ha esetleg úgy érzed, h volt a kérdésem mögött vmennyi irónia, akkor történetesen jól érezted. de, h a figyelmességget ne érhesse csorba, ihol ni, egy 2015 júniusi árszínvonal Kréta szigetéről:
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni, igaz sokat tanulmányoztam a fórumot különlegesen tetszett Bambusznád beszámolója,de még nem állt össze a kép.Hamarosan indulunk,Agia Marinában lesz a szállásunk,tervünk szerint 3 napra szeretnénk autót bérelni, el szeretnénk jutni Balosra,Loutróba a Kournas tóhoz,Chaniába,Rethymnoba,hogyan osszuk be időnket,utunkat milyen látnivalókat iktassunk be útközben.Chania akár helyi busszal is megoldható?Köszi előre is!
Térképen nézd meg mi van egy irányban. Rethymno és Kournas tó bőven jók, Hora Sfakion ugye délen, Balos meg nyugatra. Tehát 3 napba beleférhet, mind a három, és még több is, csak nézz még körül mi érdekelhet még arrafelé.
Szia Greee, ha esetleg lesz rá időd, kedved és neted akkor az első 4 napodról írnál pár sort. Mi pont akkor érünk Chaniába mikor ti tovább indultok. Jól fognak jönni az infók. Érezzétek nagyon jól magatokat. Reméljük az idő is szuper lesz mert most itt szörnyű, esik és hideg van. Olaszországban mi a helyzet?
Modlin,
Nem tudom a hellasz milyen minőségben jelenik meg mobilról ezt még ki kell próbálnom.
De természetesen szívesen közlöm majd az élményeket tippeket.
A szállásadonk kis utmutatóval fog készülni, partok elérése, jó éttermek és tippek. Reméljük valóban hasznod lesz, majd jövök ezekkel
Már ott van az a bizonyos zab, az összes fotóalbumot végignéztem amelyek kelet- és dél- Krétáról megosztottatok. Köszönöm Nektek és a beszámolókat is. Ugye ez a szám már egész közelinek tűnik?
Már most olyan program-dilemmáim vannak amire a párom azt mondta, majd eldöntjük ott.
Pl, hogy az utolsó napokban Istró-tól (ott van Agios Nikolaos mellett), ahol is 3 éjszakát leszünk ami ugye ha az érkezés és elutazás napját nem vesszük 2 teljes nap, mi legyen. Mert van ott egészen a keleti részen két szép part amit sok helyen említenek, VAI és Xerocampos, de azért elég messze vannak a google azt írja, 90 km 1,5 óra. Ha odavissza számolom 3 óra minimum kocsiban.. Szóval lehet hogy valamit a relax és pihenés oltárán ki kell hagynunk.. Amugy is, már az is csoda hogy ennyi mindent meg fogunk tudni nézni 12 nap alatt.
Szóval a verzók a 2 teljes Agios Nikolaos (ISTRO-s) napra:
1. Délelőtt Sitia városka délután Vai beach
2. Délelőtt Elounda/Agios Nikolaos (Spinalonga ha belefér..), délután ISTRO (Golden beach)
Még lazább:
1. Délelőtt Elounda /Agios Nikolaos. Aztán pedig azon a Kalydon félszigeten van egy szép kis part ott napozás.
2. Délelőtt Mochlos, majd Istron (Golden Beach)
Agios Nicolaos-ra mondjuk jó lehet az utolsó nap is, amikor elhagyjuk szállást mert lesz egy teljesn napunk hogy elérjünk Heraklionba ami csak egy óra autózás..
Tanácsokat véleményeket szivesen fogadok
Persze aztán biztos úgy lesz ahogy a párom mondja majd ott tudjuk, érezzük hogy mi az amit szeretnénk
#2313502015-06-29 10:40:13 Válasz a #231330. hozzászólásra
ahogyan az utóbbi időben már reklámoztam párszor, ezeknél szerintem és számomra pont egy nagyságrenddel több vagy unikálisabb xerocampos. de lehet, h ehhez 'őrültebbnek' kell lenni, hogy megérezze a helyet az ember, nem tudom. de mindegy is, nálam, tőlem egy egyértelmű szavazat e dél-keleti csücsök javára.
Köszönöm Rollo.
Valóban, a képek alapján talán ha VAI és Xerocampos közt választani kell akkor az utóbbi fog győzni..
De majd attól is függ, hogy az előző 10 napban mennyire 'teltünk be' a sok sok élménytől ki tudja hogy a menjünk és lássunk még-még vagy a relax nyer majd
Aki még erre jár, felfedeztem Istro és Mochlos közt félúton egy Panorama Cafe nevű helyet, ahová szerintem érdemes ellátogtani, fantasztikus a kilátás