Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6991
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Omega
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210510 Üzenet linkje2013-10-02 22:39:13  Válasz a #210504. hsz-ra

Sziasztok!
Gyors helyzetjelentes Tolobol,Demosbol: keso este kb 20 fok,kellemes lecso illat lengi be az udvart... Le se tagadhatjuk h magyar a keco.
Ma reggel(23fok) a napflioni piacra mentunk es ovatossagbol egy vastagabb polot vettem a rovidgatya fele...Delutan 31 fok lett. Naplemente elott meg atusztink a szemkozti szigetre,fini meleg meg a tenger.
Latszik h valami kering a levegoben,estere beborult,jo lenne ha kitartana a nyar meg egy darabig!
Tuti jo itt!! Udv mindenkinek!

# 6992
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210512 Üzenet linkje2013-10-03 06:09:38 

Szia Omegat, orulok, hogy jó iso van, az elorejelzes pedig rosszabbat írt. Mindenki tol ezt hallom, hogy sokkal jobb az ido mint azt jelzik.
Bátrak vagytok, hogy atusztatok, nekunk azt mondtak senki ne probalkozzon, mert osszeszedi oket a vizirendorseg. Mondjuk én nem is terveztem, mert hiaba tudok úszni, azert nem vagyok túl bátor.
Toló egyszeruen szuper szerintem is, tovabbi jó nyaralast kívanik. Élvezd ki a napot, mert itthon rossz ido van,

# 6993
Omega
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210524 Üzenet linkje2013-10-03 19:55:02  Válasz a #210512. hsz-ra Előzmény #210512

Sziasztok!
Itt van az osz itt van ujra...
A tegnapi befelhosodes meghozta az oszt itt. Kb 20 fok volt a max,de Napflion meg mindig szep!icon_smile.gif Az Athenba kirandulok sem kaptak hogutat tuti.
De jo meg mindig palmafak kozott lenni!!!

# 6994
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210525 Üzenet linkje2013-10-03 20:29:40 

Azert remelem lesz még jobb idotok is. Az Athen kirandulashoz mondjuk jó, én 43 fokban másztam fel az Akropoliszra, gyilkos volt, de megérte.
A tenger talan nem hul le olyan hamar és ha sut a nap néha egy kicsit, akkor talan tudtok furodni.
A kabócák még énekelnek????

# 6995
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Fszeva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
203 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210527 Üzenet linkje2013-10-03 21:12:08  Válasz a #210510. hsz-ra Előzmény #210510

Üdv Omega, jó, h jelentkeztél! icon_smile.gif Örülök, hogy jó időtök van, élvezzétek is a nyaralás minden percét! De jó neked, hogy a tengerben úszkálhatsz! icon_smile.gif
# 6996
Fszeva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
203 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210528 Üzenet linkje2013-10-03 21:14:24  Válasz a #210525. hsz-ra Előzmény #210525

Érdekes, kabócák már nálunk se nagyon voltak, legalábbis az Elektra környékén. Nem is emlékszem, hogy hallottam volna.
# 6997
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210530 Üzenet linkje2013-10-04 06:12:43 

Augusztus végén rengeteg kabóca volt, nem lehetett látni oket, csak hangoskodtak.
# 6998
Omega
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210600 Üzenet linkje2013-10-08 11:41:23  Válasz a #210530. hsz-ra Előzmény #210530

Sziasztok!
Újra itthon!
Egy válasz a rövid élménybeszámoló előtt:már nem hangoskodtak a kabócák nekünk,lehet berekedtek a szezon végére...icon_wink.gif
Csúcs volt minden!
Toló bájos,Napflion varázslatos,a görögök kedvesek...
Jó h nem volt már nagy nyüzsi,csak a meleg és nem kellett a gyroszért sorba állni:)Nekem amúgy a Tsiros jött be jobban,de az Illiász is nagyon príma.Souvlakit meg sem próbáltam,de a bárányt igen.Hm...,ízletesebb a sertés.
Csütörtök délig nyári idő volt (28-31fok),onnantól lehült 15-20 fok közé.Régóta visszajárok szerint ilyen hideget még nem éltek meg itt,tehát nem ez az általános.Béreltünk csónakot 4 órára az öregtől,és bejártuk vele a két kis sziget környékét.A Romvi túloldalán lehetett búvárkodni és horgonyozni is.Mindkét partszakaszt kipróbáltuk,és megvan a hangulata a városi partnak is. A tavernák asztalai a közvetlen homokparton az asztalon egy tál finom sült muszakával és egy görögsalival felejthetetlen ,de a hullámfürdőzés a nagy homokos parton volt a tuti:) Volt h még az árnyékot kellett keresni olyan melegen égetett a nap.
Nagy élmény volt átúszni a Romvira okt.2.-án! A lebukó napfényben már melegebb volt a víz mint a tenger,kb 25 fokos.Semmiféle vizirendőr nem volt,de ott ahol a forgalommal szemben lehet autózni és motorozni nem hinném h pont az átúszókkal szórakoznának:D Az indulás napján délelőtt még felmásztunk a kikötő feletti sziklás csúcsokra,na innen aztán pazar a kilátás.Délutánra felszakadozott a felhőzet és a csónakbérlős molón barnulva,napsütésben búcsúzott Toló.A Tsiros vendéglátója mindannyiunkat egy-egy pohár Retsinával búcsúztatott bennünket.
A piacon sikerült vennem olivaolajat,és közben végigkóstoltatta az öreg a bogyókat.Mikor kiderült h Bp-re viszem haza ,úgy megörült ,még kaptam tőle két félét is ajándékba,kb 20-30 dekát.icon_smile.gif hasonló "módon" örültek nekünk a kávézónál és a többi árús is...Persze nekünk is jól esett mindenütt a szívélyes fogadtatás!
A napflioni erődbe délelőtt mentünk fel Encikeék javaslatára,és jól tettük m akkor még az árnyék miatt hűvösebb van.Mi lehet itt nyáron????De nem szabad kihagyni m nagyon szép,rendezett és órákat lehet fennt elkóborolni.
A hűvösebb nap átsétáltunk a kastraki erődhöz és a szomszéd hosszú homokos part túlvégire,vissza meg a mandarin ültetvényen át vezető pálmafás úton.Klassz élmény októberben ilyen helyen kirándulni!
Remek szervezésű a Grand T és a Culture T is,a Demos Studiói átlagosan jók,de az elhelyezkedése príma és egyáltalán nem meredek hozzá az út!! /Főleg annak aki kibírta már a 24 órás buszozást!!icon_smile.gif/
Külön élmény volt h találkoztam egy régi fórumtaggal pfloyd7-el akinek a képeit és írásait olvasva segített a döntésben h ide jöjjünk!
Ide nyugodtan eljönnénk máskor is!!!

# 6999
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210604 Üzenet linkje2013-10-08 20:14:55 

Szia, jó a beszamolód, a kabocas mondat tetszik. Aug. 26.és szeptember 4 között még énekeltek sokat.
Orulok, hogy neked is teszett Tolo. Az a baj, hogy ide kevés az egy hét, mi is annyit voltunk és nem fért bele minden. Athen, Hydra, Spetses, Napflion, és strandolás, napozás. Ennyi volt az egy hét.Sajnos mi Napflionban csak éjszaka voltunk, ezt bánom, hogy nappal nem buszoztunk át.
A Kastraki öböl neked teszett? Én olyan kicsinek tartottam, de nagyon szép.
Az nem semmi, ha végig gyalogoltatok azon a hosszu homokos strandon.
Mi az elejéig kirandultunk el, az erodot is láttuk.
Osszességében szerintem is nagyon jó választás Toloban nyaralni. Szívesen visszamennék, de azt hiszem nem fogok, mert annyi szép hely van még és nem is nyaralok minden évben. De Tolot a szívembe zártam én is.

# 7000
Omega
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210615 Üzenet linkje2013-10-09 11:13:53  Válasz a #210604. hsz-ra Előzmény #210604

Szia!
Tolo csuda helyes,és ide érdemes visszajönni még,ősszel is,de két hétre!
Most csak Napflion fért bele kétszer meg helyben a környék és a strandolás.Hydrás hajókázást az utolsó pillanatban mondtuk le m még reggel 8 kor csepergett és be volt borulva.Fél 10-re már döglesztő meleg és égető napsütés lett,de legalább egy jót lehetett hullámfürdőzni.A kastraki öböl valóban kicsi,de épp elég egy fürdőzéshez,főleg ha valaki a sziklákkal körbevett kavicsos partot szereti.Én ide csak átúsztam a nagystrandról,szép volt.Az erődnél viszont láttam DOLGOZÓ görög melósokat!icon_biggrin.gif Igaz a fele már épp sziesztázott 11-kor...icon_wink.gif
Hydrát pótolni kell,így visszajövünk vmikor de már két hétre,és akkor belefér több minden is.
A hosszú homokos part közepén van egy banánpálmás cölöpházas kemping,hát az valami csúcs!!Tiszta trópusi hangulat...icon_smile.gif
A görög körút most indult két napja,már mennék is velük vissza,az is jó lehet!

# 7001
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210618 Üzenet linkje2013-10-09 15:24:43  Válasz a #210600. hsz-ra Előzmény #210600

# 7002
Pfloyd7
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210624 Üzenet linkje2013-10-09 19:05:54  Válasz a #210600. hsz-ra Előzmény #210600

Szia Omega és üdvözlet valamennyi fórumozónak!

Nagyon jó a színes beszámolód, melyből számomra néhány dolog persze már ismert a tolói személyes találkozásunk során folytatott beszélgetésből. Ettől függetlenül nem lehet elég beszámolót olvasni, azt meg külön köszönöm, hogy megemlítettél a leírásodban.
Az időjárás tényleg szokatlanul hűvös (22-23 fokos) volt az utolsó két napon, de szombaton (a hazaindulás napján) már erős javulásba kezdett és úgy látszott, hogy az új turnus ezen a héten még élvezheti a nyarat. Nekünk (a párommal) szerencsénk volt, két hetet tölthettünk lenn, az első hét (szept. 21-től 28-ig) kifejezetten nyári időt hozott, mint ahogy az azt megelőző hetek, hónapok is. Leírásod alapján az időjárás nem befolyásolt benneteket abban, hogy jól érezzétek magatokat és ez így van jól.
Remélem, ha legközelebb ugyanitt töltitek a vakációt, végig kedvező időtök lesz. Bár Tolon nem létezik olyan, hogy rossz idő, mert ha minden szökőévben egyszer előfordul, hogy nincs strandidő, akkor is sok más dolgot lehet tenni, eleve olyan környék, hogy könnyen feltalálja magát az ember.
Szerintem előbb-utóbb érdemes lesz visszalátogatnotok, ha másért nem, hát Hydra szigete miatt is. icon_smile.gif

Ennyit mára, üdv. mindenkinek és szerintem ahogy elkezdenek leülepedni az idei élmények és itthon lassan ránk telepszik az ősz, ideje lesz elkezdeni tervezgetni a jövő évi nyarat. Kellemes tervezgetést és álmodozást mindenkinek! icon_biggrin.gif

# 7003
Fekikecske
Aktív fórumos
Aktív fórumos
240 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210631 Üzenet linkje2013-10-09 22:06:53 

Sziasztok, ez így igaz Hydrát látni kell,nekem is fantasztukus élményt jelentett. De Athen is. Aki ezeket kihagyta feltétlenul vissza kell mennie.
Omega, a mandarin ultetveny csodás lehetett, sajnalom, hogy mi nem gyalogoltunk el odáig. Lehet, hogy visszamegyek egyszer mégis.
A görög melósok elég korán kezdték a siestát.Hát hiába,ott más az élet mint itthon.
Sokat jár a fejemben Toló és szívesen nézegetem a fotókat.
Október elején a 25 fokos tenger nagyon szuper.
Még átgondolom mi legyen jovore, megont Tolo, vagy Lefkada érdekelne még nagyon.

# 7004
Omega
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
24 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210632 Üzenet linkje2013-10-09 22:50:32  Válasz a #210618. hsz-ra Előzmény #210618

Szia Breki!
Jó a szemed! Köszi h kiszúrtad! Rejtett poén volt,még én sem vettem észre! icon_biggrin.gif Természetesen a tenger-levegő kombinációra gondoltam...
Látom nagy utazó vagy.Merre voltál az idei nyáron?
üdv

# 7005
Fszeva
Aktív fórumos
Aktív fórumos
203 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#210682 Üzenet linkje2013-10-15 01:02:18  Válasz a #210600. hsz-ra Előzmény #210600

Üdv Omega itthon! Jó a beszámolód, picit megint úgy éreztem, mintha én is Tolóban lennék. Örülök, hogy ennyire jól sikerült a nyaralásotok. Nagy élmény lehetett körbe úszni a szigeteket, én ennyire nem vagyok jó úszó, ha nem ér már le a lábam, nem érzem biztonságban magam. Vajon milyen mély lehetett ott a tenger? Nagyon szeretnék jövőre én is 2 hétre visszamenni.
Most néztem a heti időjárás jelentést és ma 31 fok volt. Kár, h nem lehettem ott. icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 466 467 468 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu