Augusztus 16-tól minden szerdán délután görög recepteket mutatnak be a Spektrumon, azt hiszem, 16.45-tõl! Lehet gyönyörködni, jegyzetelni!
Jó fõzõcskézést, jó étvágyat!!!
Megnéztem reggel a mûsorújságban, az elsõ rész forgatási helye Ciprus, aztán rögtön utána a következõ Mikonosz. Szóval szép helyeket is nézünk közben!!!
Csutek!
Görögül fogsz jegyzetelni? Szerintem nem a tévét fogod nézni, inkább igaziban a tájat meg a finomságokat......
Jó utat Neked, ha addig már nem írnék.
Jelentem a füzet már be van csomagolva. Egy az élményeknek és egy a recepteknek. Miszály leírnom a hozzávalókat amit megérzek az ételben, mert remélem sok kóstolni valóm lesz, és nem lehet annyi ízélményt fejben tartani. (Véletlenül mézet raknék a kagylóra vagy jól elsóznám a baklavaát.) A lényeg, hogy ha itthon is élvezni akarom a görög ízeket, akkor minden hozzávalót ki kell jegyzetelnem.
Meg próbálhatom a görög nyelvû jegyzetelést, de egyenlõre csak fonetikusan, Azt is csak akkor, ha az utiszótárban megtalálom.
Utiszótárral a kézben nehéz eszmét cserélni. Étel nevek szerepelnek benne de hozzávalók nem. Az angol nyelvet sem ismerem annyira, hogy egy receptet megkérdezzek.
Ha 26.-án kiérek elsõ dolgom lesz egy baklavát enni. Utána sorban jöhet a többi étel.
Csutek!
Ha sikerül egy jó tavernát kiválasztanod ahová visszajáró vendégek lesztek, a tulaj élõben tart neked bemutatót ha szerencséd lesz. Ez a mosolygós stílus nekem mindig bevált, remélem ebben is szerencsével jársz! Nagyon várom a jegyzeteidet úgy az élmények mint a görög konyha terén!
Csutek!
Ha sikerül egy jó tavernát kiválasztanod ahová visszajáró vendégek lesztek, a tulaj élõben tart neked bemutatót ha szerencséd lesz. Ez a mosolygós stílus nekem mindig bevált, remélem ebben is szerencsével jársz! Nagyon várom a jegyzeteidet úgy az élmények mint a görög konyha terén!