#2136832014-02-27 16:13:19 Válasz a #213681. hsz-ra
Rollo
Pl. Skyscanner, Pelikan, Tripsta, stb. 90 ezernél kezdődik/fő. Eddig egyelőre csak a Neckermannál találtam repjegyet átszállás nélkül - nem mintha az olcsó lenne.
Fapadosok és charter (Travel Service) ebben az időpontban már nem mennek Krétára (tavaly is így jártunk).
#2136852014-02-27 16:41:41 Válasz a #213679. hsz-ra
Kati Remélem nem értettél félre, nem akartam én vájkálni, hogy miért így: teljesen egyértelmű, hogy rengeteg vetülete van, és akkor amiket én említettem az tényleg csak a teteje volt a dolgoknak: szabik miegymás meg kevéssé teszik rugalmassá az embert, így le kell szűkíteni valóban a kört. (nálam rugalmatlanabb ember nem sok van
Én is úgy tudom, hogy például Thassos vagy Korfu már jóval tök csapadékot ígér szeptember végén. Ez igenis nagyon-nagyon fontos szempont! Tehát a minél délebbre az adja magát. És persze ez miért zárná ki, hogy közben máris szemezgess a lehetséges célpontokkal? Ha másra nem is jó, legalább ki tudod zárni eleve a nemtetszőket. Még úgy is marad elég amik közül választanod kell majd Mindenesetre Krétán van hely arra, hogy akár teljesen új oldalát megismerd vagy a már bevált utat válaszd. Majd eldöntitek, ha eljön az ideje.
#2136862014-02-27 17:15:08 Válasz a #213685. hsz-ra
Zsokri
Nem értettelek félre, nem vájkálsz, nincs semmi titok a nyaralásunk ilyen formában történő szervezésében. Sőt, tök rendes vagy, hogy írsz, szerintem a többieknek – akik eddig annyit foglalkoztak velem itt – már valószínűleg az idegeire megyek, amit őszintén szólva, meg is értek. Már én is fáradok magamtól.
Az időjárás nagyon kiszámíthatatlan, nem egyszer előfordult, hogy pl.. Korfun, Kefalónián nyár végén – ősz elején totál eláztunk, persze motorozás közben. Viszont 2 éve Thassos-on nagyon jó meleg volt. Persze Krétán is van kirívó eset, tavaly egyik este jött egy hatalmas vihar, a helyiek csak néztek, hüledeztek, hogy ilyen náluk nem szokott lenni. Behúzódtunk egy szupermarketbe és vigyorogva hallgattuk, ahogy karattyoltak, kezüket lóbálták az ég felé. Már levonulóban volt a vihar, amikor észbe kaptak, és elkezdték az utcában a kirakott ruhákat, bizsukat, táblákat, stb. összeszedni. Másnap reggel rekkenő hőség lett és maradt is a nyaralásunk végéig. Ettől függetlenül úgy gondolom, időjárás és egyéb szempontok miatt Kréta a befutó.
Kati
Pl. Skyscanner, Pelikan, Tripsta, stb. 90 ezernél kezdődik/fő. Eddig egyelőre csak a Neckermannál találtam repjegyet átszállás nélkül - nem mintha az olcsó lenne.
Fapadosok és charter (Travel Service) ebben az időpontban már nem mennek Krétára (tavaly is így jártunk).
#2136942014-02-27 20:20:28 Válasz a #213683. hsz-ra
ezek a repjegykereső oldalak, nem erre gondoltam. hanem arra, h konkrétan melyik társasággal repülnétek, és hol szállnátok át?
egyébként mennek fapadosok krétára ekkor is: az easyjet Milano Malpensáról hetente 3 géppel repüli Herakliont október végéig (ahová pedig a Wizz Air repül, de a közeli, közvetlen shuttle busszal megjárható Bergamoba a ryanair is megy).
egy fő retúr feladott csomag nélkül simán kihozható 70 euróból (plusz a wizz air ára-bár a menetrend nem mondható éppen ideálisnak sajnos...).
Köszönöm. A Neckermann árát tudjuk, beszéltünk is velük.
Rollo, találtam én is fapadosokat, de Bp-ről szeretnénk indulni, ez a bibi.
Van baj velem, igaz?
#2137092014-02-28 11:40:33 Válasz a #213705. hsz-ra
persze-persze, világos!
ha nem írtad volna az átszállást nem is említettem volna. de miután mondtad hogy úgy mennétek, ezért írtam csak le egy másik, természetesen budapestről induló átszállásos megoldást, ami a jelzett összegnél azt hiszem megoldható érezhetően olcsóbban is.
Mondjuk talán Krétát fenyegeti a legkevesebb veszély ilyen szempontból: régóta a köztudatban van, megvannak azok a helyek, amiket beáldoztak ezek oltárán, ugyanakkor méretéből fakadóan biztosan mindig lesz hová menekülni a turizmus elől
#2138932014-03-05 21:05:18 Válasz a #213705. hsz-ra
Sok segítséget kaptam atervezéshez itt a forumon, ezért leírom mi idén hogyan utazunk. Szept.13-okt 1 ig leszünk Krétàn. Szept 13.án az utolsó wizz. járattal megyünk, 8000/fő+ csomag. Okt 1. Aegeannal Atheni átszállàssal vissza ez 72.000.- Ft csomaggal. A keleti és a dèli rész felfedezésèt néztük ki ezèrt a szállàs Aghios Nikolasban lesz, Kalithea app.hotelben egy studio, Hotels4u.com-on foglaltuk a 18 ejszaka 160 € azaz 48.000 Ft volt, de ez ki kellett fizetni. A szállás szép tiszta, csak aludni járunk oda, csak jókat olvastam róla. A legcombosabb tétel az autóbérlés, amihez itt kaptam jó tanácsokat, vagy 15 tàrsasàg ajànlatàt megnèztem. Az Autotripnek volt a legjobb ajànlata. Full full biztosìtással 360 € egy Fiat Panda ez is 18 napra és este kihozzàk a reptèrre. Azt gondolom elèg jól sikerult összehozni, biztos lehet ennèl kedvezőbben is, nekem így sikerült.
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, hogy egy ilyen láma kérdést teszek fel.
Nem tudja véletlenül valaki Gouvesben a Pella Apartman koordinátáit vagy a címét? Meg szeretném nézni a Google Maps-en, hogy merre felé helyezkedik el.
Előre is köszi.
Nyaralás szervezéséhez szeretnék kérni egy kis segítséget, friss infókat. 11 napot leszünk augusztusban Krétán,és van pár dolgo, amiben nagyon bizonytalan vagyok.
Aktív nyaralást tervezünk, szeretnénk minél több helyet felkeresni a szigeten, de emellett strandolnánk, homokos parton.
Eddig ezek a kérdéseim, ha valaki tud válaszolni, előre is köszönöm.
1. Ebből a 3 városból melyikben érdemes a leginkább megszállni?
Hersonissos (olvastam, hogy kicsik a strandok, de a kinézett apartman épp az egyik közelében van), Mália, Ágios Nikólaos
2. Hogy érdemesebb szállást választani? A főút mellé (az utolsó reggel nagyon korán indul a repülőnk) vagy a part közelébe?
3. Hogy érdemes utazni? Autót vagy motort szerettünk volna bérelni, de elég húzósak az árak, benzin nélkül is. Vállaljuk be a tömegközlekedést, vagy ne a motorbérlésen spóroljunk?
#2141582014-03-13 22:41:20 Válasz a #214156. hsz-ra
Léda!
Először is nem mindegy, hogy a nyugalmas, avagy a pörgősebb környéket viselnétek-e jobban? (bár az augusztus minden választásod esetében tömegesítettnek tekinthető...)
Aztán mit akartok megnézni?
Mennyit akartok közlekedni?
Ag. Nikolaos egy ékszerdoboz kisváros, kevésbé strandolós, inkább csavargós-ejtőzős. A többi tömény buli.
A főút, vagy tengerpart közelsége a hajnali közlekedés szempontjából tök mindegy, már, ha van transzfer.
Ár-érték-hasznosság viszonyításában a motor abszolút megfelelő.
Szerintem.
#2141602014-03-13 22:53:00 Válasz a #214158. hsz-ra
Ár-érték-hasznosság viszonyításában a motor abszolút megfelelő.
ez attól függ, mekkora túrákra szeretne vállalkozni az ember. kréta nagyon nagy, komolyabb kiránduláshoz azért az autó szükséges, én azt hiszem (már, ha a motoron a robogókat értjük).