Csak olvasom, mekkora kavarások mennek az irodáknál. Nekem meg semmi menetrendet nem dob ki a gép az iroda repjegy foglalás oldalán, azt hiszem, fel kell hívnom őket, mert nagyon nem mindegy, hogy az utószezonban hogyan megyünk. Erősen kiváncsi vagyok, hogy képesek lesznek-e normális választ adni. Ha nem charter járat, hanem átszállással kb. 12 óra alatt érnénk oda, akkor lemondjuk a repjegyet és a szállásokat is. De ezt nagyon nem szeretném!!!
#2149512014-04-08 11:19:13 Válasz a #214948. hsz-ra
Kati, egy tipp a jövőre nézve (vagy akár idénre, mert még szerencsétek is lehet jó jegyárat kifogni): Aegannal, athéni átszállással várakozással együtt 5-6 óra az út. Tény, hogy nem 2 vagy 2.5, mint charterrel, de tudod, kivel és mikor repülsz. Persze változás náluk is lehet - mondjuk nekem még sosem volt (még késésem sem). (Jókor foglalva ráadásul 210 euró retúrban/fő - csomaggal.)
Pontikos: tavaly is így mentünk, akkor tudták a menetrendet, nem volt átszállás. Így drágább persze, de a kolléganőim szabadságai és a férjem elfoglaltsága miatt vagyunk kénytelenk későn menni. Pont ezért választottuk Krétát, akkor még ott tökéletes nyári idő van. Ne értsd félre, nem vagyunk finnyásak, egyszerűen nem szeretünk nagyon sokat repülni, meg átszállni.
#2149562014-04-08 12:22:00 Válasz a #214951. hsz-ra
igen, én is ezért kérdeztem, mert nem értettem ezt a 12 órát. meg is néztem az ehhez legközelebbi dátumokat, és szept. 19-26 vagy -27 oda öt óra, vissza pedig hat. és ahogy írod is, az aegean nagyon nem egy fapados-jellegű átszállás, például ugye nincs benne kockázat.
azért írom csak le ezt, h nehogy ez maradjon meg valakiben, h aegean-nal ennyire hosszú az út oda mert nem.
Most kaptunk emailt az utazási irodától, amelynél a jegyet vesszük. Indulás nem szombaton, hanem hétfőn, hajnali 4.55-kor (hogy fogok felkelni???), érkezés Heraklionba 7.55-re. Vissza: 8:45 indulás, 10:15 érkezés. Még van ugyan időnk módosítani a booking-on a szállásokat, mert akkor először a déli oldalra mennénk, utána meg az északira.
De akkor is, mi lenne, ha nem szórakoznának a menetrendekkel? Mit csinál az, aki azért választotta az adott dátumot, mert érkezés után már újra dolgoznia kell mennie és nem tud változtatni a szabiján? Nekem speciel most ez jó, de biztosan vannak, akiknek ez problémát jelent. Na jó, abbahagyom, jól kipuffogtam magam.
Kati, nem is feltételeztem finnyásságot, a szeptemberi időpontokat meg én pl. kifejezetten szeretem. De most nem ez a lényeg. Látod, időben a felét spóroljátok meg az utazási időnek, az árat most hagyjuk, és cserébe máris nem akkor repültök, amit lefoglalóztatok (valaki meg ki is fizette már). Persze összességében végül úgyis jól fogjátok érezni magatokat, és az a lényeg, csak szerintem néha érdemes némi kompromisszumot kötni a megbízhatóság és a színvonal érdekében (különösen, ha az még a büdzsének sem jelent plusz terhet).
(Apróbetűsen kérdezem csak: ugye nem utolsó turnusra foglaltátok a jegyet? Mert az irodák fenntartják a jogok az első és utolsó turnus törlésére...)
#2149672014-04-08 15:43:15 Válasz a #214964. hsz-ra
Pontikos, igen, odafelé jó lesz, mert korán érkezünk, hazafelé lesz rossz, mert korán el kell hagynunk Krétát. Még az a jó, hogy a booking-on a lemondásos áron foglaltunk, így nem veszítünk pénzt, ha a két szálláson a csere nem jönne össze. Kocsit még egyáltalán nem is foglaltunk. Apróbetűsre a válasz: az iroda szállásfoglalás részén az utolsó turnus október 13-i indulás, tehát nem az utolsó turnusra kértük a jegyet.
#2149842014-04-09 15:27:38 Válasz a #214941. hsz-ra
szia Raki
változott az indulás a Greeneseknek !!
most nézem 10.-kor indul a Ts gép és 13,10,.-kor ér Heraklionba.
vissza 14..-kor indul és 15.30-kor száll le itthon.
remélem ez már tutti.
Ez már a vicc kategóriába sorolható. Azért megnézném, hogy a németeknél, hollandoknál, angoloknál, stb. hogyan is működik, ha veszel egy repjegyet vagy befizetsz egy irodánál egy útra. Angel-nek igaza van, változhat ez még az utazásig többször is.