Napok óta olvasgatom a fórumokat a Karpathosra tervezett nyaralásunk kapcsán, leesett az állam, Ti mind profik vagytok?!
szeretnék egy kis segítséget kérni pár dologban:
- érdemes az Aeolus-al utazni vagy sok a negatív tapasztalat?
- szeptember elején mennénk? van valakinek saját szervezésű repülős úttal tapasztalata?
- a Dolphin apartmant néztük Pigadiában, de errő sajna semmit nem olvastam...
Előre is nagyon szépen köszönök minden segítséget!
#1725202011-08-08 18:41:05 Válasz a #172505. hsz-ra
Szia!
Mi a kérdés a saját szervezésű repülős úttal kapcsolatban?
Balázsbeáék holnap jönnek haza a szigetről, ők éppen így voltak/vannak ott, ha úgy érzed, hogy annyira Karpathos-specifikus a kérdésed, akkor ha más nem, akkor ő biztos szívesen segít majd neked.
#1725222011-08-08 18:46:02 Válasz a #172520. hsz-ra
Szia!
néztem repülőutat Bp.-Athén, majd Athén Karpathos, de sajnos csak elég magas áron találtam, arra lettem volna kíváncsi, hogy vkinek van-e másfelé tapasztalata. (én Malév és Olympic-et néztem).
#1725252011-08-08 19:12:27 Válasz a #172522. hsz-ra
Szia Terka!
Sajnos más lehetőség nincsen, Beáék is MALÉV-Olympic kombival utaznak. Ill. elvileg még előfordulhat az, hogy megpróbálsz az Aeolustól csak repjegyet venni. (Nagy reményeket ne fűzz hozzá, de hátha...)
#1726492011-08-09 19:43:23 Válasz a #172522. hsz-ra
Szia Terka!
Tegnap értünk haza Karpathosról saját szervezésben Malév-Olympic kombinációban, minden simán ment, pedig visszafelé csak két óránk volt átszállni, mert a szezon elején reggel 7:50-ről 12:50-re tették át az Olympic gép indulását, azaz ha késett volna a gép, lehettek volna gondjaink. De a görög repülőjáratok sokkal pontosabbak a kompjaiknál, lehet rájuk számítani, ahogy figyelgettem az érkezési és indulási időket. Valóban nem olcsó, de élménynek sem rossz, mi is és a nyolcéves lányunk is nagyon élvezte a 4 fel- és leszállást, mintha kétszer nyaraltunk volna!
Ha szeptemberben mentek, lehet, jobban jártok az Aeolusszal, mivel a szeptember újra sztrájkgyanús időszak lesz, a kompos és a repülős szakszervezetek augusztus végéig ígérték meg biztosan, hogy nem sztrájkolnak. Én majd halálra izgultam magam, nem kívánom senkinek, de tényleg úgy nézett ki, pont kifogunk egy sztrájkot, de végül megúsztuk. Írtam erről a beszámolómban is, itt megnézheted: www.balazsbea.hu/gorog.html, s van már 35 nagyítható kép is Kyra Panagiáról és Apelláról, mert az első napunkon ezeken a helyeken jártunk. Igyekszem haladni, ahogy csak tudok, amíg még friss az élmény, s a kb. háromezer szigeten készített képből párszázat bemutatni. Karpathos annyira csodálatos, hogy Ő lett a kedvencem megelőzve Lefkadát, Kefalóniát és még Santorinit is, pedig azt hittem, ezeknél már nincs szebb, és mégis! Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki imádja a szebbnél szebb strandokat és gyönyörű, vadregényes tájakat! S még egy jó hír, ami minket teljes meglepetésként ért: a Spoából Olymposba vezető 24 km-eres útból már csak 8 nincs leaszfaltozva, személykocsival is nyugodtan meg lehet tenni, a 8 km is ki van egyengetve, nem kell dzsip! Bár még mindig érdemes bérelni, mert sok szép strandra csak azzal lehet eljutni.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, bár mindent részletesen le fogok írni a beszámolómban, két héten belül valószínűleg elkészül, folyamatosan töltöm fel, ahogy haladok. Jó tervezgetést!
-SÓS víz a medencében,fürdőszobákban nincs hidegvíz valakinek melegvíz hiányzott(gyerekeknek),101 szobában végig szenyvizszag(javítani nem sikerült)
-PANORÁMA 30 ból 15 szobának semmi- na ezt kapták nagyrészt a magyarok..101 ,102,103,104,107 nemjó
-ZAJOS RÉSZ a főépületben a terasz és a konyha fölötti szobák-reggel 7-től reggelizők,este a vacsora után mindig kint ragadnak..saját terasz 2 azaz kettő négyzetméter...
-ÉTEL-ITAL : regelli egyhangú de 10 féle.vacsi változatos nem hibáztak,ital árak jók pl. alfa 0.5 baráti 2 eu.
SZEMÉLYZET 1 görög fönök a NIKOS (JÓ FEJ) 5 SZLOVÁK NORMÁLIS FIATAL SRÁC.
TISZTASÁG: a BEÍGÉRT 4 ágynemű cseréből 1 volt!hátsó épületnél van a szárító ott cseréltünk.ennyi.szemétszállítás naponta..
BEVÁLLALÓS SRÁCOKNAK- a klimaberendezés egyforma,tehát hajrá,hajnalban is 30 fok fölött volt,és pihenni kell föleg ha napi 100 km motorozol a a hegyekben.
LEFKOS-KARPATHOS
MOTOR-AUTÓKÖLCSÖNZÉS LEFKOSBAN NIKOS-MARIÁNÁL NEEEEEEEEE!
5 embert vert át. igérgetett.. qvad helyett motort adott pedig levolt
foglalva,nekünk lefoglalta név szobaszám beírva másnap elfelejtette
120 eu helyett 175 eu-ért "szerzett" volna..ALKUDNI NEM SIKERÜLT SENKINEK. EMELNI TUDTA A PARASZT.
PIGADIÁBAN kialkudtunk nagyobb méretű 200 ccm új motort 8 napra 150
eu FULL BIZTOSÍTÁSSAL ami tényleg full,részletesen leírva a biztosítás,
nem mint a LEHÚZOS PARASZT NIKOSZNÁL...szerződésben megfigyelhető nála,hogy beírva a full biztosítás,de nincs részletezve,tehát azt mond amit akar.ez nincs benne az nincs benne..stb
SZÉL állandó néha komoly 70 -100 km/ h lökések-motoron érdekes volt..
SZIGET gyönyörű 1 x látni kell!MI jól éreztük magunkat,csapat jó volt 36 fok volt árnyékban...
SOK SIKERT!
#1728152011-08-11 09:29:45 Válasz a #172649. hsz-ra
Szia Bea!
Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál! Már nagyon vártalak haza, a honlapodat jól áttanulmányoztam és vártam, hogy Santoríni után mit fogsz írni Karpatosról.
Örülök, hogy ennyire tetszett, mert ez csak megerősít abban, hogy valahogyan megoldjuk az odajutást. Írtam e-mail az Aeolusnak, de 3napja nem válaszol rá senki, tegnap írtam az Inviának, ők már ma hívtak és megígérték, hogy küldik az ajánlatot.
Úgy döntöttünk a párommal, hogy beválaljuk a chartert, igaz már csak Pozsonyból megy és érkezik. A szállástól kicsit tartok, hogy semmit nem találtam róla egyik fórumon sem, de legrosszabb esetben takarítással kezdek Te esetleg hallotál már vmit a Dolphin apartmanról? A tervünk az, hogy nagyokat kirándulunk majd a sziget strandjai között, eténként pedig beülünk vacsizni és nagyokat sétálunk, mivel a szállás a kikötő szélén van (temetőhöz közel), szerintem tudunk pihenni is és a nyüzsi is közel lesz!!!
ha esetleg volna valami amire jó volna figyelnünk, azt megköszönöm, ha figyelmeztetsz rá, ez az utolsó gyerkőc nélküli nyaralásunk, ígyhát romantikázni fogunk!
#1728242011-08-11 11:00:36 Válasz a #172815. hsz-ra
Szia Terka!
Szerintem mindenképpen jobb választás Pigadia, mint Lefkos, ha este szeretitek a nyüzsit és sok szép strandra el szeretnétek menni. A temető környéke pedig elég nyugodt ahhoz, hogy aludni is tudjatok, sőt, élvezni fogjátok, hogy milyen hamar hazaértek az esti séta után! Pigadia elbűvölő kisváros, nekem eddig ez a sziget-főváros tetszett legjobban, bár teljesen elfogult lettem Karpathossal, még lila ködben úszik az egész út!
Mire figyelmeztetnélek? Egy taverna van, ahová nem érdemes betérni: Kyra Panagián a parton a meglehetősen félrevezető nevű #1 taverna... A kaját kb. két perc alatt összedobálják, szó szerint, mivel a görög saláta is úgy néz ki, mintha ráborították volna a tányérra közepén egy sajttal, a hal pedig ennyi idő alatt át sem sült rendesen. A salátatálat ráadásul valami eléggé furcsa ízű, sötét színű öntettel öntik le, ami miatt esetleg meg sem tudjátok enni, mint ahogy mi is jártunk... Ahogy láttuk, mások is meghagyták az étel nagy részét, így nem egyszeri eset lehetett. De a két hét alatt ez volt az egyetlen negatív élményünk, nehogy valaki azt higgye, Karpathos ezért lenne rossz hely!
A legjobb tavernás élményünk Finikiben volt, a partra érve rögtön balra az út mellett: isteni volt minden étel és művészi élmény volt már a látvány is! Nagyon kedves idős úr a pincér, aki Puskást fogja emlegetni, ha megtudja, hogy magyarok vagytok, már nem először halljuk ezt a nevet görög étteremben, ahol idősebb férfiak pincérkednek. Pigadiában a sétányon a Mamma Maria nagyon jó még, nem olasz étterem, ahogy a neve alapján gondolnád, nagyon is görög és itt is minden nagyon finom és kiadós volt. Sőt, egy óriáspapagáj is szórakoztatja a vendégeket, nem kalitkában, hanem egy neki kialakított mászókás állványon, időnként hangosan rikít egyet, amire mindenki felkapja a fejét és nevet ijedtében. Már az előételként felszolgált pirítós is elmondja, ez az étterem kicsit más, mint a többi, s egyedül itt hoztak a végén ajándék desszertet, nem mintha bárhol is elvártuk volna. Ilyen válság idején az is csoda, ha egyáltalán eszükbe jut! Ammopiban a Nina taverna is nagyon jó, érdemes kipróbálni, a Kasteli-öbölben.
A legjobb gyrost a fórumon már mások által is melegen ajánlott sarki gyroszozó Pigadiában: a parti sétány kikötőhöz közeli felén egy lépcsőn kell felmenni egy kerek szökőkúthoz merőlegesen a partra, s ennek az utcának a jobb oldali végén találjátok. Akárhányszor ettünk itt, mindig isteni volt, olcsó, de a gyros tál is nagyon megéri az árát, ha szeretitek. Egy nagyon kedves hölgy a pincér, mindig mosolyog és egész nap megállás nélkül szaladgál, szinte hihetetlen, hogy bírja! Állandóan tele vannak az asztalok, esetenként várni is kell, ha le szeretnétek ülni, de megéri, ha a biztosra akartok menni. Mellette is van egy gyroszos, azt nem próbáltuk, de valószínűleg ez volt a nyerő, mert itt mindig többen voltak.
Ha a szép strandokat keresitek, Karpathos majdnemhogy a legtökéletesebb választás, itt van minden, ami szem-szájnak ingere! Homok, kavics, szikla, tükörsima, hullámos, kristálytiszta és a táj! Fenséges! A legtöbb képem strandokon készült, most már van fenn 156, pedig még mindig van 7 nap sok újdonsággal. Annyira elbűvölt a sziget, hogy talán jövőre Karpathos miatt leszünk kénytelenek mellőzni Görögországot, hogy valami teljesen más élményünk legyen a nyárra, mert Karpathos egyelőre felülmúlhatatlannak látszik minden tekintetben, talán kell egy kis szünet, hogy kellőképpen tudjuk értékelni az "átlagosabb" görög tájat, már ha van ilyen... Az biztos, hogy ez a sziget nagyon magasra teszi a mércét minden téren, fantasztikusan gyönyörű!!! Nagyon jól fogjátok érezni magatokat, mi csak kedves emberekkel találoztunk mindenhol, az egész olyan volt, mint egy álom, s még mindig alig bírok felébredni...
#1728262011-08-11 11:15:43 Válasz a #172824. hsz-ra
Szióóóó!
köszönöm a gyors választ! remélem nem veszed zaklatásnak, ha még kérdésekkel bombázlak?!
Néztem az eddig elkészült beszámolódat, na és a fantasztikus képeket!!!!
Láttam,olvastam, hogy béreltetek autót, melyik társaságnál béreltétek? mi 1-2napra szeretnénk autót bérelni, amivel Olymposba elmehetünk a többire pedig robogót, aztán lesznek majd csak gyalogos napjaink!
Milyen volt az időtök ezen az oldalon? a szél inkább Lefkosnál az erőssebb?
A víz hőmérséklete?
Amikor rátaláltam erre a gyöngyszemnyi szigetre, rengeteg dolgot néztem meg, de amióta itt vagyok a fórumon mégjobban szeretném látni ezt a fantasztikus helyet! ezért köszönet neked és a többieknek, hogy ilyen elragadó beszámolókat írtatok!
A gyrosost biztosan kipróbáljuk, na és mindent ami belefér! ))
Remélem ma végre választ kapunk a kérdéseinkre és véglegesíthetjük a foglalást!
#1728282011-08-11 11:56:16 Válasz a #172826. hsz-ra
Szia Terka!
A Hot Wheelsnél béreltünk autót Lefkosban teljes biztosítással, az ő ajánlatuk volt árban is a legjobb, mivel mi általában előre foglalunk autót és a reptérre kérjük. A teljes biztosításnak hasznát is vettük, mert a hegyekben egyszer úgy kicsapta a terepjáró ajtaját a szél, hogy nem lehetett bezárni! Visszavittük Lefkosba, de nem tudtak csereautót adni, mert minden kocsijuk foglalt volt, viszont azonnal bevitték Pigadiába és 3 óra múlva vissza is kaptuk, semmit sem kellett fizetnünk. Addig Lefkosban strandoltunk, s bár sajnáltam a kidobott időt, mivel csak két napra volt terepjárónk - a többi napon Citroen C3-munk -, de másnap behoztunk mindent, amit látni akartunk, csak egy kicsit sietős lett a nap a 3 óra kiesés miatt. Ha nagy szél van, mindenképpen jobb kocsit bérelni, mint robogót, a hegyekben helyenként nagyon erős széllökések vannak, míg máshol teljes szélcsend a hegyek leárnyékoló hatása miatt. Olymposba személykocsi is jó, mint említettem, már csak 8 km nem aszfaltozott, s amikor harmadszorra jártunk arra, már a földutat is kiegyengették, hamarosan azt is leaszfaltozzák. Ne hagyjátok ki az északi strandokat, ha van rá lehetőségetek, alig vannak a parton, gyönyörű tiszta a víz és lenyűgöző a táj! Agios Ioannisra gyalog is le lehet menni, nagyon megéri, Manari és Sfaka tetejére vezet földút, talán valahol le is lehet óvatosan ereszkedni a sziklákon, de oda mi motorcsónakkal mentünk, Agios Nikolaosból a parti tavernában Vassilist kell keresni, a képekről kiválasztjátok, hová szeretnétek menni, elvisz és a kért időre visszamegy értetek. Bár nagyon drága, mert 20 euró felnőttnek, 10 gyereknek, de nekünk nagyon megérte az élmény, utólag meg főleg nem sajnáltuk rá a pénzt.
A szél váltakozó erősségű, a keleti part sziklákkal védett strandjain szinte mindig van szélárnyék: Kyra Panagia, Achata, Agios Ioannis, északi öblök, de ha teljes szélcsendre vágytok, menjetek Ammopiba, ott mindig sima volt a víz, az a sziget legszélcsendesebb része. Lefkosban a központi homokos öböl is tükörsima volt, amikor a hegyekben nekünk kivágta az ajtót a szél, bár a nyugati oldal többi strandja szinte állandóan hullámzik, ami nem jó, ha köves a strand. Arkassaban az Agios Nikolaos strand a legjobb, ha hullámokban szeretnétek ugrálni, mivel puha homokos végig, kétszer is voltunk ott, a lányunknak annyira tetszett. Apellát sem kell elfelejteni, ha erős a szél, ugyanis pont a strandot éri legkevésbé, a búcsúnapunkon úgy üldögéltünk a szinte teljesen szélcsendes parton, hogy előttünk kb. 150 méterre fehér tarajos hullámok robogtak dél-kelet felé folyamatosan, s csak estére éreztünk belőle valamit.
A víz érdekes módon a sziklás, kavicsos partokon volt melegebb, a homokosabbak hűvösebbek voltak, de strandolásra mind kiváló. Szeptemberre még melegebb lesz a víz, éjszaka is 25 fok van, nem árt a légkondi.
Pigadia városi strandját mi nem próbáltuk, mivel voltak sokkal szebbek, de a gyalogos napjaitokon nyugodtan el tudtok buszozni Ammopiba, ahol csodás szélárnyékos strandok vannak, gyönyörű vízzel! Van kavicsos part meleg, kristálytiszta vízzel (Votsalakia), és Pera Ammos nagyobbik felén homokos a part, de köves a víz, a kisebbik öblében homokos a part és a víz is, nagyon szép kis családi strand, ez is nagyon tetszett a lányunknak, többször visszamentünk. Sehol sem volt zavaró tömeg még augusztusban sem, ettől is különleges ez a sziget, olyan emberi minden, nagyon barátságos! Egy élő álom, de tényleg!
#1728612011-08-11 19:33:04 Válasz a #172824. hsz-ra
Szia Balázsbea!!!
nézegetve a képeidet,nagyon sajnálom hogy idén nem erre a szigetre jutok el,de ami késik nem múlik!!!!
ami feltünt,szinte minden parton alig vannak?????hogy lehet ez 1 ilyen szép szigeten?????
valóban kevesen vannak,vagy ti találtatok olyan strandokat ahol csak nagyitóval találni strandolókat???)))