Jujj akkor holnap indulás! nagyon izgi! Mikor érkeztek? Várjuk a beszámolót..
A csigákat én is láttam de én is vonakodom tőle. A párom tuti be fogja vállalni de nekem bizar.
Greee, igen én is a Tripadvisoron választottam pár helyet, főleg ahol lakni fogunk. Kirándulások alkalmával a véletlenre bízzuk magunkat, attól függ hol leszünk, mikor leszünk éhesek stb. De az évek alatt nagyot még nem csalódtunk így sem. De ha igaz, h van a görög konyhán belül krétai konyha is, akkor kíváncsian várom az újdonságokat! :)ghhhgg
Sziasztok, üdv Chaniából nagyon szép város,
már most sajnálom hogy 25-én haza kell menni:)Hangulatos szűk utcácskák vannak.
Durván meleg van.Ma knossos volt a program délelőtt, aztàn buszoztunk chaniába.
Mona ... érezd jól magad! Chania belvárosában van a bőrösöknek egy utcája, érdemes betérni, vásárolni öveket, szandált, sarut, táskákat ... mindenfélét ... a piac is elég közel van, azt se hagyjátok ki, a piacon helyben készült étkezdékben és jókat lehet enni.
SZiasztok:)
Mi jövő héten megyünk dél-krétára,Makry Gialos-ra,szeretnénk autót bérelni,de azon a részen nem nagyon találtam erre lehetőséget,esetleg valaki aki arra járt tudna nekem segíteni ebben:)
Esetleg valakinek tapasztalata a South Coast aparthotellel kapcsolatban?))
köszönöm előre is:)
Sziasztok!
Készen az indulásra habár még 18 nap választ el.
Idén nyugisabban várom mint az előző éveket (tavaly Lefkada, azelőtt Chalkidiki félszigeten voltunk). Akkor az előző hetekben minden szabad percem a desztináció kitanulmányozásával töltöttem, tripadvisor és egyéb forrásokból.
Idén sokkal kevésbé készülök 'görcsösen'. Azt érzem, Kréta nem okozhat semmiféle csalódást Reméljük így is lesz.
Hozzáadtam a szabimhoz is két napot. Így indulás előtt és visszaérkezés után is 3 nap lesz a hangolódásra. Tavaly indulás előtti nap még dolgoztam és érkezés után (szombat éjjel) rögtön következő hétfőn már dolgoztam. Idén jul 3-22-ig száműzöm a munka gondolatát is.
Csak induljunk már
Meséljetek ti is lázbn vagytok?
Mona pedig biztos nagyon élvezi a krétai napokat.. Várjuk majd a híreket élményeket
Szia Ancsa,
Én is idén megyek először Krétára igy nem igazán tudok biztos tippekkel szolgálni.
Az autóbérlésre, hát próbálj meg online találni cégeket és felkeresni őket, előre foglalni. Ki tudja mennyire telítettek..
Mi a nyaralásunk teljes tartamára (12 nap - julius) bérelünk egy mini katergóriás autót az europeo carstól 204 euro összesen full biztosítással. 17 euro naponta.. Ez egy nagyon jó ár. Ha csak egy két napra bérelsz az úgy több, de szerintem 25 euró körül kellene találnod.
Makry Gialos-t és az apartmant nem ismerem. De szerintem az apartmanok nagy része görögországban azonos szinvonalú többé kevésbé. Semmi luxus - de én jobban is érzem magam ezeken a szállásokon. Otthonosabb mint a nagy hotel komlexumok..
Szia Gree:))
Nagyon köszönöm a válaszodat:)Igazából a mi elképzelésünk az,hogy 6 napra bérelünk és végig járjuk a szigetet(már amenniyire tehetjük) viszont a nyaralás elejét végét 1-1- nap a hotelbe töltenénk,ezért kellene a környéken autó,hogy ne kelljen sokat buszozni érte:)Vannak ott olyan lehetőségek,hogy a szálláshoz hozzák vajon?
Nagyon kis hangulatos szállás lesz igen a túlzott luxust mi sem szeretjük
Ancsa, szerintem biztos megoldják. Kréta a turizmusnak él. Vannak a Tripadvisoron fórumok az autós cégekről. Jó sokat felsorolnak honlap címekkel - ezt ajánlom én is így találtam az Europeo Carst.
Húha 6 nap alatt az egész szigetet?
Az nem lesz egy sétagalopp.
Pl ha Balos-t vesszük (észak nyugati csücsök) az odavissza 620 km nektek.
Mi eddig görög nyaralásnál a legtöbbet 450 km-t autoztunk Lefkádától Thassaloniki-ig hát hullák voltunk a végére pedig végig autópálya van. Ha még fürdesz is..
Aztán ott van Chania. Ha már elmény Balosra, érdemes lenne Chaniat is megnézni. De ezt egy napra besüríteni.. Nem beszélve Elafonissiről.
Én lehet a helyedben hagynám Nyugat Krétát idén mert ha tényleg mindent fel akarnál fedezni, autóban töltenéd az egész utat.
persze nem tudom, lehet épp ti ilyen aktiv nyaralók vagytok (amugy mi is de tavaly a Lefkada thessaloniki út után megfogadtam max 200 km / nap vagyok hajlandó menni).
Ezért mi idén Krétát 3 állomással szerveztük meg. Kezdünk Chaniában (4 éj). Majd jön a sziget közepe, Heraklion mellett, Agia Pelagia (4 éj). És zárunk Istroval (Agios NiKolaos mellett), 3 éj.
Ezáltal kis autózással mindent szépen végigjárunk - habár így 2x 'költözni' kell.
Szóval azt ajánlom nézzétek meg jól a távolságokat mert Creta gigantikus
#2305742015-06-18 16:33:03 Válasz a #230566. hozzászólásra
nem tudom mit értesz azon, h az egész szigetet bejárnátok hat nap alatt onnan, ahonnan megszálltok, de ha szó szerint érted, akkor erről tegyél le. erre semmi esély: kréta nagy, az úthálózata pedig viszonylag elmaradott, már ami az autópályákat, gyorsító alagutakat illeti.
még a keleti részeket (vai, ag. nikolaos, xerokambos, kato zakros, chrissi sziget, mythos, esetleg matala, a messzára, lassithi, stb.) megnézni sem egyszerű, de az még beleférhet. de a nyugati fél... De ne is bánd ezt, bőven elég lesz feldolgozandó csodákból és élményekből ez is.
helyben biztos lesznek autós cégek, ott le tudod velük boltolni, amit szeretnél. igazán olcsó árakra akkor volna esélyed, ha előre, neten bérelnél, és reptértől-reptérig kérnéd az autót; de gondolom van a kifizetett árban transzfer is, így azt nem szívesen buknátok el.