akartok jutni valahová, de annyira szép a táj, hogy egyáltalán nem esett nehezünkre, legalább volt idő magunkba szívni azt a csodás látványt. Még most is látom magam előtt, ha becsukom a szemem! icon_smile.gif

Napi egy-két repülőjáratot indít ide az Olympic, ami 2-4 busznyi ember naponta, s komp sincs minden nap, elég távol is van ahhoz, hogy nagy tömegek akarjanak ide eljutni. Chartereket láttunk, de korántsem annyit, mint más szigeteken, ahol eddig jártunk. A repülőjegy egész évben 82-83 euró, nem trükköznek, ennyiért veszed az utolsó helyeket is, s ha mindenképpen ide akar valaki menni saját szervezésben, nem árt jó előre megvenni a repjegyeket, mivel főszezonban már nem lesz, ezért is volt olyan veszélyes nekünk a sztrájk, mert minden járat telítve volt, nem tudtunk volna pár nappal később sem eljutni a szigetre, ha sztrájk van. Bár arra is volt tervem, ha a sztrájk az utazásunk napján kezdődik, az előtte lévő nap mág átírathattam volna a Malév jegyeinket a hajnali járatra és délben elértük volna az Athénből induló kompot. Az Olympic jegyünk teljesen rugalmas volt, bármikor visszaváltható ill. átíratható, ezzel nem lett volna gond.

A fényképezőgépet pedig azért igyekeztem akkor elkattintani, amikor más nem lógott bele a képbe, hisz annak nem csak én, de valószínűleg ők sem örültek volna feltétlenül. icon_wink.gif De nem kellett nagyon erőlködni az ügyben, nagyon emberiek a viszonyok, még az augusztus első hetének végén érezhető létszámnövekedés sem zavart minket, csak feltűnt, mintha többen lennének. Tökéletes ez a sziget, majdnem túl szép, hogy igaz legyen, de az! Karpathost minden Görögország-imádónak látni kell, megbánni senki nem fogja, az biztos! icon_smile.gif

# 713
Angel001
Aktív fórumos
Aktív fórumos
331 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172927 Üzenet linkje2011-08-12 12:53:02  Válasz a #172922. hsz-ra Előzmény #172922

mi mindig szept.elején utazunk,el tudom képzelni mi lehet ott akkor, ha főszezonban sincs tömeg:-))
kicsit tartok tőle hogy ott 12 nap túl sok,Kos kb ekkora sziget,és oda is elég volt az 1 hét,ha tovább maradtunk volna,lehet már elveszett volna a varázs ,hiszen mindent láttunk,...
fura hogy az emberek csak a nyüzsgő ,élettel teli helyeket keresik...
talán jövőre sikerül ezt az álmot is valóra váltani... icon_biggrin.gif

# 714
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172929 Üzenet linkje2011-08-12 13:03:35  Válasz a #172902. hsz-ra Előzmény #172902

Szia Terka!

Szomorúan hallom a rossz híreket, nagyon át rudom érezni a keserűségedet! icon_cry.gif Ha nem tudtok minden napra robogót/autót bérelni, valóban nem túl jó ötlet Lefkos, mivel Ti határozottan Pigadia nyüzsgésére vágytok inkább. Lefkosnak van néhány szép partja, gyönyörű a panoráma, de annyi szépség van még a szigeten, amit nagy kár kihagyni, ha az ember tud autót/robogót vezetni. Talán tényleg azt tanácsolnám, válasszatok akkor valami mást, pl. Santorini nagyon jó ötlet, az is biztosan nagyon fog tetszeni és ott már nem fogjátok megbánni, hogy nem Karpathoson vagytok. Lefkada vagy Kefalónia is nagyon szép, de az buszozást vagy egyénileg szervezett átszállásos repülést igényel, ami a szeptemberben várható újabb sztrájkokkal talán most nem a legjobb döntés. Santorinire mi csak charterjegyet vettünk a Neckermanntól jó borsos áron, de a lányunk akkor még kisebb volt és az átszállásos jegy is kb. annyi lett volna, akkor már ez volt az értelmesebb megoldás. Lehet, last minute áron kifogtok valami nagyon jó ajánlatot, az Apollonnál is érdemes nézegetni, a két cég együtt bonyolítja az utaztatást. Jövőre pedig még mindig ott lesz Karpathos, nem szalad el! Tudom, ez most sovány vigasz, de Santorini van olyan élmény, mint Karpathos, pont olyan mesés, csak a tengerpartjai nem tudnak igazán versenyezni Karpathosszal, de a Fira, Firostefani, Imerovigli és Oia bőven kárpótol!

Későbbre sincs hely Pigadiába? Karpathoson szeptember végén is jó az idő, esetleg szelesebb lehet, de ha mindenképpen Karpathos, az idén már csak ez lehet jó megoldás. Vagy autó/robogóbérlés és Lefkos. Jobbat sajnos nem tudok kitalálni! icon_sad.gif

# 715
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172933 Üzenet linkje2011-08-12 13:21:38  Válasz a #172927. hsz-ra Előzmény #172927

Szerintem nem sok a 12 nap, ha szeretitek a gyönyörű strandokat! Az elmúlt két évben mindkétszer két hét - két sziget kombinációban utaztunk s már kicsit kezdtem "belefáradni" a "rohanásba", utólag úgy éreztem, több idő kellett volna mindenhová, mert akkor még bekanyarodhattunk volna ide, visszamehettünk volna oda stb. Most direkt egy szigetet akartam a két hétre, s Karpathos bőven ad látnivalót, biztosan lesz olyan hely, ahová visszavágytok majd és nagyon jó érzés újra elmenni ezekre a helyekre: mintha hazamennél! icon_smile.gif A számunkra legszebb strandokon 2-3x is jártunk, de még Olymposban is kétszer, annyira tetszett! A varázs nemhogy elillant, inkább még erősebbé vált, s minden egyes látogatás külön él bennünk, s nagyon jó érzés, azt elmondhatom! icon_biggrin.gif
# 716
Frica
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172974 Üzenet linkje2011-08-12 18:57:52 

Szia Balazsbea!

Mi szeptember elején megyünk Karpatoszra. Olvastam a korábbi élménybeszámolóidat, és azt is, amit itt a fórumon írtál erről a szigetről. Várom, hogy elkészüljön az idei élménybeszámolód is. Szeretnénk autót bérelni, hogy bejárhassuk az egész szigetet, és ott álljunk meg, ahol nekünk tetszik. Beszámolód szerint jó tapasztalatotok volt a lefkoszi Hot Wheels kölcsönzővel. Kerestem a honlapjukat, meg is találtam, de árakat nem láttam. Nem tudod, hogy milyen áraik vannak, és hogy nagyjából hol van a kölcsönzőjük Lefkoson belül? A másik kérdésem, hogy Saria szigetére hogyan lehet eljutni, honnan indul hajó?
Előre is köszi a segítséget!

# 717
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172982 Üzenet linkje2011-08-12 19:59:15  Válasz a #172974. hsz-ra Előzmény #172974

Szia!
A Hot w. kölcsönző Lefkos "központi" részén a kanyarban a Super-Market mellett van (szembe vele van egy gyros-os is). Mellette van egy nagyobb tér, ott állnak meg a menetrendszerinti buszok. Vigyázz, mielőtt odaérsz előtte van egy másik kölcsönző is.
Saria-ra Pigadiából indulnak hajók, megállnak Diafani-ban majd úgy menek tovább. Sarián kiköt a hajó, gyalogtúrázni lehet a hegy tetején lévő kis kápolnához, nagyon szép a kilátás fentről. Kb. 2 óra oda vissza, mire visszaértünk elkészítették az ebédet, erre külön lehet befizetni.
Üdv. Éva

# 718
Frica
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#172997 Üzenet linkje2011-08-12 22:54:13  Válasz a #172982. hsz-ra Előzmény #172982

Szia Éva!

Köszönöm a gyors választ. Te is jó véleménnyel vagy a Hot Wheelsről? Láttam a képeidet. Fantasztikusan jók, és megerősítettek abban, hogy szép helyet választottunk a nyaralásra. A Sarris Bay-ről készített fotód miatt úgy gondolom, hogy talán ti is ott szálltatok meg. Mi ott leszünk, érdekelne a véleményed róla. Hogy érezted ott magad?

Köszi
Frica

# 719
Balazsbea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
301 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173014 Üzenet linkje2011-08-13 10:34:57  Válasz a #172974. hsz-ra Előzmény #172974

Szia Frica!

A Hot Wheels minden szempontból megfelelt a várakozásainknak, csak ajánlani tudom őket! Főszezonban egy C3 Citroen vagy Peugot 206 32 euró, egy Hyundai i10 vagy Kia Picanto 27 euró naponta, szeptemberben ennél biztosan kedvezőbb lesz az ár. Teljes a biztosítás, bár minden részletre kiterjedő szerződést nem kaptunk, csak ígéretet, de tényleg így volt, mivel a szél által megrongált ajtó javításáért sem kellett fizetnünk. Az autót a reptérre hozták tele tankkal, így is kérik vissza, bár ha valaki Lefkosban kapja meg a kocsit, teljesen tele tankkal nem fogja tudni visszaadni, mivel csak Pigadia környékén van benzinkút (kettő a reptérre vezető úton, kettő a város északi végén szinte egymás mellett), északabbra sehol, még Diafaniban sem. De nem hiszem, hogy sokan lemennének Pigadiába csak megtankolni egy olymposi út után, mint ahogy mi sem, amikor a dzsipet béreltük, inkább kifizettük a hiányzó benzin árát, s egyáltalán nem kértek többet, sőt. A benzin 1.85 euró, de nem nagy a sziget, s azokért a csodákért abszolút megéri, ezt megígérhetem! icon_smile.gif Visszafelé a kocsit lezáratlanul, benne a kulccsal a reptérre kérték, a teljes biztosítás miatt meg sem nézték, csak telefonon elköszöntünk és máris invitáltak vissza, hogy jöjjünk még Karpathosra és legközelebb is náluk béreljünk, pedig az ajtó javíttatását ugye ők állták (ill. a biztosító). Szeretjük az ilyen kölcsönzőket! icon_biggrin.gif

A dzsip 60 euró egy napra, ha csak Olymposba akartok menni, nem szükséges, mivel személyautóval is járható az út, már az aszfaltozásból kimaradt 8 km-es szakasz is szépen el van egyengetve, mire mentek, az is lehet, már az is készen lesz (bár ott egy részen pont keskenyebb az út, lehet, már nem kezdenek bele a szezonban, hogy ne legyenek fennakadások). Ha meg szeretnétek nézni az északi rész gyönyörű és néptelen strandjait: Agnontia, Agios Minas, Nati, Vonanda, már mindenképpen ajánlott a dzsip, bár itt talán még jobb volt az út, mint Agios Ioannis, Manari és Sfaka felé (ezek mind Apella öblében találhatók, Agios Nikolaos felől megközelíthetők). Kato Lakkoshoz is kell a dzsip, talán ez volt a legrázósabb szakasz, bár ide gyalog is le lehet sétálni Katodiból. A reptér környéki strandokhoz is elég a személyautó, csak nagyon lassan lehet menni, bár nyugat felől Agios Theodorosig, kelet felől Agrillaopotamosig már aszfaltozott az út, csak a kisebb öblökhöz kell letérni. Diakoftishoz az egész repteret meg kell kerülni, de megéri, gyönyörű színű a víz! icon_smile.gif

Lefkos is nagyon jó választás annak, aki esténként szereti a nyugalmasabb üdülőhelyeket és a szép tágas strandokat, vannak hullámzó és tükörsima öblök, kisgyerekkel pl. nagyon ajánlott a központi teljesen homokos, hullámmentes strand, ahol a Hot Wheels irodája is van. Senkit sem lebeszélni akarok! Pl. ha valaki Olymposba akar többször elmenni vagy az északi strandokra, kiváló választás! Viszont ha esténként Pigadia nyüzsgése a vonzóbb, az már elég messze van, főleg ilyen benzinárakkal, akkor már érdemesebb Pigadiában vagy valahol a közelében megszállni, mint ahogy mi is tettük. Karpathoson mindenki meg fogja találni azt, amit szeretne, ha bérel kocsit, ha nem, bár ha tudtok vezetni, mindenképpen ajánlott az autóbérlés, így lehet leggyorsabban és legszabadabban megnézni mindent, ami érdekel. Nagyon jó utat, s ha van még bármilyen kérdés, szívesen válaszolok! icon_smile.gif

# 720
Katonáné Éva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
173 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#173025 Üzenet linkje2011-08-13 13:32:20  Válasz a #172997. hsz-ra Előzmény #172997

Szia!
A Hot W.-ről csak itt a fórumon olvastam jókat, mivel nekünk nincs jogsink icon_biggrin.gif . Az irodájukat meg sétálás közben láttuk.
Nekünk a Sarrys tetszett, mi kértük, hogy emeleten lakhassunk, így a tengerre láttunk rá. Nem tudtam betellni a látványal, majd minden nap lefotóztam a kilátást icon_smile.gif . Ha részletesebben érdekel valami, csak szólj!
Biztos jó kis nyaralásotok lesz!!! icon_smile.gif
Szia : Éva

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Dodekániszosz
<   1 2 3 ... 47 48 49 ... 161 162 163   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu