#2126612014-01-26 14:54:37 Válasz a #212660. hsz-ra
ez a téma sokszor előjött már, ha visszaolvasol is találsz véleményeket pro és kontra: ugyanis ez merőben szubjektív (ahogy általában az 'érdemes-e' típusú kérdések lenni szoktak).
sokak szerint nagyon is megéri, majd elmondják, h sztük miért. sztem nagyon nem: hosszú út oda, hosszú vissza, pár óra marad csak a szigeten, mindehhez képest pedig nagyon drága.
ráadásul eközben ott van kréta a maga számolatlan látnivalójával...
ha úgy döntesz, h áthajózol akkor viszont ne az iroda fakultatívját válaszd, helyi cégek pontosan ugyanazt kínálják, úgy 30%-kal olcsóbban.
#2126622014-01-26 15:44:06 Válasz a #212657. hsz-ra
szia Évi
mi tavaly a samair.-el voltunk zakin ,de borzasztó volt, nem volt semmilyen fedélzeti ellátás, üdítőt kaptunk csak meg egy péksüteményt, még kávét sem adtak. egész nyáron álladó volt a késés velük, oda felé és vissza felé is, mi
5 órát várakoztunk visszafelé, még jó, hogy kaptunk szendvicset.
Aki esetleg a Greentravel-al megy azoknál már látható az indulás ,
18.10-kor indulnak és 21.25.-kor száll le Heraklionban a gép ill.
visszafelé 22.15.-kor indulnak és 23.40.-kor lesz LF-en. és Travel Servicevel
utaztat.
#2129552014-02-02 19:37:18 Válasz a #212660. hsz-ra
Helló Kszabi!
Egyetértek Rolloval. Mi is fontolóra vettük, hogy elmegyünk egy Santorini kirándulásra, de az árát túl drágának tartjuk. Nagyon sok szép hely van Krétán amit szeretnénk megnézni az egy hét így is túl kevés lesz hozzá.
Agia Pelagia-ra szeretnénk idén utazni. A neten kevés infót találtam sajnos. Ha járt itt valaki örülnék neki ha véleményt írna róla.
Szia!
Mi tavaly ott voltunk. Beszámolóm itt: https://www.thasos.hu/index.ph.....kreta-2013
Maga a hely nekünk esti sétára és tavernázásra megfelelő volt. Van jópár taverna, étterem, üzlet. De fürdésre nem nagyon alkalmas. Szűk és zsúfolt a strandja. Viszont jó kiindulópont a sziget felfedezésére.
A Samaria nevű "gyrososnál" nagyon finom minden. https://www.youtube.com/watch?v=V3gIuu81cqA :9
Malia-ba tervezünk utazást szeptember végén. Azért esett erre a helyre a választásunk, mert már nyaraltunk 3-szor Krétán, de mindig csak az északi részen és szeretnénk a déli részt is kicsit jobban megismerni. Engem pl. nagyon érdekel Ierapetra és más déli kis városok is. Visszaolvasva a fórumot, látom, hogy Malia elég nyüzsis hely. Azt viszont nem találtam, hogy nagy-e ott a szél, minden leírás egyéb netes helyeken mást ír. Azt gondolom, hogy a tenger nem lesz hideg és homokos partok is vannak.
#2136302014-02-26 10:49:22 Válasz a #213629. hsz-ra
várj, ha a déli part érdekel miért északon szeretnél megszállni? én sokkalta inkább javasolnám délen matalát, vagy plakiast, esetleg ag. galinit főhadiszállásnak. azonnal délen lennél, na és ezek igazán görögös helyek, míg malia, háát.. amolyan siófokos. legalábbis sztem.
vagy azért mennél északra, mert onnan jobb a tömegközlekedés? mondjuk ez valószínűleg így van, igaz.
ierapetra egyébként nem egy nagy szám, csak a városért azt hiszem nem igazán érdemes odautazni. fő vonzereje, hogy onnan indul a kishajó chrissi szigetére (viszont azért ez utóbbi jelentős vonzerő, csodálatos kis hely az!)
#2136312014-02-26 10:58:00 Válasz a #213629. hsz-ra
Szia!
Én sem egészen értem a választásodat. Ha a déli részt szeretnétek megnézni, akkor miért pont Malia?
Ha nem egyéni szervezés, akkor persze értem én, hogy nem igazán van a déli részre kínált utazás - ez alól azt hiszem az Aeolus kivétel - de akkor sem a legjobb választás, hiszen elég messze van ott déli rész.
Ráadásul Malia angol turistás, s ahogy láttuk - bár igaz, hogy csak keresztül mentünk rajta - igencsak szeles. Konkrétan az északi partot keresztül-kasul bejártuk, s a tapasztalat az volt, hogy nyugat felé, Fodele után kezd el csendesen a szél.
Délen tökéletes helyek amiket Rollo írt.
zsokri