Örülök ha mindenki egy kicsit komolyabban veszi ezeket a dolgokat, és megy a saját szállását ellenõrizni, hogy meg van.
Sajnos az a baj, hogy a mérlegletétel határideje május 31. A cégközlöny, ill. a cégbíróság csak ezekután fogja az elõzõ évet közzétenni, akkora pedig már sokan befizetik az utjukat, így nehéz ellenõrizni, hogy az egy év mennyi forgatta meg az adott iroda mérlegét.
Parálián kezdünk, ott biztos a szállásunk, utána meg, reménykedünk, hogy tényleg rendben van minden. Ahogy látom, elég sok magyarral fogunk kint találkozni kedden Paralián, ennek én nagyon örülök!
Kriszta35!
Szerintem sokan okultunk az esetetekbõl, csak talán nem mindenki írja le. Nagyon jó hogy ezeket a tapasztalatokat megosztjátok másokkal! Én utánanéztem az Apollónnak azért mertem írni, hogy nem láttam õket feketelistán, a vagyoni biztosítékukat is megfelelõnek láttam, valamint sok infot gyûjtöttem róluk már tavaly is és idén újra. Más már nem jutott eszembe, hogy minek nézhetnék utána. Én szeretek velük utazni, eddig nagyon korrektek voltak (2-szer), elõzékenyek, segítõkészek, és profi volt a szervezés is.
Sajnos én azok közé a "lusta" túristák közé tartozom, akik szeretik, ha legalább ilyenkor mindent megszerveznek/elintéznek helyettük, nem szeretek idegeskedni autó miatt, ne nekem keljen végigvezetni több ezer kilométert stb.
Például utaztam a West Travellal következõ évben tönkrement. Az Eurotoursnál törzsutas voltam, szerencsére a csõd évében pont nem õt választottam. Ez azért nagy szerencse volt )
Most találtam egy XLS fájlt, amiben egy közvetítõ szolgáltatáslistája ésa partnerek kontaktjai vannak.
Az adatlap szerint az excel tábla 2004 májusában készült.
Ebben az Andromeda Travelnek már az 22/500-925-ös telefonszámot írja.
A cég magáról azt állítja 14 éves múltja van.
Tehát vagy nem ugyanaz a két Andromeda/Androméda, vagy pedig a feketelistán nem csak a csõdbe ment, hanem bármilyen jogsértés megvalósulása okán odakerült cégek is szerepelhetnek, amennyiben a két cég ugyanaz!
Namármost így az utóbbi eset feltételezi, hogy az engedélybevonás akár ideiglenes is lehet. VAgy az internetes információk nagyon tévesek.
Szerintem akinek ebben a kérdésben még kétségei vannak tájékozódjon a cégbíróságon (hatósági díjért a cég idõszakos mérlege is kivonatoltatható), és a MKEH-nál, az adott témakörökben.
Tehát, hogy értsem!
Az NEM a fekete lista!? Ugye!
Akkor bocs mindenkitõl! Félreértettem! Ezek után alaposabb leszek! Bocs ha felkavartam az állóvizet, nem volt szándékos!
A félreértések elkerülése végett, sosem mondtam: Igen.
#87:
"Hello!
Ez az utazás lista amit beraktál ez a fekete lista? icon_confused.gif Vagy mi ez? icon_confused.gif"
#88:
"Ja és hozzáteszem ez a PDF lista egyébként az engedéllyel mûködõ irodákat tartalmazza. icon_smile.gif "
A második linkre kattintva pedig megtekintheted azt a weboldalt, ahonnan letölthetõ a PDF.
Ez a MKEH idevágo témával foglalkozó weboldala.
Bocsánatot kérek, de nem hiszem, hogy félreérthetõ lett volna a #86 és #88.
Az érthetõség kedvéért:
A #86-ban az elsõ link a 2006.06.07-i kiadású Magyarországon engedéllyel rendelkezõ és utazásszervezõi szolgáltatást bonyolító cégek jegyzéke.
A feketelista náluk szintén megtalálható tudtommal.
A teeby írta, 86. hozzászólás, 1. linkre kattintottam. Ott olvastam. Vagy rosszat? Direkt megkérdeztem utána, hogy az a fekete lista? És azt mondta igen!
Ha saját autóval mész, akkor meg minek az iroda? Minek egy plusz "pénzlehúzót" beiktatni?
Foglalsz a neten keresztül (pl a Hellasz.hu Ajánló oldalán) vagy helyben.
Mivel nyolcadik éve náluk foglalunk, kevesebbért kapjuk a szállást, mintha a tulajtól vennénk ki.